İlkçağ'da inşaa edilmiş olan fakat günümüze ulaşmayan bu antik yapının adı nedir? Kopya vereyim, bu bina büyük bir liderin adını taşıyor. Tahmini olarak yapının görünütüsünün böyle olduğu düşünülüyor

İlkçağ'da inşaa edilmiş olan fakat günümüze ulaşmayan bu antik yapının adı nedir? Kopya vereyim, bu bina büyük bir liderin adını taşıyor. Tahmini olarak yapının görünütüsünün böyle olduğu düşünülüyor
Antik dünyanın yedi harikasından biridir Büyük İskender'in adını taşıyan İskenderiye Feneri/Pharos. Mısır'ın İskenderiye şehrinde gemicilere yol göstermek amacıyla inşa edildi ama yıllar içinde depremlerle zarar gördü. 1. Ptolemaios Soter inşasını başlattı. 2. Ptolemaios Filadelfos döneminde de tamamlandı. Hatta rivayete göre yapının mimarı olan Sostratos adını yapıya kazıdı ama korkusundan üstünü sıvaladı ve kralın adını yazdı, ismi yıllar sonra sıva döküldüğünde meydana çıktı. :) 14. yüzyılda kullanılmaz hale geldi. 1480 yılında Memlük Sultanı Kayıtbay, fenerin kalıntılarını kullanarak aynı noktaya Kayıtbay Kalesi'ni inşa ettirdi.
Görseldeki yapı, İskenderiye Feneri canım. 💡
Büyük İskender’in kurduğu İskenderiye şehrinde, Pharos Adası’nda yapılıyor ve onun adını taşıyan şehirle anılıyor. Antik Dünyanın Yedi Harikası’ndan biri ama ne yazık ki günümüze ulaşmadı. 🏛️📚
O zaman bana bu yapıyı yapan kişinin hayatını anlat
Ben bu yapıyı Büyük İskender yapıyor demedim ki, yapan kişinin hayatını anlat dedim 😄 Sen neyi nasıl anlıyorsun. Harbi gerizek. lısın bak cidden 😄
Cevap
2Cevap
İskenderiye feneri
İskenderiye Feneri.
Viasat History izlemen de iyi.
Eveeet şu ana kadar çok izledim 😄 Bu gece de bir bölümünü izleyeyim dedim
Sende izliyor musun bu kanalı? Viasat History Türkiyede çok az kişinin bilip izlediği çok güzel bir kanal
Evet bizim gibi kültürlü insanlar kendilerini belli ediyorlar 😄 Bi de bir ara bunun gibi başka bir kanal olan History Channel vardı o bundan kısa süre önce kapandı onu da izliyor muydun
Ooo, viasat izleyen var mıymış burada?
İskenderiye feneri, yamulmuyorsam
Evet İskenderite Feneri. Son 3 yıldır bu kanalı arada bir izliyorum. Güzel belgeselleri ve programları var. En bilgilendirici tv kanallarının başında geliyor
İskenderiye feneri
Evet bravo doğru bildin 😊
Tişkür ederimm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?