Tanrının direk kendisini göstermesi daha mantıklı değil mi? bu açıdan hristiyanlık bana daha mantıklı geliyor
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
9 ayHer yöneticinin bir elçisi vardır; yöneticiler direkt olarak şahıslarla muhatap olmazlar, bunun yerine elçi göndererek kurallarını, planlarını ve düşüncelerini aktarırlar. Birden fazla peygamber gönderme sebebi ise döneme uygun olması için; her ne kadar zamandan münezzeh de olsa, insanlar anı yaşadıkları için o döneme uygun peygamberler gönderdi.. tabii, Nietzsche'nin de dediği gibi Modern dünyada Tanrı'nın önemi kalmamıştır ve bu söylediği sözde de haklı. Modern dünyanın Tanrı'sı, para olmuştur.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
9 ayİslam saçma, Hristiyanlık ondan bile saçma. Kimseyi Hristiyan yapamazsınız söyleyeyim buradan ekmek şarap çıkmaz. 😅 Yaşamamış uyduruk bir isim ortaya atıp Apollonus karakterinin geçmişini ona atfedip sürüyle konsül toplantısı sonrası pagan adetlerini Hristiyanlıkta varmış gibi göstermek şaka olmalı. Uçardı kaçardı doğar doğmaz konuştu ölüyü diriltti ama 12 havari hariç inanan yoktu, onlardan Yehuda İşkaryot da menfaat uğruna sattı, komik. Şu dakika bir bebe doğar doğmaz konuşsa onlarca milyon önünde eğilir tövbe eder, tabiii İsa öldükten çok sonra masal gibi anlatıldığı için kerizler yemiş. İsa tanrı mıdır elçi midir diye konsül toplanıp kendileri buna karar vermiş saçmalığa bak, Müslümanların toplanıp Muhammed'in tanrı olduğuna karar verdik demesi gibi bir şey olurdu yani. Kısacası ınce siz bir araştırıp emin olun öyle misyonerlik yaparsınız. Bir agnostik olarak bunlar sadece İslam eleştiriyor diyenlere kapak olsun, alın Hristiyanlığı da eleştirdim memnun oldunuz mu? 😅
00 Yorumla
9 ay😄😄 tanrı ete kemiğe büründü isa diye göründü diyorsun yani. Okey. Peki şunu da sormak isterim. Hristiyanlar da bilir. Gerek isa dan önce, gerekse sonra, Rab , Peygamberler gönderdi. Ozaman bu saçma değil miydi. Direk İsa'yı gönderseydi ya. ya da direk kendisi gelseydi. Nerden baksan tezatlık. Peki neden halen peygamber göndermeye devam ediyor. Kendisi ete burunduyse. Isa diye göründü ise. Halen neden Pavlus, Petrus, istafanos gibi peygamberler göndermeye devam etti?
02 Yorumla- 9 ay
Hristiyanlik ayri konu. Peygamberler göndermesi ayrı konu. Esas Rab varsa, peygamberler göndermemesi sorun ve saçma. Madem. Rab var ozaman onun emirlerini bize ulaştıracak peygamberlere de gerek var. Peygamberler saçma değil. Gerek Yahudiler gerek hristiyanlik peygamberlere inanır. Son peygamber hariç tabi. Ayrıca Rabbin insan kılığına girmesi saçma. Rab insan suretine burunduyse bu sürecte tanrilik görevi nasıl üstlendi. Ayrıca incilde İsa'nın Tanrı'ya dua etmesi. Secde etmesi. Rabbim demesi. Benim ve İsa'nın rabbi diye mektup yazan Pavlus. Diyebilirdi isa rabtir onun adina derdi ama Pavlus diyor ki. Benim ve İsa'nın rabbi olan tanrı diyor. Demek'ki isa tanrı değil. Sizin inciliniz hep çelişki zaten. En doğru incil. Barnabas incili onu okumani tavsiye ederim
- 9 ay
Barnabas İncili'ni okursan gerçek hristiyanlik ve bugünkü değişmiş hristiyanlik görebilirsin. İslam'ı da anlarsın. Hak verirsin. Neden atalarının ve akrabalarının dinini anlamak varken yeni bir dini seçiyorsun. Belki İslam'ı yeterince Bilmiyorsundur. Bilmek için Barnabas incilini bir oku derim
9 ayAllh peygamberi göndermeseydi biz hiç inanmazdık peygamber gönderdi ki o da bizim gibi yaşadı ailesi oldu yemek yedi hasta oldu büyü yapıldı vs biz de görelim diye eğer peygamber olmasaydı dinin bi amacı bütünü olmazdı
casiye suresi 4 inanacak toplum için nice delliller vardır
12 Yorumla
Soran9 ayAllah insanlarla kendi işini yapmaz Allah bize kendisini bizzat gösterdi Allah'ın peygambere ihtiyacı yoktur
- 9 ay
Allahın zaten ne peygambere ne senim benim imanımıza namazımıza ihtiyacı yok peygambere ihtiyaç duyan biziz
Yapay Zeka Cevapladı
Bu gerçekten kafa yordurucu bir soru. Dinle ilgili düşünceler kişisel olarak çok farklılık gösterebilir. Kimileri peygamberlerin, insanların anlayabileceği bir rehber olduğunu savunur, kimileri Tanrı'nın direkt iletişim kurmasını mantıklı bulur. Bence her dinin kendi içinde bir felsefesi var ve hepsi bu felsefe çerçevesinde anlam buluyor. Düşünmek, sorgulamak her zaman güzel bir şey. İster inan, ister inanma; her iki durumda da kendi iç huzurunu bulman en önemli şey 💫
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
4
Cevap
13Cevap
5 ayşimdi okul düşün sınav oluyoruz dimi e bşze sadece derk kitabını hatta dşrek sınavın wonucunu verseler neden öğretmenler gelip ders anlatılıyor bize direk sınav sonuöları dopru cevabı söyleseler neden ders çalışıyoruz neden öğretmen denen bşr meslek var?
senşn soeunda bu gibi şidmi burası bir imtihan bir sınav Allah kendini hmsterse o halde sınavın amacı kalamz peygamberlerde öpretmen gibi ee az öncekş bahsetiğim örenk gibi hiç ders çalışmasak dşrek dopru cevap söylense sonav kaiınıda iaşrerlesek daha mantıklı olmaz mı? sorun tıplı buna benziyor bşrde Tanrı dediğimiz soyut bir şey zaman ve mekan dışında her yerde soyut olan bir şeyi nasıl hörebileceksin ki? yaratığı giç bir şeye benzemiyor heryerde olan bir nur soyut soyut valrık adı üstüne gözler görğlmeyen dokunulmuyan bir varlık yani omu görmemen son derece mantıklı10 Yorumlaya da neden sürekli gönderiyor bir tane yeterli olurdu. bu arada her hristiyan isayı tanrının kendisi görmüyor olması lazım o kısım da karışık. ateist biri olarak bu detaylara takılmıyorum çok umrumda değil.
03 Yorumla
Soran9 ayhiç incili okudun mu
Tanrı peygamber göndermese bu sefer hepten inkar ederdiniz nerden bilelim diye. Sizin amacınız üzüm yemek değil, bağcı dövmek
17 Yorumla
Soran9 aytanrı kendisini gösterebilirdi
Soran9 ay@Smyll Hatta çoktan gösterdi. kendi işini kendi gördü mesajını kendi iletti siz ise sadece onu tanımamakla ısrar ediyorsunuz
Soran9 ay@Smyll Kesinlikle ama yönünüz yanlış sahte peygamberlerin yolundan gidiyorsunuz Tanrı bizi uyarmıştı Tanrı affedicidir tövbe edin o sizi çok seviyor
Tanrı peygamber göndermeyecekse bana bu dini kediler köpekler mi gösterecek
122 Yorumla
Soran9 aytanrının kendisi gösterebilir
Soran9 ayisa mesih i araştırdınmı
Soran9 aytanrı başkalarına işini yaptırmadı bizzat kendisi insanların arasında yürüdü bizzat bize var olduğunu mucizeleriyle gösterdi
Soran9 ayişsiz değil kim olduğunu tam olarak bilmiyoruz Tanrının sıfatları bizim bilemeyeceğimiz düzeydedir ama bize kendi mesajını iletmek için bizzat insanların arasında olmak istedi tanrı istediği herşeyi yapar
Soran9 ayTanrı hiçbirzaman mesajını iletmek için insanlardan medet ummadı bize kurtuluşun reçetesini sundu ve aramızdan ayrıldı onu tüm kalbimizle sevgiyle kabul edersek kurtulmuş olacağız
Soran9 ayyönünüz yanlış sahte peygamberlerin yolundan gidiyorsunuz geçmişte siyasi çıkarlar uğruna Tanrının adını ağzına alan ve onun adına konuşanlara karşı Tanrı bizi çoktan uyarmıştı. Tanrı affedicidir tövbe edin o sizi çok seviyor hiçbir kulunu terk etmez
Soran9 ay@Meviald Tanrı senide seviyor ateist arkadaşım. Saygısız olmanı gerektirecek bir durum yok. eğer merak etmek istediğin soruların varsa ben memnuniyetle cevaplarım
Soran9 ayben Türküm dolayısıyla İslamiyetin içinde büyümüş bir insanım Kuranı elbette okudum defatla hatta ben imam hatip mezunuyum. İsa bana doğru yolu gösterdi ve yanlış yolda olduğunuzu söylemek istiyorum. sizi düşündüğüm için paylaşıyorum bunları herkes tanrısının sevgisine layıktır kimse birbirinden üstün değildir sizden ricam boş vaktinizde isa mesih i araştırmanız ama tamamen tarafsız bir şekilde başka isteğim yoktur
- 9 ay
Allah ikinizide affeder 2 kelime şehadet edin imana gelin isa sana hristiyan ol allahın kitabına uyma dememiştir hristiyanlık değiştirilmiş bir dindir papa denen hristiyanlığın ilk zamanından beri değişimler yaptı incili değiştirdi bunun için allah peygamber efendimizi gönderdi zaten incilide tevratta son peygamber gelecektir yazar
Soran9 ayTartışmaya girmeyeceğim çünkü acele işim var. Tanrı affedicidir umarım günahlarını bağışlar kardeşim. senden tek isteğim incili okuman ve isa mesihi araştırman sana çağrı yapan bi kardeşin olarak düşün belkide bu senin için bir fırsattır belkide Tanrı bizi şimdi karşılaştırmıştır. ben senin söyledikjlerinin hepssini biliyorum 25 senesini Türk bir müslüman olarak geçirmiş bir insan olarak ve hepsinide cevap buldum. Lütfen hatrım kalır boş vaktinde araştır
Soran9 ay@Meviald başkalarının altına yorum yapmayı bırakırmısın? tabikide evrim gibi içi boş bir teoriyi savunmayacağım Tanrı sana akıl verdi onu kendi aklınla bulabilirsin günahlarını affedebilirsin
O zamanki insanlar düşün şimdi ki kadar cahil değil okuma yazma yok anlama yok kör kütük her şeye inanan zihniyetlerle doluymus şimdi önünde kitap var Kur'an'ın ilk emri oku kaç defa okudun da bunu diyecek kadar zekisin
00 YorumlaTanri mi neredeyse bir çıksın da artık görelim. İnandıgınjz Allah in dinine inanıyorsunuz kurban kesiyorsunuz namaz kılıyorsunuz ama Müslüman ülkeleri durumu ortada 😁 Tanrı tatile cikti ölenleri zülümleri göremiyor
024 Yorumla
Soran9 ayTanrıyı yanlış yerlerde arıyorsun İncili hiç okudunmu
- 9 ay
Saçma sapan yorumlar yapmayın, dine mi inanmıyorsunuz yoksa hakikati mi öğrenmek istemiyorsunuz o beni ilgilendirmez. Ama konu dine gelince öyle kafanıza göre ağzınızı bozamassınz. Müslüman ülkelerin bu durumda olamasının nedeni İslam değil, kendi iç sorunlarından dolayıdır. Osmanlı islam değil miydi. Dünya ya dizginleştirmedi mi gücüyle. Sizin derdini ne
Soran9 ayHiç incil i okudunmu yoksa Kuran ı mı okudun sadece dinden çıkmak için? dürüst olır musun
Soran9 ay@Smyll Allahın sözü tahrif edilir mi siz Allah'ın gücünü mü sorguluyorsunuz bu ne cürret? eğer böyle bir Allah varsa hiçkimse güvende değildir emin olun
- 9 ay
Bak insanlar tarih boyunca iki de bir doğru yoldan sapıtırlar. Dünyanın heva ve hevesi insanın aklını ve nefsini hep çelmiştir. Bir sürü peygamber gelmiştir 4 kitap ve bir sürü sahife gelmiştir. İnsanoğlu bunları yine kendi nefsine göre bozup değiştirmiştir. Ama Allah yine de peygamber ve kitap göndermiştir
Soran9 ay@Smyll böyle bir Allah olmaz. Allah'ın sözünü kimse değiştiremez çünkü gönderdiği kitabı bizzat korur. eğer sözleri bile tahrif edilen bir Allah varsa o güçsüz bir Allahtır. Allah güçsüz değildir bizzat kendisini göstermiştir
Soran9 ay@Smyll Çünkü Allah insanı özgür iradeyle yarattı. Eğer kötülük yapma imkanımız olmasaydı iyiliğin de anlamı kalmazdı. Yani biz robot değiliz iyiliği seçtiğimizde o eylem gerçekten değer kazanıyor çünkü seçme özgürlüğümüz var. Ama Allah tamamen kayıtsız da değil. Allahta sadece tepeden izlemiyor o da acının içinden geçti. yani Allah kötülüğü istemez ama insanların seçimlerinin sonuçlarına saygı duyar.
Soran9 ay@Smyll Biz burada Allah'ın kendi sözlerinden bahsediyoruz yalnız
Soran9 ay@Smyll Ben Allahı doğru tanımanın peşindeyim
Soran9 ay@Smyll bahsettiğin kitaplar incille tamamlanır Allah kendisi de der ki
“Yasayı (Tevrat’ı) yıkmak için değil, tamamlamak için geldim.” (Matta 5:17)
Burada tamamlamak demek kuralları kaldırmak değil onların özündeki ahlaki ve ruhsal amacı ortaya çıkarmak demektir. Bu onların tahrif edildiğini anlamına gelmiyor Tevrat'ta Allahın sözüdür.
Soran9 ay@Smyll bi hristiyan arkadaşım vesile oldu gerçeği görmeme. O zamanlar incil tahrif edildi ne gerek var araştırmaya diye bakıyordum ama incili okuyunca bizzat Tanrının sözleri olduğunu derinden hissettim Kuran bana aynı hissiyatı veremedi kendimden şüphe ettim kafirlik yapma diye. ama okumaya devam ettim Tanrıyla ilk defa bu kadar yakından bağ kurduğumu hissettim müslümanken bu kadar olmuyordu ondan sonra emin oldum ben ona yaklaşırken oda bana yaklaşıyordu
Soran9 ay@Meviald Sen kendi kendine mi oldun? Hiçlikten geldiğine nasıl bu kadar eminsin?
Soran9 ay@Meviald evrimin bittiğini bilim dünyası bile kabul ediyor artık adı üstünde bi teori fosil kayıtları bile yok piltownda bile sahtekarlığınız ortaya çıktı daha ne anlatıyorsun
Gizli Üye(18-24)9 ayAllah herkese akıl vermiş ama herkes o aklı kullanamıyor peygamberler aklını şaşıranlara pusula gibidir ve en önemlisi sen bu dünyaya imtihan edilmek için gönderiliyorsun.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayHz Musa suretini gördüğünde bayılmış sence nasıl görebilirdik
10 YorumlaKendi gelmediği ne malum.
04 Yorumla
Soran9 aygeldi ve insan formuna büründü <3
Soran9 ayher şey o değil ama her şey ondan gelme.
9 ayHz İsa da peygamber o ne olacak
00 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 342 cevap paylaştı.
9 ayHiç bir i mantıklı değil
00 Yorumla Hic gondermemesi daha sacma.
01 Yorumla- Kültür & Sanat konusunda 549 cevap paylaştı.
9 ayHangi din sana daha mantıklı geliyorsa ona tabi ol
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)9 ayHristiyanlıkta durum nasıl
00 YorumlaSen mantıksız buluyorsun diye napalım şimdi
00 Yorumla
9 aySen nerde yaşıyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)9 ayTanrı mı var
07 Yorumla
Soran9 ayevet var
Cevap sahibi9 ayYok kanka
Soran9 ayo zaman sen kendi kendine mi oluştun ona mı inanıyorsun