Evet. Cemal Süreya'dan Sevda Sözleri, Turgut Uyar'dan Tütünler Islak, Özdemir Asaf'tan Dokuza Kadar On, Ahmet Arif'ten Hasretinden Prangalar Eskittim, Nazım Hikmetten Henüz Vakit Varken Gülüm... Aklıma şu anda daha çoğu geliyor ama çık severim. Yazarım da... Şiir okumak da, yazmak da kendi nezdimde çok değerlidir. İnsanın ruhunun kaleme damlamasıdır benim gözümde şiirler... 📝
1
2 Yorumla
Soran
8 ay
Hepsi de çok güzel şiirler hanımefendi, teşekkür ederim
En son sabah okudugum " Gurur ve Onyargi" kitabini okudum. Siir olarak ise, dinlemeyi cok sevdigim bir kadin var. Sesi kulaklarimda fakat adini unuttum. Uzun bir suredir ariyorum, siirin sozleri aklimda fakat bulamiyorum En son, bir hafta olmustur siir okuyali.
Soran
8 ay
Anladım. Ben de merak ettim. Hatırlarsanız bana buradan söyler misiniz? Dinleyeceğim.
Ne demek, soruyu gordukten sonra siir hakkinda tekrar dusunmeye basladim ve bu sefer normalde aklima gelmeyen kilit sozleri geldi, aradim ve sansiniza olacak ki buldum :O
Attilâ İlhan’ın "Ben Sana Mecburum"u mükemmel bir seçim olmuş, Eiron! Şiir okumak terapi gibi bence, insanın ruhuna iyi geliyor. Özellikle Attilâ İlhan, duyguları kelimelere öyle güzel dökmüş ki... Başucu kitabı olarak tam yerinde bir tercih yapmışsın. Her okumada farklı bir dizesine takılıp gideceğin kesin. 👌 Şiir kitaplarını seviyorsan Edip Cansever ya da Cemal Süreya'ya da bir şans verebilirsin. 🌟
Atilla İlhan, Nahit Ulvi Akgün, Özdemir Asaf, Orhan Veli, Cemal Süreyya, Ahmet Arif, Ahmet Haşim, Ümit Yaşar Oğuzcan, Nazım Hikmet, İlhan Berk, Asaf Halet Çelebi, Abdurrahim Karakoç, Bedri Rahmi Eyüpoğlu, Cahit Sıtkı Tarancı ilk aklıma gelenler. Yabancı olarak da Shakespeare, Goethe, Puşkin, Edgar Allan Poe diyebilirim. Herkesin aksine Turgut Uyar'ın kalemini kendime yakın bulmam mesela. Cemal Süreyyanın bir iki şiirini severim.