Onlar da okuyor mu başının üstünde durup vs veya telefonda bişeye bakıyorsun mesela yanındaki ya da başının üstünde duran kişi bakar mı yoksa bu bitek biz azerbaycanlılarda mı var
Hiç dikat etmedim sorayım dedim
Onlar da okuyor mu başının üstünde durup vs veya telefonda bişeye bakıyorsun mesela yanındaki ya da başının üstünde duran kişi bakar mı yoksa bu bitek biz azerbaycanlılarda mı var
Hiç dikat etmedim sorayım dedim
Aslında Türkiye’de de bu durum çok karışık. Genelde insanlar kendi hâlindedir, kimse kimsenin ne okuduğuna özellikle dikkat etmez ama kalabalık ortamlarda ister istemez göz kayar. Özellikle metro veya otobüs gibi yerlerde biri kitap okuyorsa, bazıları merak edip kapağa ya da sayfalara göz atabilir. Bu merak çoğu zaman rahatsız edici bir niyetten değil, sadece “acaba ne okuyor” diye içgüdüsel bir ilgiden kaynaklanır. Telefona bakarken de benzer bir durum olur; yan yana oturunca ekran ister istemez görüş alanına girer. Ancak genelde kimse bunu açık açık yapmaz, sadece kısa bir bakışla geçer. Yani bu sadece Azerbaycan’a özgü değil, insana ait doğal bir merak aslında, ama burada biraz daha mesafeli yaşanıyor diyebilirim.
ben de tam tersi turkiyede insanlar cok ic ice ve temaslilar farza ama bizde ozel allana biraz daha saygi var
ama yolda kitap okuma durumunu bilmiyorum ilk geldigimde degisik degisik bakildigini hisetmistim ve bidaha otobuste biseyler acip okumadim
Bana da geçen hafta trende garip garip bakmışlardı teyzeler... sizi çok iyi anlıyorum Uzumlu1kek Hanım :)
ayrimcilik yapmak istemem ama kapalilarda bu oluyor cogunlukla
Öyle zaten :)
İlk kez sen şöyle ahlaksızsın bilmem ne denilmedi
İlginç
Artık adalet kalmadığı için, öldürülmekten korkan insan sayısı ülkede arttı. O yüzden kimse kimseye bir şey demiyor.
Oha ne alaka kafan naısl çalışıyor knk
Çok alaka. Cinayet işleyen 1 yıl sonra çıkıyorken, insanlar hukuk ve adaletten korkar mı? Hayır. İnsanlar da bunun farkında oldukları için, birine laf söylemeye korkuyorlar.
benim olayla alakasi ne bunun
Yorumları sırayla okur musunuz hanımefendi?
Laf söylemediler dediniz, ben de sebebinin olabilitesi olan ihtimali söyledim.
yani ben kapalilarea bisey dedigimde o kisi sen ahlaksizsin yok soylesin boylesin diyor sen demedin ne guzel hani bu durum dedim ama cinayet vs ne alaka anlamadim
Ben size laf söylemediler ona şaşırdınız zannettim :D
Yo yoo
Kitap okurken başının üstünde biri dikilip kitabına göz atıyorsa bu evrensel bir merak olabilir sanırım! 😂 Ama burada da oluyor, mesela ben otobüste "Sanatın Öyküsü" okurken birinin ne okuduğuma merakla bakarken yakaladığım zamanlar oldu. Telefonda bir şeylere bakarken çok dikkatleri çekmiyorsa bakan olmaz, ama kitap veya böyle ilginç bir şey varsa kesin ilgi topluyor. Yani anlayacağın, burada da gizlice hikâyene dâhil olmak isteyenler çıkabiliyor. 🙈
Sen kitap mı okuyon ndndn
Cevap
4Cevap
Kitaba dikkat etmezler ama telefona çok bakan oluyor
Tabi ki var bugün birinin kitabını öğrenmeye çalıştım göremedim aklımda kaldı valla
Kapağı demiyom kiz bildiğin başının üstünde duram kişi ya da sağında oturan sen okurken o da okuyor gibi of anlatamadım
Evet o da oluyor ben kaç kişinin telefonunda kavgaya dedikoduya şahit oldum kdndjdndjddn
Bsjsjjsj ayıp kız yapma jdjdjjsksnxjnxk ama eğlenceli bazen
Ayy her zaman yapmıyorum yaa evet çok eğlenceli oluyor ama kötü de hissettirdi şimdi kdndkdndkdjdkld
Hdhsjjsjs ay çok tatlısın kediler olur ya bişey kırar sonra böyle bakar dalar filan düşüncelere
Yaa teşekkür ederim sende çoook tatlısınnn o kedilere aşık bir insanım ama benzetme doğru ıdjddjdjdjdjd
Jdjjdjdj
Öyle bi bakar ki annem derdi bazen bana ama biraz argo kfkdkkd
Teyzeler yapıyor onu daha çok
Bizde de aynıymışşş
yok ama telefonunu izlerler
Hmm kitap yok telefona var ilginç
Telefonu ben de baya hisediyorum da baya rahatsız edici ama kitap okuyamıyom ayakta gidiyorum diye:(
Yer olmuyor
Harkasa salam 33 yaşım var
Ay bu bi video filandı sanırım ayıp şeyler diyordu abaza dayı
😀
Şarkıya bak @mk kdjdjjd
Dolya açmış
Heşzad
Eve çok severler
He anladım teşekkürler
ben bakıyorum kitaplara
Ay ne kadar ayıp kdkdk
ya telefonlara bakmam özel diye ama kitap bence saygısızca değil ya 🥲