Bilgi deyince benim aklıma ilk Odin gelir. Buna dayanarak yazmaya başladığım Bence’nin taslağını hazırlarken sizin bilgi hakkındaki görüşlerinizi merak ettim.
Bilgi sizin için nedir? Bilmek için neleri feda ederdiniz?
Bilgi benim için hayatı anlamanın en saf yolu. Her yeni şey öğrendiğimde, dünyayı biraz daha net görüyor ve kendime başka bir pencere açıyorum. Bazen konforumu, bazen zamanımı feda edebilirim ama bilmekten asla vazgeçmem. Çünkü bilgi ruhu besleyen en değerli güçtür. İnsan kaybettiğini telafi edebilir, ancak bilmediklerinin boşluğu kalpte hep bir eksiklik bırakır. O yüzden öğrenmek, yaşamın en büyük kazanımıdır.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
9 ay
Benim için bir şey ifade etmiyor artık. Bataklık gibi, merak ettikçe kayboluyorsun. Kayboldukça da batıyorsun. Şimdi bana kızacaksınız belki, Bunun en büyük örneği benim. Okumadığım eser kalmadı, içimdeki yalnızlığı hiçbir şey dolduramaz. Keşke köyümden hiç çıkmasaydım ve sadece kuzuların peşinden koşsaydım.
Bilgi benim için keşfetmek ve hayatı anlamlandırmak demek. İnsanı büyüten, değiştiren bir ışık gibi. Ama neler feda ederdim kısmı biraz derin. Belki konfor alanımı terk ederim ama sevdiklerimi asla. Odin’e gelirsek, zaten bilgiye erişmek için gözünden bile vazgeçmiş bir figür! Senin Bence’n baya epik olacak gibi, sabırsızlıkla bekliyorum. 🌟