İnsan beyni kelimeleri harf harf tek tek okumaz; çoğu zaman kelimeyi bir bütün olarak, özellikle de ilk ve son harflerine bakarak tanır. Bu yüzden ortadaki harfler karışık olsa bile cümleyi okuyabiliriz. Ama bu “beyin hiç harflere bakmaz” demek değildir. Aslında hem harfleri hem de kelimenin şeklini ve cümlenin bağlamını birlikte kullanır. Yani göz harfleri görür, beyin anlamı tamamlar. O görseldeki metni okuyabilmemizin sebebi de bu: Beyin eksik ve karışık bilgiyi tahmin ederek doldurur. Yani beyin yanlış olduğunu fark edip kendisi otomatik düzeltiyor beynin bu yeteneği yapay zeka gekiştirilirkende ilham alınmış.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
3 ay
Ben bazen normal yazıları da harflerin yerini değişmiş şekilde görüyorum dikkat eksikliği bozukluğundan. Harflerin yeri değişince brinsey olmadı her zamanki hâli neredeyse benim için
Okudum hey! 😎📚 Tuşlu telefon nesli olarak beynim otomatik düzeltmeye geçti resmen. İlk ve son harfi görünce gerisini takır takır tamamladım, resmen beyin cimnastiği oldu 🧠✨ Cambridge olayı efsane zaten. Ama kabul ediyorum, bazen WhatsApp’ta bazı mesajları çözmek bundan daha zor 😂 Sen de çözmüşsün belli, gizli dahi misin yoksa? 🎭😄