O'da bir insandı, ölümlüydü sadece elçi olarak seçildi görevini yerine getirdi ve öldü. Kabeyi 1000 kere tavaf etseler nolur etmeseler nolur anlamıyorum ya kaldı ki ne hale getirmişler tamamen ticarethane olarak kullanıyorlar. İslam insana mütevazi ve sade yaşamayı emrederken Peygamber döneminde karnına taş bağlayarak gün geçirmişken. Şimdi orada bilmem kaç yıldızlı gök delenler binalar lüks şatafatlı oteller dikili. Millet tatil yapmaya gidiyor sanki. Huşuyu böyle mi buluyorlar? İçleri böyle mi imanla doluyor. Bilmiyorum ya çok tezat değil mi?
Peygamber sadece elçi değil miydi neden bukadar yüceltiyorlar?
Artık şu karnına taş bağlama masallarını geçsek mi ne dersiniz? Döneminin havadan en zengini olmuş kişisinden bahsediyoruz, ayıptır be, yazıktır be, bu kadar da olur mu be. Erkek torunu oldu diye 100 deve kestirmiş birinden bahsediyoruz alooo, kendinize gelin artık bu saçma sapan masallara mı inanıyorsunuz hala? Bilmem hangi kabile şefine Müslüman olması karşılığı rüşvet olarak yine yüzlerce deve ve sayısız değerli eşya veriliyor, her baskın ganimetinin %20 sini alan kişinin karnına taş bağladığı saçmalığını ilk kim uydurdu bilemiyorum ama sıktı artık bu masallar, sahabeler bile zenginlik içindeydi ve sahih hadislerde çoğu sahabenin çocuklarının miras kalan altın külçeleri balta ile keserek paylaştığı yazılır. Binlerce savaş ganimeti cariyeyi satıp servetine servet katan insanlardan bahsediyoruz, Yahudi kabileleri yerinden yurdundan edip hurmalıklarına çöken kişilerden bahsediyoruz hala da fakir edebiyatı komedisi yapılıyor. Bu Müslümanlarda yalan günah değil herhalde veya cehalet, bilmeden bildiğini sanmak. Tepkim sert geldiyse kusura bakmayın, bıktım yıldım sıtkım sıyrıldı bu yalanlardan artık. Sahih hadisleri bile okumasını bilmeyen bir topluluktan bıktım, bilmem hangi gazve sonrası İslam peygamberinin payına 5 terlik düşmüş, sahih hadis var bununla ilgili. Basılan, yerinden yurdundan edilen, katledilen insanların cesetlerindeki terlikleri bile ziyan etmeyip paylaşmışlar yahu hala mı fakirlik edebiyatı? Peygamber kızı Fatma'ya hurmalıklar kalıyor hani babasından, Ebubekir ve Ömer vermiyor hani o da mı zenginlik değil? Yalansız din propagandası yapamadıkları için acitasyona başvuruyorlar işte, yazık..
Vahiyi yayma amacı ile İslam'ı bize tanitmaya çalışmış bizim gibi insanalrdan seçilmesinin amacı insanların ona destek arka çıkması için çünkü normal olarak kimse kendisi gibi yaşamayan birinin dedikleri ile de ilgilenmezdi.
Onun dışında Arabistan artık çığrından çıkmış durumda kutsal topraklar dediğimiz yerleri de ticareti amaçlı kullanıp duruyorlar oraya parayla gitmenin mantığı ne bilmiyorum sırf orada Kabe olduğu için maneviyatı maddiyata dökmek için çok çaba sarf etmiş olmalılar.
Babam çoğu kez gitti sırf ordan bir şeyler getirmek için degmedigi halde onların fiyat biçtiği parayı ödemek zorunda kaldı gel gör ki aldığı şeylerin hiçbiri de sağlam kullanidli şeyler değil ordaki tüccarlar esnaf dediğimiz kesimde insanların bu duygusal bağını kullanmaktan başka hiçbir şey yapmıyor.
Evet çok tezat. Şu an 30 yıl hizmet vermiş bir memur yaklaşık 600 bin civarında emekli ikramiyesi alıyor bu ailede karı koca hacca gitse- çünkü bu farz, orada yapacakları harcamalar dışında kişi başı 190 bin para vermek zorundalar. Farz olan bir ibadet için ömrü boyunca kazandığı bütün ikramiyeyi sıfırlamak zorunda nerdeyse. Bunun yerine hac değil fiyatı daha makul olan umreye gidelim, umrede kabeyi tavaf edelim deseler bu da farz ibadet sayılmıyor. İslam gösteriş dini değildir deniliyor, zorlaştırmayınız kolaylaştırınız deniliyor ama sonra da soyup soğana çeviriyorlar insanları yüceltilmiş peygamber sempatisinden faydalanıp.
Sana sonuna kadar katılıyorum arkadaşım evet Muhammed Aleyhisselam bir elçi olarak geldi ve görevini tamamladı ama sahabe onu överken beni övmeyin bende sizin gibi bir insanım derdi kendisini övenleri uyarırdı Kabe'ye gelecek olursak orası müslümanlarin evi ilk durağı neden paralı ki adam çok gitmek istese gidemiyor ama ihtiyacı sâhibi olanlara sadece bir kez ücretsiz olsa ne güzel de olurdu ☺
Haklısınız ne yazıktır ki durum çok vahim oda bir insandı çok fazla yuceltiyorlar abd kul demek rasulullah kendisi söylüyor beni fazla yüceltmeyin diye insanlar yozlastirilmis.
"De ki "Ben türedi bir elçi değilim. Bana ve size ne olacağını da bilmem. Ben, ancak bana vahiy edilene uyuyorum. Ben apaçık bir uyarıcıdan başka bir şey değilim." ( Ahkaf - 9 )
Muhammed mi yoksa hacılar hocalar mı yüceltti bu kadar?
İnsanlık Adem ile Havva dan başlamış. Peygamberi de sizler gibi insanlardan seçmiş ki Allah sırf bu durumlar ilerde oluşmasın insanlar onun yukarıdan geldiğini düşünüp ona uymamak için bahane aramasın diye.
Bir şey söylerken arkasını getirecek ayetler hadisler ile kanıtlasan daha iyi olacak ordan burdan doğma olan laflarla sözlerle tertemiz birini kirletmenin manası inan yok
Peygamberi neredeyse memur yerine koyacaksın çüş! O kainatın efendisiydi, Allahın sevgili kuluydu. Ümmetinin kurtaricisi. Sevgiyi hayranlığı en çok hak eden insan o idi.
Bu anlattıklarının peygamberin yüceltilmesiyle ne alakası var kardeşim? hem bir insan Allah resulunü kendi nefsinden daha çok sevmedikçe gerçekten iman etmiş olmaz.
Peygamber (s. a. s.) şöyle buyurmuştur: “Sizden biriniz beni annesinden-babasından, çoluk-çocuğunuzdan ve bütün insanlardan daha çok sevmedikçe iman etmiş olamaz.” (Buhari, Sahih, İman, 2/89.)
@Neva07 “Şüphesiz Allah ve melekleri peygambere salat ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salat edin, selam edin. Şüphesiz Allah ve Rasulünü incitenlere, Allah dünya ve ahirette lanet etmiş ve onlara aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır.” (Ahzab, 33/ 56, 57.)
@Neva07 kur'an'da peygambere salat ve selam getirmen gerektiği yazıyor görebiliyorsanız. bu da ancak sevgiyle olur zaten. diğer insanlardan daha çok sevmen gerektiği hadistir evet. Ben ehl-i sünnet itikadından olduğum için kabule ediyorum bu hadisleri. Bunlar bizim için kanıt niteliği taşıyor. Sen hadis inkarcısı olduğun dinimiz ve inancımız bir değildir.
@Neva07 bu kibir değil. o zaman en son attığım ayet de mi kibir? Allah ve melekleri salat ve selam getiriyorlar diyor. Senin mantığına göre bu kibirse kur'an uydurmadır. İnanmana lüzum yok.
Ya öyle mi öyle demiştir bunu demiştir demekle olmuyor kafana göre kuranda yorum çıkaramazsın. Madem çok iyisin bana hadislerin doğru olduğuyla ilgili kanıt göster
@Neva07 hadislerin doğru olduğunu göstermenin konuyla alakası yok. yaptığın bağlamaya bak. "kuranı kafana göre yorumlamakta çok iyiysen bana hadislerin güvenirliliğini ispatla" diyorsun ne alaka yani? kafama göre falan çıkarmıyorum! ya kardeşim apaçık salat ve selam getiriyorlar yazıyor. sana anlam falan çıkarmadım direkt olarak ayetin mealini attım?
@Neva07 kardeşim elbette Allah'ı her şeyin üstünde tutacaksın şirk falan yok ortada. Konu peygamberi diğer insanlardan çok sevmetir. Senin mantığına göre bir insaı sevdin aşık oldun ee diğer insanlardan daha çok seviyorsun onu? şirk mi bu şimdi?
Hsshhse meal de senin dediğin gibi bir şey yazmıyor. Ayrıca ben peygamberi diğer insanlardan daha çok sevmek zorunda değilim. Neyse onu boş ver çok iyi bir muslamnasin çok şey biliyorsun madem o kadar iyisin bana hadislerin doğru olduğunu kanitla konuyu değiştirme buyur al kanıtla
@Neva07 Yaptığın şey aynı şuna benziyor bak, Ateist bir insanın gelip "içki bizce haramdır kuranda böyle yazıyor" diyen bir Müslümana gelip "Kuranın Allah'tan geldiğini İspatla, ne oldu Müslüman yapamıyor musun" demesi gibidir. Bu iki insanın inancı farklıdır ve kimse kimseye inancını ispat etmek zorunda değildir. Ben ehl-i sünnet itikadındanım. Bu bir inançtır, inancımın gereği budur ve hiçbir inanç iki paragraf yazıyla ispat edilmez. Sana ispat için sayfalar dolusu yazı yazmam gerekiyor. Çok istiyorsan yt'de ispat eden bazı videolar var onları atarım merak ediyorsan izlersin. Hem sen daha bana o ayetin mealinde öyle bir şey yazmadığını bile ispat edemedin. Halbuki bu çok daha kolaydır. İnternete ahzab 56-57 meali yazıp kopyala yapıştır yapacaksın yani.
Beyinsiz ben meali o değil demedim senin yorumladığın şey yazmıyor dedim nerde peygamberi diğer insanlardan daha çok sevin yazıyor ayette daha bunun ikisini ayırt edemiyorsun
Ben gayet birine kuranın doğruluğunu ispat edebilirim ayetler ay sen yapamıyor musun? Bu nasıl Müslümanlık böyle? Daha sen hadislerin doğru olup olmadığını bilmiyorsun istersen ben sana kanıtlayayım
@Neva07 Güzel kardeşim benim, bacım. Herhalde benim anlatımımda problem var eksik anlatıyorum. Ben yukarda bir adet ayet bir adet de hadis attım. Dedim ki bak aynen şunu dedim, "evet, bunlardan bir tanesi hadistir, peygamberi diğer insanlardan daha çok sevmemiz gerektiği buyrulmuştur. bunu sadece ehli sünnet kabul eder. sen ehli sünnet olduğun için kabul etmezsin." dedim. Sonraki attığım ayet için de dedim ki bak aynen şunu dedim " evet bu ayette böyle bir şey yazmıyor, bu ayette peygambere salat ve selam getirin yazıyor." dedim. sonra da o ayeti yorumladım ve dedim ki" salat ve selam getirmek sevgi olmadan hasıl olmaz" dedim. Evet bunu ben yorumladım ama mantık çerçevesinde yorumladım yani. Allah'ın ve meleklerinin bile salat ve selam getirdiği yazıyor ayette. Bu sevmek ve o kişiyi yüceltmek değil midir? biz mi yanlış yorumluyoruz söyler misin? İkincisi olarak da Kuranın gerçek olduğunu ispat edemezsin demedim. Elbette ispat edebilecek ilme ve kudrete sahipsindir, buna inanıyorum. Bununla beraber şayet dışarıdan bir ateis sana zorla ispat etmeni isterse ona illa ispat etmek yükümlülüğümüz yoktur herhalde değil mi? Bu ateist kişi çok merak ediyorsa kendisi araştırabilir. İnanmıyorsa inanmaz yani bizi bağlamaz bu? değil mi yani
@Neva07 tamam kardeşim sen yalan olduğuna inanabilirsin. senin inancın sanaa benim inancım banaaa. okey? ben elbette ispat ederim. discord'ta sesli şekilde onlarca insanla konuştum ben bu konuları. şu anda sana sayfalarca dolusu yazı yazmak istemiyorum. istersen video atarım dedim sen istemiyorsun yani.
@Neva07 tamam benim güzel kardeşim. insanları bu şekilde konuşturmak için zorlamaya çalışmayın. ben daha önce yedim bu numaraları ama artık tecrübe sahibiyim bu konuda. ateistler de aynı şeyi yapıyor. rastgele tarih konusu konuşuyoruz baksırdan fırlar gibi geliyor "nahl 15. ayetin bilimle çelişmediğini ispatla, sen müslümansan ispat etmek zorundasın" diyor. al başına belayı. bir de onlarla uğraşıyoruz saatlerce.
@Neva07 Evet, ispat etmesi bir tık zor açıkçası. Bayağı bir tafsilatlı konu yani. Ben uygun bir zamanda bu konuda yazı hazırlayacağım. Böyle ispat isteyen olursa atarım direkt. Ama şu anda hali hazırda öyle bir yazım yok. Bayağı uzun sürer gerçekten ispat etmek için, çünkü kısa yazılar yazsam illa ki itiraz edilebilecek, kafaya yatmayacak yerler oluyor yani o yüzden. Umarım anlıyorsundur demek istediğimi
Öyle bir şey hiçbir zaman olmayacak çünkü hadisler doğru değil benim peygamberim öyle değil. Biliyor musun ben de senin gibi insanlarla çok karşılaştım her şeyi çok iyi bildiği zannedip sorduğum zaman senin gibi cevap verip kaçıyorlar biraz geliştirin kendizini
@Neva07 dostum şimdi yazmaya başlasam sahura kadar sürer gerçekten. sabah ezanında anca biter yazı. o yüzden yazmıyorum. kaçmak istediğim bir şey olsa neden savunayım ki bunu? menfaatim yok neticede. birtakım deliller görüyoruz, aklımıza mantığımıza yatıyor ve inanıyoruz yani.