Sanat gerçekten bu mu? işte sanat adı altında yapılan ama aslında sanatla uzaktan yakından ilgili olmayan şeyler, sanat olmayan bir şeye sırf tanımı konulamıyor diye sanat demek, bunların hepsi öldürüyor mu yoksa basitleştiriyor mu?
Sanat ölmüyor mutlak ki, dünyada sanatı ayakta tutacak kişiler vardır. Ancak basitleşdiği doğrudur.Çünkü asırlar önceki sanatkarları araştırdığımızda yaptıkları her eserin bir anlamı , fikri ve duyguları var ve bunu bir notla, bir fırçayla , bir cümleyle bize aktarmış. Yani sanat anlam taşıyan bir kavramdır. Ne şaheserler görüyoruz ki hem mükemmel çizilmiş , hemde anlatmak istediği fikri ortaya koymuşdur. Ancak şimdi birkaç rengi karıştırıp kağıda atıveriyorlar. Bakıyorsun bir şey anlamak istiyorsun olmuyor. Zaman değişiyor ve onunla beraber sanat, kültür, yaratıcılık kavramları değişiyor.
Geçeenlerde olmayan bir şeye 150 bin lira verdiler. Buna sanat dediler bu gösteriştir. İnsan aklıyla oynamaktır. Sanat bir dönem sanat için yapılırdı. Herkes ona göre değerlendirirdi. Özgündü o zamanlar. Sonra sanatı toplum için yapmaya başladılar burada asıl amaç insanları bilinçlendirmekti. Toplumun en alt tabakasına kadar sunabilmekti yaşanılanı. Şimdi sanat tek düze ve gösteriş için yapılıyor. Olmayan şeyler satılır oldu artık. İnsanları özgün düşüncelerden uzaklaştırdılar. Sabit fikirli yaptılar. Buda hem insanlığın gelişimini durdurdu hemde sanatın gelişimini. Her şey tek düze olduğundan bütün özgün fikirler çağ dışı sayıldı. Para uğruna sanat öldü insanlık can çekişiyor. 💁♂️
Bu resmin çizildiği zamandakiyle şimdiki sanatı karşılaştırmak mantık dışı olur. Sana şunu söyleyebilirim ki sanat artık daha da zor bir hal aldı aslında! İnsanlar artık en az materyalle en çok şeyi anlatmaya adadı kendini
Bence sanat da neden sanat yani. Muzu duvara yapıştırıp foto çizmek de mi yoksa Ukrayna bayrağı çizip sanat demek ki. Yoksa Van Gogh'un sahilde yaptığı resimin orijinalinde kum tanelerinin dokununca hissedilişi mi?
Bana kalırsa sanat bir emek sonucu ortaya çıkan göze kulağa duyguya hitab eden frekans yoğunluğudur
Sanat'ın yerini gösteriş alırsa ölür. Sanat nedir, öncelikle insanların onu öğrenmesi gerekiyor. Gösteriş yapılacak bir dal değildir Sanat. Geçenlerde olmayan bir şeye '' sanat '' adı altında binlerce lira verildi. Sanat bu değil.
Yıllardır sanat diye bir şey yok zaten. Ya vücudunu sergileyerek bir yere geliyorlar ya hayatlarını ya da magazinle sanata tutumuyorlar. Pek çok alanda talep de yok zaten
Çoğu ülkede sanat için yatırım yapılırken ülkemizde tiyatroların kapanması vs. Zoruma gidiyor. Ben pandomim yapıyorum, evet sokakta yapıyorum. İlerde de bunu mesleğim olarak yapmak istiyordum ama mâlum ülkemiz. d
İnsanlık ölüyor, adalet ölüyor insanlar ekmek derdinde ne sanatı, asıl sorun yıllar önce sanat gerektiği zaman insanların derdine tercüman olurken şimdi neden herşey yolundaymış gibi çalması yani sorun sanatta