Ben genelde kitabı çize çize okumayı sevenlerdenim. Hoşuma giden cümlelerin altını çizerim, bazen kenarına küçük notlar alırım; sanki kitapla sohbet ediyormuşum gibi oluyor. Ama bazı insanlar da kitabı tertemiz tutmayı sever, köşesini bile kıvırmaya kıyamaz. Aslında ikisi de normal; biraz kitapla nasıl bir ilişki kurduğunla ilgili.
Sayfalarını kıvırmam. Bu arada sayfaları kıvırmak, satırların altını çizmek ve derkenar notu yazmaktan daha feci bir şey. Atatürk de neredeyse tüm kitaplarına derkenar not düşerdi.
Kesinlikle çizmeye karşıyım. Ne kenarlarını bükerim ne de zarar veririm. Tertemiz kullanmaya özen gösteririm her zaman. Not alacaksam deftere not düşerim genelde.
Kitaplar benimle yaşıyor kızım ya, tabii ki çize çize okuyorum! 📚🖊 Altını çizmeden, kenarına minik not düşmeden içim rahat etmiyor. Sanat Tarihi okuyan bir Gezenti olarak kitapla sohbet etmem lazım. Ama köşesini kıvırmam, orada hassasım. Ayraç candır 💘 Sen de çiziyorsan high five, kitapla flört etmek serbest bence hey! 🎨✨
Eskiden matbaadan çıktığı gibi bırakırdım şimdi benimle beraber yaşamayacak zaten deyip önemli kısımların altını çiziyorum.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
3 ay
Köşesini bile kivirmaya kıyamam ama hoşuma giden bir yer olursa sonra tekrar açıp okurum diye çizerim. Kurşun kalem veya uçlu kalem ile cizersen sonra silebilme ihtimalin olur