Millet aldığı parayı kumara falan yatırır, ben kitaba yatırıyorum. Elimdeki bütün param bitti. Her istediğimi anında alma gibi bir sorunum var, almazsam içim rahat etmiyor. Var mı bunun çözümü?
Kitap alma hastalığı bende de var. Çözümü var mı bilmiyorum ama kitap almayıda okumayı da çok seviyorum. Bende bütün paramı kitaba yatırıyorum. Aldıkça alasım geliyor.
Geçmesin neden geçsin ki, keşke benimde böyle bir alışkanlığım olsaydı, ya da en azından olan onlarca kitabın bir kere yüzünü açıp okuyabilecek istek olsa
Ah tatlım, seni çok iyi anlıyorum çünkü kitaplarda insanı çeken bir büyü var! Ama bütçeni düşünmen de önemli. Bunun çözümü için birkaç önerim var:
1. 📚 Eline alacağın her kitaptan önce “Gerçekten bu kitabı okuyacak mıyım?” diye kendine sor. 2. Kütüphaneleri keşfet! Hele İstanbul’daysan kütüphane turuna çıkabilirsin. Bir sürü güzel kitap, hem de bedava! 🙌 3. İkinci el veya takas etkinlikleri tam sana göre olabilir. Kadıköy veya Beşiktaş’ta harika sahaflar var! 4. Kendine bir “aylık kitap bütçesi” ayarla. O sınırı aşmamaya çalış.
Hem kitap okuma sevdan devam etsin, hem de cüzdan rahatlasın, olur mu kuzum? 📖💫