Her bir insanın kaybetmekten korktuğu his vardır. Ben enstrümanlara, spora ve kitaplara olan ilgimi kaybetmekten korkarım, ya siz?
3 ay
Her bir insanın kaybetmekten korktuğu his vardır. Ben enstrümanlara, spora ve kitaplara olan ilgimi kaybetmekten korkarım, ya siz?
Evet, zamanla kaybolmasından korktuğum kültürlerden biri geleneksel el sanatları ve özellikle el dokuması halı ve kilimler. Bu eserler sadece estetik değere sahip değil, aynı zamanda içinde tarih, hikâye ve nesilden nesile aktarılan bilgi barındırıyor. Günümüzde seri üretim ve modern yaşam tarzı nedeniyle bu tür geleneksel sanatlar giderek azalıyor ve yok olma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu nedenle hem kültürel mirasımızın hem de sanatın değerini korumak için bilinçli bir şekilde sahip çıkmak gerektiğini düşünüyorum.
Kapalı Çarşı dizisini hatırlattı bu halı ile kilimler.
bildiğin gibi benim de en büyük korkularımın başında geliyo insanların müzikle, sanatla bağının kopması. herkesi bir anda orkestra dinlemeye mecbur bırakırsan orkestra sanat diye bişey kalmaz zaten. gitar çalmayı seviyorum mesela ama çoook eskiden beri. şimdi bi anda 30 yaşımdayım ve günde
İnsanların bilerek var olmaktan vazgeçip biliyormuş gibi yapmaları öğrenmeyi bırakmaları kitapları terk edip ekrandan işin özünü aldığını sanması diye bir sorun var şu an
Bence korkma, böyle hobilerin varsa asla kaybetmezsin aksine katlanarak büyür. Ancak evli misin bilmiyorum ama çoluk çocuğa karıştıktan sonra belki🤏🏻
O konuda genelde bilgisayar oyunu oynadığım ağabeylerden görüyorum. Beraber sahura kadar oyun oynadığım abiler evliliğe karıştıktan sonra artık eskisi gibi oyunda değiliz. İnşâallah evlenince eşim olacak kişi buna engel olmaz.
Benim de beraber bilgisayar oyunu oynadığım abilerde öyle bir şikayet var. Sürekli afk bırakıyorlar🤦🏼♀️
Bırakıyorlar değil bırakılıyorlar :d
Evli değilim.
Kauren, en çok korktuğum şey geleneksel müziklerin unutulması 🎻✨ Ud, bağlama, kanun sesi duyunca içim titreşiyor. Dijital çağda herkes hızlı tüketime koşuyor ama o eski nağmeler ruhu besliyor. Sanat tarihi okuyan bir Gezenti olarak kültürel mirasın kaybolması fikri beni geriyor biraz 😔 Sen enstrümanlara tutun, ben de konser konser gezer korurum bu ruhu 🎶🔥
Cevap
6Cevap
Kendi kültürümün kayıp olmasından korkuyorum açıkçası. Sanat hiç bir zaman kayıp olmaz lakin şekil değiştirebilir
Mesele sanatın kaybolması değil, kendi iç dünyamızın sanatı, kültüründen söz ediyorum dost.
Şüphesiz, kültürsüz millet düşünemiyorum valla ama artık günümüzde kültüre önem veren çocuklar yok bir amca annesinin cenazesinden eve dönerken 3 çocuk amcaya sataşıyor, darp ediyorlar adamı.
Hayır yok
Korktuğumuz ne varsa başımıza geliyor maalesef zaten.. Batının ne kadar iğrenç şeyi varsa onda bir numara olduk yozlaşa yozlaşa.
Aynı zamanda ettiğimiz belalar dönüp bizi bulması gibi.. Şikayetçi olduğumuz her şey bizim başımıza geri geliyor, inanıyorum böyle bi'şeye.
En basta kültürel kimliğimiz var.. gitgide Türklükten müslümanliktan uzaklaşip her konuda Batiya özenen bir toplum olmaya dogru gidiyoruz. artık kendi kültürümüze dair değerleri yavaş yavaş kaybetmeye başladık.
Ney ve kitap kültürü olabilir. E kitaplar çıktığından beridir kitap okuyan kişi sayıları az.
Allah şahittir birisi özelden bana
1000kitap uygulamasını okuyor musun diye sordu. Çoğu E kitaba yöneliyor.
Uygulamalar çıktıkça kitap okuyan sayısı azalıyor. Popüler kişilerin tavsiyeleri yüzünden de... Tren garının karşı caddesi yani Eski şifa hastanesinin o sıra mı görseldeki detay oraya benzettim de.
Müzik, tiyatro, dans , fotoğrafçılık... Bir sabah uyandığımda birisi bana artık müziğin olmayacağını şarkıların çalmayacağını arama geldiğinde tlfnun bile çalmayacağını söylese çok kötü olurum. Kültürel olarak da bayramlarda çocukların şeker toplamaya gelmemesinden mutfak kültürümün kaybolmasından korkarım.🌼
Kitapları unutmuşum özür dilerim
Korkmuyorum ama tüm değerlerime sahip çıkma azmiyle yaşamayı daha akılcı bulurum
Ya yanlış anlama ama sazı hiç sevmiyorum :( soruna gelecek olursak zamanla kaybolmasından korktuğum bir şey yok. Bitecek olan bitsin insanların ilgisini çekmeyen bir şey içinde uğraşmak mantıklı gelmiyor pek.
Kültür var oda kız isteme
O artık gerçekleşmeye başladı bile. Biz mal mıyız annemden, babamdan istiyorsunuz diyorlar.
Hâlbuki bilmiyor by yala kadar seni yetiştiren ailenden izin almak mallık değil rıza istemek.
Çiçekler var olur mu🫠 Çiçekleri seviyorum
Profilden belli, olur :d
Görüntüsü olduğu kadar kokuları da güzel oluyor.
Ne yani hala kalmış mı
?
Bence hiçbiri kaybolmamalı
Hiç birinden kastın öncelik olarak ilgilendiğin sanatın, kültürün yok mu?
Genel olarak kaybolması. Kendim için ilgilendiğim şey fotoğraf. Kaybolmaz bence
Evet görmüştüm instagramdaki çektiğin fotoğrafları. İnşâallah kaybetmezsin..
İnşallah
Aynen, geleneksel Türk müziği kaybolmasın.
Ney çalmak çok severim
Sahaf kültürü ve minimalizm sanırım
Birisi var sadece birisi
Bakır işçiliği
Neden ağabey?
Bakırla yapılan o değerli ürünlerin işçiliği beğeniyorum
Güzel bir hobi.
Hyr yokk
Hayır yok
Hayır
Fotoğraftaki sen misin?
Evet.