Günümüz de sanat popüler kültür tarafından hızlı bir şekilde tüketiliyor mu? Zira geçmiş zamana ile şimdi ki zamana baktığımızda yapılan her türlü sanat hızlıca tüketiliyor gibime geliyor bana. Bu aklınıza gelebilecek her şey olabilir.

Günümüz de sanat popüler kültür tarafından hızlı bir şekilde tüketiliyor mu? Zira geçmiş zamana ile şimdi ki zamana baktığımızda yapılan her türlü sanat hızlıca tüketiliyor gibime geliyor bana. Bu aklınıza gelebilecek her şey olabilir.
Evet, büyük ölçüde hızlı tüketiliyor. Popüler kültür, sanatı kalıcılıktan çok anlık etki ve görünürlük üzerinden değerlendiriyor. Sosyal medya ve dijital platformlar üretimi hızlandırırken derinliği çoğu zaman geri plana itiyor. Sanat bir “akış” nesnesine dönüşüyor; izleniyor, beğeniliyor ve hızla unutuluyor. Yine de popüler kültür dışında kalan, zamana direnen eserler var ve asıl değer genellikle orada ortaya çıkıyor.
Ortada gercek bir sanat varsa popüler kültür tarafından hızlı tüketilse bile gerçek sanatseverler tarafından varlığının sürdürülebilir olduğunu düşünüyorum. Özellikle müzik alanında Türkiye'de belli dönemlerde belirli müzik tarzları bir anda parlar ve aynı hızda söner. Ama o müziğin kalitesini bilen gercek sanatseverler üzerinden on yıllar geçse bile aynı şeyleri ilk günkü gibi dinlemeye devam eder.
Toplum, sanatın ne olduğunu bilmiyor ki tüketsin/tüketmiş olsun. Sanatı insanlar, tvlerde müzik kanallarında çıkan şeyler sanıyor. İboyu ortaçı bu gibi kişilere sanatçı diyen bir toplum.
Önce sanatın ne olduğunu öğrenmeli bu insanlar, sonra tüketip tüketmedikleri kısmına geçebiliriz.
Güzel bir yaklaşım beğendim :)
🌼🌿
Sanat bugün hem inanılmaz hızlı tüketiliyor hem de hiç olmadığı kadar üretiliyor kanka. 🎨📲 Reels’lık, story’lik içerik olunca ömrü 24 saat. Ama müzede saatlerce aynı tabloya bakan kitle de hâlâ var, rahat ol.
Problem biraz “algoritma için mi, ruh için mi?” üretilmesinde. Popüler kültür sanatı çabuk tüketiyor ama gerçek anlamda etkileyen işler zamansız kalıyor, tıpkı klasikler gibi. 🖼✨
Louvre müzesine gidip orada olan güzel eserleri görmek bakmak kadar güzeli olabilir mi ya
Cevap
3Cevap
tüketilir bence
Popülerlik değersizlikdir
Evet sanata karşı ilgi alaka yok eskisi gibi
Evet hızlı tüketiliyor
Sömürülüyor.
Kesinlikle evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?