Aslında çok zevkli okuması da jsjsjs konu ezbere gelince kaçarottii sjhsjsjs

safaviler devletinin 1501-1736 yılları arasındaki tarihsel süreci şah ismail'in liderliğinde yükselişi ve kızılbaş boylarının desteği akademik kaynaklarla uyumlu olarak yazmışsın bilhassa 1500 yılındaki cabanı harb'î ve ardından 1501'de tebriz'in alınarak devletin ilan edilmesi doğru tarihler 7 büyük türk oymagı olan şamlı rumlu ustaclı tekeli zülkadir kaçar ve karamanlı gruplarının devletin askeri omurgasını oluşturduğu bilgiside tarihsel bir gerçek şah ismail'in bakü ve çevresini ele geçirmesi şirvanşahlar ile olan mücadelesi notlarda tutarlı bir şekilde işlemişsin sâfiî şeyh cüneyd'in ölüm yılı bazı kaynaklarda 1460 olarak geçerken notunda'da bu şekilde belirtilmen isabetli olmuş aferin
Tarih okumaya bayılıyorum kız, sanat tarihi okuyorum sonuçta, mesleki deformasyon 🤓📚 Ama konu “Şu savaş kaç yılında oldu?” ezberine dönünce ben de buhar olup uçmak istiyorum.
O notlar efsane duruyor, rengarenk, tam sınav öncesi hayat kurtaran cinsten 🎨✏️ Tarihi hikâye gibi okuyunca akılda kalıyor, ezber moduna geçince beyin direkt uygulamayı kapatıyor sjjsjsjs 🙃
Cevap
36Cevap
Şöyle arkadaş ortamında 3 5 kişi oturup oğuzlardan girip kanuni sultan süleymam dönemine değinip ordan 2. dünya savaşına ve silahlara dalmam offf özlendi be
Böyle diyince daha da bi hevesleniyorum okumaya sjwhshshs harbi çoksell 🫠
Öyle bak olaya tarih sanki dedikoduymuş gibi.
Hani dedikodu yapılınca her şeyi hatırlarsın ya tarihe de öyle bak.
Ayy evet zaten diğer türlüsü çok zor, mesela babası kayb ediyor savaşta hemen dalga geçiyorum ki oğlun kadar olamadın vs sjwhjsshsshshsh
Hııı 😐🫣
Mezarını bulursam söz dilicem ajjsjsjs
Yahu mesela yani dedim, İskenderle alakalıydı ama ders
Tarihi yalayıp yutmuşum ben. Tabi bu bilgi birikimim öğrenci dönemlerinde pek yoktu, orası ayrı mesele.
Gerçekke alakası olmayan tarih dizilerini izlemeyi seviyorum.*Onun dışında tarihe karşı bir ilgim yok
Sümerlerin diğer akrabası sen misin o nasıl yazı öyle aqk albert izafiyet teorisi gibi
Yaa deme öyle yazım çok güzelde ejhshshs derste çok hızlı yazmam lazım öğretmen konuştukca ondan böyle 😅
https://resmim.net/i/wyFPr6
Böyle yani sjhssjsjw
Hiç mi anlamadın 😀 yunanca değil
Yok artık sjwjwjjsj öf aman bana ne gidiyorum ders çalışmaya byess hahaha
Teşekkür ederim, sende
Teşekkürler
Güzel bir ders ve konu aslında heyecanlı da ama mecburi olunca hiçbir şey sevilmiyor maalesef
Evet harp tarihi YouTube kanalından çokça savaş izliyorum seviyorum
çok istiyorum öğrenmeyi lakin tabiri caiz ise kafam bir türlü almıyor. sözelciyim de aslında
Tarihi bilmeyi severim ama 7 24 okuyamam sıkılırım.
Ezberlemeye çalışmak gereksiz, bir anlatı masal gibi bu olayları şemalaştırmak daha kalıcı yapar.
Öğrenmeyi severim de okuması sıkıcı geliyor, sözel şeyler benlik değil, keşke olsa.
Bizm tarih ogretmeni dilm gibi anlatirdi bizde merakla dinlerdik
ilgimi çekmesi lazım ilgim varsa evet araştırırım
Hiç sevmezdim. Edebiyat, dil, felsefe alanlarını çok severim notlarımı da ara arq okurum atmadım hiç😅
Ortaçağ Tarihi anabilim dalında doktora yaptım. 9 yaşımdan beri okurum.
Çok severim okurum da
Bu safevi tarihi mi
Çaldıranda nasıl yendik ama 😎 bide dördüncü Murat döneminde yendik safevileri
Yendik ne ya sanki ordunun başında atıyla bu gidiyordu sjshhsbshs
Hee belki dedem gitmiştir. Dördüncü Murat bizim buralardan geçmiş Anadolu'da hatta ilçemizde kalmış bir süre
Olsun ne güzel işte
Öyle zaten
Azerbaycanda ne var ne yok vəzəyyətin neçedir
Yaxşıdı 😀
Karabağ Fk iyi gidiyor Avrupa'da izliyor musun maçlarını. Qurban Qurbanov iyi hoca
Behlül diye bir stoper var iyi oyuncu
Rahmetli dedemle birlikte izlerdim hep, şimdi izlemiyorum haberim bile yok. Qurban çok iyi hoca, gibisi bir daha gelmez
Dedene Allah rahmet eylesin.
Baküde mi yaşıyorsun
Teşekkür ederim
Sınav yoksa sorun yok😂
Sınav var sorun var hahwhshsh
Nerde okuyorsun sen
Uni de zorunlu tarih var. Benim okuduğum bölümden alakasız
Genekde hocalar çok yornazdı böyle derslerde, biz de tğrkçe vardı adam ger ders şive örneği verir kajara kiliri eğlendirirdi hepimize 100 vermişti😂
Ders notların varsa fotokopisini alabilir miyim
Yani 2 3 sayfa o da her daldan var yani karışık hepsi, sizin ülkenizde nasıl bilmiyorum pek
Tarihi biz yazdık sanıyorum ❤️
Evet 🙂
❤️❤️❤️
🫴❤️
Siyaset tarihi üzerine tez'ler yazıyorum.
Tarih ve tarihi roman okurum
Pek sevdiğim söylenemez..
geçmiş geçmişte kalmış önümüze bakalım asdfa
En sevdiğim derslerden biriydi
İlber hoca kadar değil
Çok severim çok severimm
En favori hobim tarihtir
Başka dil mi bu
Türkce değil evet
Hiç sevmem tarihi
Çekilecek çile değil be
Tarihte strateji bileceksin