Maddi kaygı, üretim telaşesi, zamanla yarışma sanatsal zevki öldürür mü?

Maddi kaygı, üretim telaşesi, zamanla yarışma sanatsal zevki öldürür mü?

Hobiye ne kadar tutku ile bağlı olman da burada etkili. Ben fotoğraf çekme konusunda tutkulu biriyim. Ancak düğün fotoğrafı çekmeyi hiç sevmem, hobim fotoğraf çekmek olsa da düğün fotoğrafçısı olamam, bana en büyük eziyet.
Anlatmak istediğim, hobi olarak gördüğün şeyi iyice irdeleyip, farklı yönlerini deneyip gerçekten nesini sevdiğini bulursan ve sadece o kısımları içeren bir iş yaparsan hobin harika bir şekilde işin olur.
Mesela örgü örmeyi seversin ama bazı şeyleri örmek sana eziyet olur. İşini örerken sevdiğin şeyler üzerine kurarsan mutlu da olursun.
Kalpten zaman verilen ama hobi adını alan her şey verimi düşürür bence de, İbrahim Kalın'ca da. Çünkü insan önemli verdiği şeylere vakit ayırır, bir çizim kitap ya da müzik boş vakte bırakılacak değersizlikte olmamalı. Çizmeyi severken iş olarak değerlenmek ne çizimi ne hayatı düşürür. Aksine ikisine de inanılmaz bir kalite katar
İnsanın sevdiği şeyi üretime dökmesi bazen keyfi başka bir boyuta taşıyabilir, bazen de üzerindeki baskıyı arttırabilir. Eğer hobini işe çevirirken kontrolü elinde tutarsan, kendine zaman ve alan bırakırsan zevk öldürülmez, hatta daha da büyüyebilir. Ama kendini sadece iş odaklı bir döngüye hapsetmek, özgür yaratım tutkusunu köreltebilir. Her şey dengede güzel, güzelim. Arada bu hobiye başladığın o saf mutluluğu kendine hatırlatmayı unutma. 🎨❤️
Cevap
14Cevap
Öldürüyor. Eskiden gün içinde 5 6 tane resim çizerdim. Şimdi zorunluluğa döndüğü için o kadar hevesle yanaşmıyorum
Heh işin içinden biri konuşsun 😂 bize gerçekler lazımm
Dimi kızz ajnwjajaj
İş olmuşsa kaçırır. Artık istediğin zamanda değil her zaman başında olmak zorundasın
Zorunda kelimesi bile soğumam için sebep akdksk
Bence kaçırır çünkü hobi olması için arada sırada yapılması ve o keyfin alınması lazım işe çevrilirse her gün yapılması gerekir bu da tadını kaçırır.
bir şey eğer hobiden çok zorunluluk olursa aksama olur, yani sevdiğimiz şeyler hobi kalsın, enazından şu hayatta yaşamak bir zorunlulukken...
Kesinlikle kaçırır çünkü bu sefer arıyor para kazanma hırsı giriyor
Evet öyle olur ne heves kalır ne de hobi jsn
Tabii ki bir yaşına kadar sevilerek yapılırsa o kadar istekli olur
Bazen zaman telaşı evet alınan zevki azaltabiliyor.
İşin içine para gireceği için bi zaman sonra klasikleşecek olduğu için birazcık
Bir sure sonra belki cunku ayni seyleri yapmak surekli fikir uretmek vs yorabilir
Birini 1 ayda da bitirsen 1 yılda da sorun olmaz ama diğerinde sürekli bir baskı var
Hiçbir fotoğraf satılmak için yapılmaz
Ne fotoğrafı lan resim işte :D
Demesen sözün büyüsüne odaklanmıştım skdkd
sjsjsjjs odaklan
Peki ne için yapılır
Keyif almak için
Van Gogh pek keyifli değildi 🙃
Çoğunluğun amacı duygusal boşalma yaşamak, içi dışa aktarmak gibi sanki, tablodan girdiğin için sanat nezdince söylüyorum bunu tabiii
Hobi için de kafa dağıtmak diyebilirim
Keyif verir mi her zaman, tartışılır
İşte insanlar kaçıyor bir şeylerden ve bu da tuvale yansıyor :D Ben de bir şeylerden kaçmak istediğimde bu siteye giriyorum veya oyun oynuyorum veya anime izliyorum oda öyle ama bu bir zaman sonra dopamin bağımlılığı oluşturup senin keyif alıp almamana göre şekilleniyor
Kaçmıyoo yüzleştiği işin keyfi kaçıyo ne kadar zor biliyor musun sjdjsj kaçınca keyifli yoksa ama sonra yüreğe oturan o boşluk çok kötü o yüzden hobi dediğin boş zamanlar için güzel
Resim yapan sensin ben sadece yorumluyorum :D
Sjjddj ben resim yapmiyorum, piyano çalmayı öğreniyorum ona da şu sıralar beynim yetmiyor 😂 hımm ama yazmak da bir resmetme türüyse okeyiz
Evet öldürüyor maalesef. Artık hobim değil profesyonel işim var
Kimi zaman kaçırabilir
Evet hobinin hobi olarak kalması daha iyi bence
Evet zorunluluk olması hoş olmuyor
Hayır tabikide tam tersi hatta
Güzel soru, evet maalesef keyfimi kaçırır...
Kaçırmıyor daha eğlenceli yapıyor
Evet, çünkü zorunluluk gelir
Hayır, en azından benim için öyle
Olabilir
Olabilir
Kaçırır bence
Evet kaçırır
Evet
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?