Fotoğraf a ilk baktığım da burası bana tanıdık geliyor dedim. O uzun mu uzun kurutulmuş Caddesi yok mu sırat köprüsü gibi beni benden alıyor resmen. Ayrıca bu resimde değişen araba dron ve çatılarda olan bir kaç parçadan başka bir değişiklik göremedim açıkçası ama güzel olmuş
Evet köklü kentsel bir dönüşüm olmadı özellikle şişli kurtuluş gibi binaların bitişik nizam eski veya tarihi olfuğu yerlerde. Çünkü bu çok köklü ve malliyetli Çatılarda a görmüş olduğun ai destekli güneş panelleri enerjisini kendisi üretiyor. Görmüş olduğunuz araçlar tamamen otonom yani sürücüsüz akıllı cihazın ve giyilebilir cihazın ile çağırıyorsun konumu giriyorsun seni kendi götürüyor.
Bu arada hep eski Binalar mı var İstanbul'da diyeceksen hayır. Bir çok ormanlık alan imara açıldı. Burada ekodijitwl dikey mimariler var. Binaların dış cephesi tamamen bitkilerle kaplı ve paneller bu bitkilerin saldığı karbonmonoksiti elektrik enerjisine çeviriyor.
2075 İstanbul trafiği bile huzurlu duruyor, mucize bu 😂 Arabalar tam “otonom ama mütevazı” modunda, dron da üstten story çekiyor sanki 🚗🚁 Şişli Kurtuluş’un o eski dokusu kalmış, üstüne futuristik dokunuşlar gelmiş.
Fotoğrafın atmosferi çok sinematik, ışığı da aşırı hoşuma gitti kanki 🎬✨ Bence bu kare direkt “geleceğin İstanbul afişi” olur.
O araçlar otonom yani sürücüsüz. Telefonun veya akıllı saat gini giyilebilir bir cihazın ile çağırıyorsun O seni i yere götürüyor. 2125 yılında araba kullanmak yok araç sahibi olmak da yok.
Binalar aynı görünüyor evet ama enerji sistemleri daha yenilebilir üstte paneller var dikkat edersen. Dış değil evin içi değişmiş durumda evdeki her cihaz İnternet tabanlı.
Bu arada dikey tamamen organik maddelerden oluşmuş evler var ama onlar şehit dışı taraftalar. Şehir içlerinde hala 20 ve 21 yüzyıldaki yapılar, binalar kullanılıyor.