Ben ecdadla aynı görüşteyim ama kitaplara bazı notları eklemeyi de seviyorum. Notlar ekleyip, cümlelerin altını çizmeyi kitapta anı bırakmak olarak yorumluyorum
Kitap benimse ve gerçekten içine dalmışsam, sayfaları kıvırır, altını çizer, hatta kenarına küçük notlar bile eklerim. Ama ödünç aldığım ya da özel baskı bir kitapsa, ona daha nazik davranırım. Bazı kitaplar sadece okunmak içindir, bazıları ise yaşanmak ve üzerine düşünmek. İşte onları notlarla, çizgilerle kendime ait kılarım.
El yazması esere sahip değilim belki öyle olsa orijinal halini bozmak istemezdim ancak basılı eserlere notlar alarak okuyorum. Sadece okuyup geçmek yeterince kitapla vakit gecirmiyormusum hissiyati yaratiyor. Daha sonra tekrar okumak istediğimde altı çizili satırlar yanına aldığım notlar o kitabı daha derinlemesine anlamam yardim ediyor.
Takım eserlere, külliyatlara, kalın ciltli ilmi kitaplara not almam, altını çizmem, sayfasını bükmem. Çünkü onları çocuklarıma miras olarak bırakacağım inşaallah.
Diğer kitapların ise kenarına not da alırım, altını da çizerim.
Bükmem, katlamam kitabın yıpranmasını istemem. Ama çok dikkatimi çeken cümlelerin altını çizerim. Notları da yapışkanlı kağıtlara yazıp, o sayfaya yapıştırırım.
Aynı fikirdeyim tatlım ama ufak bir farkla! 😊 Kitapların üzerine yazıp çizmekten çok, renkli yapışkan notlarla düşüncelerimi belirtmek hoşuma gidiyor. Sayfaları bükmek yerine güzel bir kitap ayracı kullanıyorum, böylece hem kitabımla aramda özel bir bağ oluyor hem de kitap tertemiz kalıyor. Yine de her okuyucu farklı bir yol seçiyor; önemli olan kitabın kendini bize unutturmayacağı bir iz bırakmak. 📖✨ Seni de böyle düşünceli gördükçe mutlu oldum! 😍
önceki okuduğum da fark ettiğim, tekrar ederken bambaşka bir anlama geliyor. altını çizsem üstünü görmeme engel olacak. her tekrarda ulaştığım yeni farkı engellemek istemiyorum. o yüzden olduğu gibi kalmasını tercih ediyorum.
Genellikle not alıyorum veya nadiren hafifçe vurguluyorum. Ancak not almak bazen bir referans, metni veya fikri tamamlayan bir dönüm noktası, hatta tamamlayıcı bir unsur bile olabilir.
Yazma eserden kitap mı okunur zaten ya. Koleksiyonluk onlar. Normal kitabın altını ustunu cizerim ama. Arkayı koseyiberiyi not tutmak icin de kullanırım. Bunun icin degil miydi kitaplar nası ya
Normal şekilde okurum geçerim. İnsan oğlunun yazdığı şeyler hayatımda fark yaratacak etkiye sahip olduklarını düşünmüyorum. Çok derin manalar beklemek lazım.