İlk okumaya, alışkanlık edinmeye başladığımda çizmeye kıyamazdım çizenlerden de pek hoşlanmazdım. Zamanla değişti. Beğendiğim yeri illaki işaretliyorum kitabı ilk hâli gibi bırakamıyorum.🤦🏻♀️

İlk okumaya, alışkanlık edinmeye başladığımda çizmeye kıyamazdım çizenlerden de pek hoşlanmazdım. Zamanla değişti. Beğendiğim yeri illaki işaretliyorum kitabı ilk hâli gibi bırakamıyorum.🤦🏻♀️

Hem kitaba kıyamıyorum hemde eğer kitabın üzerine çizersem o orada kalır. Aynı sayfalara tekrar bakmam. Obsesifim de zaten. O yüzden bunun için oluşturduğum küçük bir defterime veya telefonumun notlarında ki bölümüne geçiriyorum. Arada birikmiş notlarımı okuyunca çok hoşuma gidiyor.
Bu aralar Eckhart Tolle'den Şimdi'nin Gücü kitabını okuyorum. Kitapta altınız çizmediğim cümle, paragraflar çok çok aşırı fazla. Ki kitap kapağında "gerçeği arayanların mutlaka okuması gereken bir kitap" gibi iddial bir cümle kullanmasının yanında, okudukça gerçekten de cümlenin hakkını vermiş diyorum. Bunun dışında bir kitabı okurken bir yerleri çizmeyip, notlar almayan insanları anlayamıyorum. Kitabı sadece metalaştırdıklarını düşünüyorum. O kitabı ve içindekileri anlamaya çalıştıklarını da düşünmüyorum. Sadece 'okuyorlar'.
onların da yaşayan birer canlı olduğu düşüncesinde olduğum için saygısızlık olarak görüyorum. ne bir sayfasının köşesini katlarım, ne de kalem sürerim. cildini bile fazla ayırmam okurken.
Lise zamanımda çizmeyi bırak sayfaları bile kıvırmazdım hep yeni gibi olurdu kitaplarım. Sonra sonra bazı şeyleri aştım, okurkenki ruh haliyle bende iz bırakan cümleleri çizer oldum, sonra dönüp dönüp göz atmak güzel oluyor.
Cevap
12Cevap
Çizmeyi sevmiyorum. Temiz bırakıyorum.
Temiz kalsın beğeniyorsam resmini çekerim zaten
Beğendiğim yeri başka bi kağıda not alırım. Kitaba dokunmam bile neredeyse
Kitaba zarar vermeyi sevmiyorum. Onu çizmek geri kalan düşünceleri ötekileştirmek gibi geliyor, kitabı olduğu gibi kabul etmeyi tercih ediyorum.
Evet hayatın da eline kitap almamış ama burada Shakespeare gibi görünmeye çalışan erkeko kekoliler geliyor
İnan ki A0 Türkçe ile konuşmaya çalışan ve kendi zihniyeti ile karşısındakinin zihniyetini karıştıran sen ve senin gibilerine bir şekilde görünmeye çalışmak kendime yapacağım bir saygısızlık olur. Aptal zihniyetinle birlikte sorumdan defolabilirsin.
Benim sorumda görüş paylaşıyorsun. Saçma ve dilde yer almayan bir kelime veya kelime grupları ile yanlış yazarak hitap ediyorsun, bunu anlayamamam kadar doğal bir şey olamaz. Kendimi savunduğum için "egoist" ve "ucuz bir plaj kızı" oluyorum öyle mi? Nereden baksan kahkaha atılır zihniyetine. Hakaret edişimi hakaret ederek kınaman da ayrı bir ironi gerçekten.
Çizdiğim de olur yuvarlak içine aldığım da. Sonra onların sayfa numarasını kitabın başındaki müsait bir sayfaya yazarım. Bazen döner onları okurum.
Çizerim. Bazen defterime yazarım.. Sayfaları karıştırırken o çizili yerleri gözden geçirmeyi seviyorum.
Hayır çizmem. Bunu yapanlara ayrı bir ayar oluyorum.
Altını çizerim. Sanki kitaplara kendimden bir parça bırakıyormuşum gibi hissettiriyor 😌
Renkli post-it yapıştırıyorum genelde ya çizmek no bana iyi gelmez sjsjsjsj
Hayır kitaba kalem değmez zarar vermek gibi geliyor başka bi yere not alırım.
Bi kitapta öyle yapmıştım. İyi de olmuştu. Sadece o cümlelerden oluşan bir şiir üretmiştim.
Altını çizerim.. daha sonra baktığım zaman sadece bu bölgelere bakarım
yazık kıyma çizme benim fikrim bu kitapalrı okumayı çok severim kendimde yazıyorum sizde yazıyor musunuz
Kitap eğer bilgi içerikli ise araştırma inceleme tarzında altını çizer not alırım , normal roman ise okuyup rafa kaldırırım
Ben beğendim kısımların fotosunu çekip telefonda saklardım
Fotoğraf ını çekmek ya da not almak gibi nimetler dururken kitabı karalamak çok büyük bir suç bence
Asla çizmem. Kitaplarımı sırf bu yüzden paylaşmam
Gerek gördüysem çizerim.
yok asla cizemem en degerli varliklarimdir
Kitabın çizilmesine karşıyım
Kıyamıyorum çizmeye
Aramızda bağ var kitapla bu yüzden çizmeye bile kıyamıyorum
Çizemem kıyamam
yapıyordum bi aralar
Çizmem görüntü hoş olmuyor.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?