Yağlı boya çalışmaları görsellik ve beğeni açısından kişiden kişiye değişkenlik göstermektedir. Bu beğeniyi şekillendiren etkenlerden biri de tabloda konu alınan mekan seçimidir. Peki, İstanbul konulu yağlı boya tabloları gördüğünüzde ya da incelediğinizde en çok neler hoşunuza gitmektedir? Ayrıca bu tür tablolarda nelere dikkat edersiniz?
İstanbul konulu yağlı boya tablolarda en çok hoşunuza giden şeyler nelerdir?
Kızıllık, dolunay ve Galata.. Bu üçlü olduktan sonra beğenmedim bir tablo olmaz sanırsam. Fakat genel anlama bakarsak bana eski İstanbul'u veya Abdülhak Şinasi Hisar'ın Boğaziçisini gözümde canlandıran, Yahya Kemal Beyatlı'nın dizelerindeki İstanbul'u anımsatan tablolar benim için her zaman ayrıdır, her biri tıpkı şiir gibi gelir. .
Hepsi birbirinden guzel ama boyle kuzguncuktaki tarihi evler, arnavutkoydeki sokaklar ya da galata kulesinin oldugu sokaklar. Yani tarih kokan yerleri tercih ederim
1 ve 3 çok güzel. Ama 3. Resim fazla gerçekçi. Kim yaptıysa baya profosyonel. Resimde ilgi çeken renkler , gölgeler ve dikkatli bakıldığında görülen detaylardır.
En İyi Cevaplar