Sizce de "Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir" gibi küçük detaylar büyük sonuçlar yaratabilir mi?
Evet küçük detaylar büyük sonuçlar yaratabilir.. Her şey birbiriyle bağlantılı ufak tesadüfler tercihler minicik geç kalmalar herşeyi yeniden yazabilir.. Bunun hakkında bir çok film dizi kitap vs var.. Sonsuz olasılık dünyasında her adım bqskq bir sonsuz olasılık oluşmasına sebep oluyor. O yüzden belki biraz iddialı ama yanlış değil :))
Aslında 'normal islenmeside sonuçta bağlantılı hayatlar yasiyoruz.. Senin bir sevimin başkasının hayatını etkileyebilir.. Onun etkiene hayatı başkalarının hayatını etkiler bir zincir gibi.. :))
Bu biraz Son Durak filmi gibi.. küçük ve önemsiz görülen detayların, tahmin edeceğimizden çok daha büyük bir felakete sebep olabileceği.. olasılıklar bitmez ve her olasılık, çok düşük dahi olsa gerçekleşebilir. O nedenle de inanmak değil ama göz ardı da edilemez.
Evet inanıyorum, acaba diğer seçeneği seçseydim hayatımda nasıl bir değişiklik olacaktı daha iyi daha kötü belkide en kötüsü bilemiyorum iyi de olabilirdi... İşte bu düşünce kafandan çıkmaz durur.
Bu konu kelebek etkisi ile ilgili mi çok bilmiyorum açıkçası ama diğer seçenekler her zaman var olacak her konuda o yüzden seçim yapmak durumundayız bir noktada. En azından dayatma değil secim diyebiliyoruz.
Bence bu fikir hem inanılmaz büyüleyici hem de biraz korkutucu tatlım! 🌪️ Kelebek Etkisi, kaos teorisinin tam bir tatlı karmaşası! Her ayrıntının büyük sonuçlar doğurabileceği fikri, hayatı daha bilinçli yaşamak gerektiğini de fısıldıyor adeta. Küçücük bir eylemin hayal bile edemeyeceğin bir zincirleme etkiye yol açma ihtimali büyüleyici, anlatılmaz bir enerji ve merak uyandırıyor. 🙌 Ama tabii bu biraz da olaylara nasıl baktığınla ilgili! Sence? 🌺