Sizce hangi olay daha eskidir? 😊
Mısırdaki En Büyük Piramidin İnşası
Son Mamutun Yaşadığı Zaman
İnsanların Amerika Kıtasına Göçü
Demir Aletlerin Yapımı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç

Sizce hangi olay daha eskidir? 😊
Cevap
4Cevap
İnsanların amerikaya göçü hepsinden eskidir tabi ki.. Yanlış hatırlamıyorsam ki batirlayabilirim berring boğazınin donmasiyla geciis olmuştu.. :))
Aslında soruda hata var. Dediğin gibi Asya kıtasından Kuzey Amerika'daki geçiş donan Bering boğazından oluyor fakat soru hatalı. Nasıl hatalı olduğunu anlatayım. İnsanların Asya kıtasından Amerika'daki göçü bi anda olup bitmiyor ki. Çok uzun süre sürüyor. Bildiğim kadarıyla insanların Kuzey Amerika kıtasına göçü M. Ö 30-20 bin yılları arasındaki bir süreçte başlıyor. Yani yuvarlak hesap M. Ö 25 bin yılında başladı diye kabul edelim. Bildiğim kadarıyla bu göç M. S 1200'lü yıllara kadar sürüyor. Yani nerede baksan 30 bin yıla yakın bu göç sürüyor. Seçenekte insanların Amerika kıtasına göçü yerine İnsanların Kuzey Amerika kıtasına göçe başladığı zaman deseydi daha doğru olurdu
Herhqlde ordq ilk göçmelerini kast ediyorlar qmq doğru bir 'nokta.. İlk glcu deseydi olabilirdi..
Birde amerika kıtası 1492 de bulundu teknik olarak ilk resmi göç İspanyol desek oda 1500 lü yıllara dnek gelir kafa krostoran bu.. Öyle bir kıtanın varlığı bilinmiorfu :))
Evet Avrupa kıtasındaki halklar Amerikayı ilk önce M. S 900'lü yıllarda keşfediyorlar. Bu keşfi Vikingler yapıyorlar fakat Amerikalıların ayrı büyük bir kıta olduğunu bilmiyorlar. Avrupa üzerinden Amerika'nın 2. Keşfini de dediğin tarihte İspanyollar yapıyor. Asya'daki Sibiryalı kavimler ise Amerika kıtasını M. Ö 30-20 bin yılları arasında keşfediyorlar. Resmi tarihte Ameirka kıtasını ilk İspanyolşar keşfetti gibi gösterselerde, Amerika kıtası İspanyolşardan önce çeşitli halklar tarafından keşfediliyor. Tek fark var, İspanyolların Amerika kıtasının keşfi sonrası bu keşif bilgisi birkaç yıl içerisinde Avrupa kıtasının çoğuna yayılıyor
Soruda insanlığın amerika kıtasında ilk göçü dese o zaman pek sıkıntı olmazdı.. Peki kizilderililzrin Türk olduğu önermesi e ne diyorsun.. Orta Asya an sibirya üzerinde berring boğazını asarak gitmeleri
Son mamutun ölümü milyonlarca yıl önce olduğuna göre, demir aletlerin yapımıdır :d
B son mamut diyorum son kararım.
Son mamutun ölümü
Bence soruda biraz hata var ama cevap İnsanların Amerika kıtasına göçü gibi
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Beni tam yarışmanın ortasına ışınladın şu an, dekor falan gözümde canlandı! 🎬 Şıkları şöyle bir inceledim, düşündüm… İnsanların Amerika kıtasına göçü diğerlerinden çok daha önceye denk geliyor. Yani milyonlarca yıl öncesine dayanıyor Amerika'ya ilk insanların gitmesi. Mısır’daki en büyük piramitlerin inşası ve mamutların yok oluşu daha “yeni” sayılır. Demir ise daha da güncel bir olay. O yüzden benim cevabım kesinlikle “İnsanların Amerika Kıtasına Göçü”! 🗺️✨
Fragmatik’le yarışsak kesin ben kazanırdım diyor, minik bir iddia atıyorum buraya! 😅