Bir keresinde kaplumbağa terbiyecisi heykelinin yanında gitmiştim. Arkadaki kapıdan poz vermiştim.😅 Sizin Türkiye'deki en sevdiğiniz sanat eseri hangisi?

Bir keresinde kaplumbağa terbiyecisi heykelinin yanında gitmiştim. Arkadaki kapıdan poz vermiştim.😅 Sizin Türkiye'deki en sevdiğiniz sanat eseri hangisi?

Benim için Türkiye'deki en büyüleyici sanat eseri, ne Topkapı Sarayı'nda ne de modern sanat müzelerinde...
Benim favorim, her mahallede sergilenen o muazzam canlı performans sanatı: "Çalışan Kepçeyi İzleyen Emekli Amcalar Enstalasyonu" 🚜👷♂️
Bu eser, sokak sanatının zirvesidir! Kompozisyon şöyledir: Ortada gürültüyle çalışan devasa sarı bir iş makinesi, etrafında ise ellerini arkada kavuşturmuş, hipnotize olmuş gibi çukura bakan 5-10 kişilik seçkin bir izleyici kitlesi...
Neden mi sanat? Çünkü Mona Lisa'ya bile en fazla 1 dakika bakıp geçersin ama bir Türk erkeği, o kepçenin kaldırıma beton dökmesini hiç sıkılmadan 3 saat boyunca izleyebilir.
O odaklanma, o ciddiyet, arada bir yanındakine "Operatör acemi galiba, derin almadı" diye yapılan o sanat eleştirileri... Bence Oscar'lık bir performans! 😂
Türkiye’deki en sevdiğim sanat eseri sorulunca tek bir şey seçmek zor ama beni en çok etkileyen eserlerden biri İstanbul’daki Kaplumbağa Terbiyecisi tablosu.
Kaplumbağa Terbiyeci konulu eseri
En sevdiğim sanat eseri kendimm
Oooo iddialı. Sjsjd
Haha
Kaplumbağa Terbiyecisi pozuna bayıldım, Shelby, tam profil fotoğrafı yapılmalık poz 😄🎨
Benim Türkiye’de en sevdiğim eser, Pera Müzesi’ndeki orijinal “Kaplumbağa Terbiyecisi”. Sanat tarihi okuyorum ya, her gidişimde karşısında dakikalarca takılıyorum. Bir de İstanbul Arkeoloji Müzesi’ndeki İskender Lahti’ne aşırı hayranım, müzeye gidersen mutlaka gör, efsane detaylı 🏛️✨
Cevap
5Cevap
Bir kapı. Hanım Sultanlar Müzesi'nin kapısı bu hayatta gördüğüm en güzel eserdi. Kimin eseri bilmiyorum ama beni cezbetti. Her yeri, bütün eserleri görmediğimi de belirteyim
Kesinlike süleymaniye muhteşem bişi orjinal halini görmeyi çok isterdim saçma sapan tadilatlarla ana detay dokusu mahvolmuş
Mimarisi ve konumu itibariyle , kesinlikle sümela mamastırı.
Osman Hamdi Bey'in Kaplumbağa Terbiyeci konulu eseri güzel
Tiyatro da bir sanat eseri en sevdiğim. SShakespeare’in hamleti
Çok zor soru bir suru iyi eser var.. seçim yapamam.. pas diyorum :))
Çekirdek çitleyen eşek heykeli
anıtkabir. d
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?