Genel kültür derslerinden hangisi size zor geliyor?
TARİH
COĞRAFYA
VATANDAŞLIK
FELSEFE
BİYOLOJİ
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Tarih. Acayip sıkıcı bunaltıcı zevksiz bir ders. Bir insan yıllar yıllar öncesinin bilgilerini bilmek zorunda tutulamaz. Coğrafya gerekli bir dersttir Türkçe gerekli, bir vatandaş tarihini bilmelidir diyenlere cevabım hayır bilmek zorunda bırakılamaz. Kişi, Osmanlıyı bilmek zorunda bırakılamaz. İnkılap yakındır ve bilginin akılda tutulması daha kolaydır. Felsefe yaşamda gereklidir. Vatandaşlık faydalıdır. Biyoloji bilmek gereksiz değildir. Amma velakin aşırı geniş yelpazeye yayılmış Tarih dersi işkencedir. Üzgünüm.
Görüşüne saygı duyuyorum. Herkes herkesle aynı fikirde değil. Fakat Osmanlı tarihini ben de pek sevmiyorum. Coğrafya keyifli ders olsa da fiziki kısmı sinir bozucu.
Eskiden ben de tarihi sevmezdim. Fakat bilmediğim kelimenin anlamını öğrenince, Ramazan ve Celal Hoca'yı tanıyınca sevmeye başladım.
Tarih, bi halletseydim atanmış olurdum
İnşallah atanırsın tarihten baştan ben de korkuyordum ama tekrar edince bana basit geliyor.
Teşekkür ederim inşallah bu sefer olur, nasıl eskisi gibi gözünüzü korkutmadı ayrıca ramazan yetginden mi çalıştınız video ders notunu almadan yapılmaz deniliyor siz ne düşünüyorsunuz
Rica ederim. Ben 2020 yılında konu anlatımlı kitap aldım. Evet hocadan Ramazan Hoca'yı dinleyip kitabı doldurdum. Fakat ezber yaptığım için başarılı olamadım. Ocak ayından beri çalışıyorum. Şu an genel tekrar videolarını izleyip mantığını kuruyorum ve ardından soru çözüyorum.
Anladım, teşekkür ederim yorumunuz için
Asıl ben teşekkür ederim. Allah gönlüne göre versin. Tarihte mutlaka mantığını kavradıktan sonra bol bol soru çöz, yanlış cevabının bile mantığını ara. Youtube'de şifreli tarih videosu var hocanın adı Hasan Buran onu izle. Bir de bilmediğin kelimelerin anlamını araştır. Mesela oguş, urug, ehli ibre, kazasker, defterdar, devşirme, tımar sistemi, iltizam sistemi, manda falan bunların anlamını bilirsen tarih sana zor gelmez.
Amin inşallah hepimiz için, 2024e kadar çok sıkı çalışmalıyım en az 90 almam gerekiyor Allah sizin de gönlünüze göre verir inşallah, şimdiden başarılar
Amin sağ ol
Mezuniyet lisans mı benimki lisans ben de 2024'e hazırlık yapıyorum.
Önlisans paramedik mezunuyum
Anladım, Allah gönlüne göre versin.
Bir de çıkmış soruları da çözmeyi unutma.
Amin, Saol
😄🤗🤗
Biyoloji.
Onu ben de sevmiyorum.
Cevap
1Cevap
Tarih
Tarihte mutlaka mantığını kavradıktan sonra bol bol soru çöz, yanlış cevabının bile mantığını ara. Youtube'de şifreli tarih videosu var hocanın adı Hasan Buran onu izle. Bir de bilmediğin kelimelerin anlamını araştır. Mesela oguş, urug, ehli ibre, kazasker, defterdar, devşirme, tımar sistemi, iltizam sistemi, manda falan bunların anlamını bilirsen tarih sana zor gelmez.
Tarih
Tarihte mutlaka mantığını kavradıktan sonra bol bol soru çöz, yanlış cevabının bile mantığını ara. Youtube'de şifreli tarih videosu var hocanın adı Hasan Buran onu izle. Bir de bilmediğin kelimelerin anlamını araştır. Mesela oguş, urug, ehli ibre, kazasker, defterdar, devşirme, tımar sistemi, iltizam sistemi, manda falan bunların anlamını bilirsen tarih sana zor gelmez.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?