İki farklı görüşü tartıştığınız esnada kendi görüşünüzü karşıdakine kabul ettirmeye mi çalışırsınız yoksa sadece kendi görüşünüzü mü açıklarsınız
3 ay
Şöyle kavga etmem karşımdakinin zeka seviyesi benden düşük ise bunu farkettgm an haklısın der konudan cıkarım. kşmseye kendi düşüncemi paylaşmak empoze etmekten hoşlanmıyorum ama zeki bir insan la veya dengim biri ile karşılaşınca zıt kavram dahi olsa sohbet etmek hayli zevkli bir hal alıyor yanı çünkü nezaman susman veya konuşman gerektiğini iyi biliyorsun
Tartışmada önce kendi düşüncemi netçe anlatmayı tercih ediyorum kızım, çünkü herkesin kafası farklı çalışıyor sonuçta. Eğer karşı taraf açık fikirliyse ikna kısmı kendiliğinden geliyor zaten. Ama biri duvara dönmüş gibi dinlemiyorsa uğraşmıyorum, enerjimi sergilerde konserlerde harcamayı daha çok seviyorum 🎨🎶
Cevap
7Cevap
amacım yok. gerçekleri söyler geçerim
Ben polemiğe girmem çok vakıf olduğum bi konuysa doğru olanı söyler uzatmam
kendi gorusmu aciklarim ikna etmeye ugrasmam kimseyi.
Hiç sevmediğim aşama. Keşke bi bellek içinde versek direk karşı taraf tanısa 😀
Tartışma sırasında amacınız karşıdakini ikna etmek mi yoksa sadece kendi düşüncenizi anlatmak mı?
İkisi aynı şey değil mi zaten?
ben böyle düşünüyorum ile sen yanlış düşünüyorsun aynı şey mi 🤔
Sonuçta karşı tarafı ikna etmeyi hedeflemiyorsan düşüncelerini anlatmanın bir anlamı var mı?
ama bir taraf hep daha hararetlidir saldırı pozisyonundadır amacı kendi düşüncesini açıklamaktan ziyade karşıdakinin düşüncesini çürütmektir diğer taraf ise savunma pozisyonundadır karşıdakinin düşüncesini değiştirme amacı gütmez sadece kendi düşüncesini savunur karşıdaki ikna olursa olur olmazsa olmaz
belki de tartışma diyerek yanlış ifade ettim kendimi
Yöntem ne olursa olsun amaç hep aynıdır, kendi
Düşüncelerinin kabulü,
Ama ikna yoluyla ama anlatarak empoze etme yoluyla
o zaman sizin yönteminiz hangisi diyeyim
Buna yöntem demeyelim gebelere doğaçlama gelişir
Zaten bir kaç cümleden sonra karşıdaki kişimin algılarının kapalı mı uzlaşıcı mı yoksa kavgacı mı olduğunu anlarım
Sonrası ya Kısa bir cümle ile sonlandırırım
Ya da üzerine bir sürü çay içilen keyifli bir fikir alışverişi çıkar.
Herkesin her konuda mutabık olması gerekmez
Düşüncemi anlatmak amaç ikna etmek te isteğim galiba
Kimseye zorla bişey kabul ettirmeye çalışmam sadece mevzuyu uzatiyosam kendimi açıklamak ve karşı tarafi daha çok anlamasını sağlamak için uzatirim ama ikna etmem
bu soruyu sana atfetmiştim
Biliyorum 😅😅 sanırım yanlış izlenim bırakmışım sende ama öyle olmadığımı düşünüyorum peki sence nasılım
sen de o inat sorusunu bana atfetmişsin gibi geldi sen de beni yanlış anladın sanki 😄
Evet sanaydi 😅 ne yalan soylim biraz o vibeyi verdin bana sadece burada kilvyeden yazılarla asla gerçek duygularımızı karşı tarafa geciremeyiz yanlış anlaşılmalar olabilir makul görelim bu durumu
Kendi düşüncemi anlatmak ama durumuna göre ikna da etmeye çalışırı.
Kendi düşüncemi anlatmak
Kendi düşüncemi anlatmak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?