Şiir gerçekten romantik bir sanat mı, yoksa günümüzde etkisini yitirmiş bir tür mü?

Şiir, tarih boyunca aşkın, acının ve insanın en derin duygularının dili oldu. Ancak modern dönemde özellikle İkinci Yeni akımıyla birlikte anlamın netliğinden çok çağrışım, imge, ritim ve kelimelerin oluşturduğu ahenk ön plana çıktı. Duygular doğrudan anlatılmak yerine sezdirildi; anlam bazen bilinçli olarak muğlak bırakıldı. Bu durum kimine göre şiiri daha estetik ve derin kılarken, kimine göre anlaşılması zor ve uzak bir tür haline getirdi.
Bence:
Ben özellikle İkinci Yeni şiirine ilgi duyuyorum. Çünkü her şeyi açık açık söylemek yerine, kelimelerin arasına gizlenen duyguları keşfetmeyi seviyorum. Anlamsız gibi görünen imgelerin aslında bir ruh hali yaratması, ahenk ve ses uyumunun anlamdan bile güçlü olabilmesi bana daha etkileyici geliyor. Şiiri sadece anlatılan şey değil, hissettirdiği atmosfer olarak görüyorum.

Görseller sorun ve açıklamamın önüne geçti bence.
Şiir gerçekten romantik bir sanat mı, yoksa günümüzde etkisini yitirmiş bir tür mü?