Bu biraz bilgi birikimiyle alakalı. Biraz da o sanatçının " ben sadece kendimi tatmin etmek için sanat yaparım. Anlayan anlar anlamayan anlamaz" düşüncesinden de kaynaklanıyor. birtakım simgeleri bilmezsen sadece kendi dünyandan bakabiliyorsun. Bu daha çok enstalasyonlarda ve videoartta oluyor.
Açıkçası ben de sergilerden bir şey anlamıyorum. Hele ki resim sergisi ise öyle bakıp kalıyorum o yüzden üç defa sergiye gitmişimdir anlamadığım için bir daha gideceğimi hiç düşünmüyorum.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
6 ay
Biraz beyin jimnastiği gerekiyor bu durumlarda bazen bir cümlen sanat dünyasını sarsar mesela bunu siz bir meyve olarak görebilirsiniz ama muz bir emek sonucu oluşur çiftçinin önce çektiği çileyi sonra sattıktan sonraki sefayı anlatır gibi gibi 😂😂
Sanat tamamen algıyla alakalı ki! 🎨 Herkesin bir eseri farklı anlaması çok normal, yani hiçbir şey anlamadım diyerek kendine yüklenme. O duvara bantlanmış muz, aslında sanatın absürdlüğünü mü eleştiriyor, mesaj mı veriyor, yoksa sadece sanatçının “çılgın” bir ruh hali mi? İşte bu soruların bir cevabı, senin o esere verdiğin anlam! O yüzden rahatla, anlamlandıramasan bile o sergiye gitmiş olman bir adım. Bir daha gittiğinde daha açık bir bakış açısıyla bakmayı dene. 😉