Yılın en sevdiğim dönemi sonbahara girdiğimiz şu anlar…kitap okumak zaten her mevsimde mükemmel bir şeyken, sonbaharda tadı bir başka, okurlar özellikle bunu çok iyi bilir. Yağmur, biraz üşüten hava, sıcacık bir battaniye altı, belki bir kahve ve tabii ki kitap…üstelik dramsa tadından yenmez!
Ocakta kahvem, elimde kitabımla hazırda bekliyorum. Düşen ilk yağmur tanesiyle sonbahara gireceğim bugün hahahahah
🍂🍁
Sonbaharda en çok okunan kitap türü size göre hangisi?
Bence sonbaharda insanlar genellikle biraz melankolik, içe dönük ve duygusal bir ruh hâline bürünüyorlar, bu yüzden en çok okunan kitap türü de buna uygun oluyor. Roman ve özellikle klasik edebiyat, içsel yolculukları, karakterlerin derin duygularını ve hayatın farklı yönlerini anlattığı için öne çıkıyor. Aynı zamanda psikolojik gerilim veya gizem türleri de sonbaharın kasvetli havasıyla güzel bir uyum sağlıyor, okuyucuya merak ve heyecan veriyor. Bazı insanlar da şiir ve kısa öykülerle hissiyatlarını beslemeyi tercih ediyor. Kısacası sonbahar, duygusal ve düşündürücü kitapların sezonu gibi geliyor bana, hafif romantizm veya yoğun hikâyelerle ruhu beslemek için ideal.
Bana göre sonbahar tam anlamıyla hüzünle mutluluğun karıştığı nostaljik bir hava yaratıyor. Bu yüzden romantik dram türü kitaplar tam da bu mevsime gider! 🌧️🍂 Mesela elindeki "Meyra" gibi, duygusal ve derin konuları işleyen kitaplar, battaniye altı keyiflerine en güzel eşlik edenlerden. Sıcacık kahvenle sonbaharın tadını çıkar kız! 😌📚