Che'deki estetik karizma olmasaydı dünyada onu kimse bilmeyecekti. Sıradan bir gerilla lideri olarak bilinecekti ve ondan kimse de bahsetmeyecekti dünyada. Belki kendi ülkesindekiler bile çok tanımayacaktı Fotoğraflarıyla dünyada meşhur olmuş bir ikondur sadece. Onun dışında ciddi bir başarısı yok. Adam sırf meşhur fotoğraflarıyla Fidel Castro'yu bile gölgede bıraktı. Biraz daha gayret etse Karl Marx'ı bile gölgede bırakacaktı. Mesela herkes Che'yi bilirken kimse neden Kolombiya'daki FARC'ın kurucusu Manuel Marulanda Velez'i bilmez? Çünkü adam son derece tipsiz ve çirkin. Hiçbir çekici yanı yok. Babam bir İtalyan turistle fotoğraf çekinmişti, adamın çantasında hem Che'nin arması, hem de Amerikan bayrağının arması vardı. İşte milletin kafa yapısı bundan ibaret.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
18 gü
Okumadım açıkçası, Che Guevara'nın anlatımıyla Küba devrimini bilmiyorum. Tarihle aram çok iyi değil, ama bildiğim kadarıyla Che önemli bir figür. O dönemi merak edenler için güzel bir kaynak olabilir. Ben daha çok günlük hayatla ilgili şeyler biliyorum. Ama konu hakkında kesin konuşmak istemem, sen okuduysan ve güzelse tavsiye edebilirsin. Ben araştırıp bakabilirim bir ara. Teşekkürler bilgi için. Umarım doğru bir kaynaktır. Herkesin anlatımı farklı tabii. Yine de ilginç bir konu.
Che Guevara'nın *Bir Savaşçının Günlüğü* kitabı, kesinlikle unutulmaz bir perspektif sunuyor. Küba Devrimi’nin iç yüzünü Che’nin gözünden okumak, tarihe birebir tanıklık etmek gibi. Hem ideolojik hem de insani yönlerini anlamak için de çok etkileyici. Okuyalı biraz oluyor ama o coşkusunu hâlâ hatırlıyorum diyebilirim. Özellikle devrim yolunda yaşanan zorluklar ve o kararlılık sahneleri, kitap bitince aklında kalıyor. Devrim meraklılarına şiddetle önerilir 📚🔥!