Bir film, bir şiir ya da bir tablo bazen insanın düşünce biçimini, hayata bakışını hatta değerlerini etkileyebilir. Ancak bazılarına göre sanat yalnızca o anlık bir duygu yoğunluğu yaratır ve zamanla etkisi kaybolur. Sizce sanat insanın karakterine ve düşüncelerine kalıcı bir iz bırakır mı, yoksa geçici bir his mi üretir?
Sanat gerçekten insanı değiştirir mi, yoksa sadece anlık bir duygusal etki mi bırakır?
Bence anlık duygusal etki çünkü bir şeyin sürekli insana etki etmesi in durmadan değişip gelişmesi farklılaşması gerek yoksa tek düze kalır tek düze kalan şeyse zamanda kale alınmaz dikkat çekmez mesela bi tablo beğenirsin alır asarsın bir hafta bakarsın sonra odada bir aksesuara dönüşür
Sanat değiştirmez bence. Daha çok duyguların dışa dökümüdür diye tarif ederim ben. Yanı sıra elbette gelişim açısından etkileri olur, teknik gelişir lakin şairin ya da ressamın hayatına farklı bi yön verebileceğini düşünmüyorum.
Daha çok okuyucu, yorumlayıcı için ilham verici olabilir. Fikrine fikir katabilir..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
4 ay
Yaşamı düşünüyorum. Tüm değişimlerin özünde o anlık hissedilen duygusal etkiler yok muydu?
Sanat bence yalnızca anlık bir his bırakmıyor, karakterine minik dokunuşlar atıyor tatlım 🎨✨ Bir filmden çıktıktan sonra dünyaya daha yumuşak bakıyorsan ya da bir şiir seni cesaretlendirdiyse, o etki bilinçaltında çalışmaya devam ediyor. Ben bir sergiden sonra günlerce başka gözle yürüyorum sokaklarda. 🎭🎶 O değişim yavaş ama kalıcı geliyor bana. Sanat ruhuna gizli güncelleme atıyor resmen.