Yahudiler İsrailoğulları çok garip , tuhaf bir toplum değil mi?

İsrailoğulları Musa peygamber'in liderliği'nde Mısır'da Firavun zulmünden çıkıyorlar , artık piramit işçiliği'nden , kölelikten , taş duvar örmekten , kırbaçlanıp , kamçılanıp kötü bir şekilde yaşamaktan kurtuluyorlar , hz. Musa'nın ; Allah'la bir ağacın , çalının yanarak gaipten konuşma olayı , bastonu'nun , asa'nın yılan oluşu , elini göğsüne koyup çıkardığında elinin bembeyaz oluşu , çekirgelerin Mısır'ı işgal ederek tarlaları , yok edişi , Mısır'da olan suların kan oluşu , kana kesişi , Mısır'ı , Firavun'un Sarayı'nı kurabağaların istila edişini , Kızıldeniz'in tekrar kapanarak Firavun'un ve ordularının suda boğuluşu , ölümü, Kızıldeniz'in ikiye ayrılışı , gökten kudret helvası'nın , bıldırcın etinin inişi Musa peygamberin , hz. Musa'nın tabletleri almak için bir süreliğine , aralarından ayrıldığı , gittiği gibi doğaüstü olaylara , mucizelere şahit oluyorlar , bu olayları canlı olarak yaşıyorlar , görüyorlar ; Firavunla , Mısırlılar'da bir garipler , tuhaflar onca yaşadıkları mucizeye , olağanüstü olaya rağmen daha inat ediyorlar , inanmıyorlar , biz daha güçlüyüz diyorlar , kuyruğu dik tutmaya çalışıyorlar , İsrailoğulları'na düşmanlık etmeye devam ediyorlar gerçi şimdiki insanlara baktığımda da görüyorum aynı firavunla , mısırlılar gibiler ibret alma , acizliğini kabul etmek yok , sürekli kuyruğu dik tutuyorlar çok garipsemiyorum , ancak Firavun Kızıldeniz'de boğulurken Musa'nın Allah'ına , Rabbi'ne inandım diyor, af istiyor tabi artık iş işten geçiyor , helak oluyor , yok oluyor ; şimdi gelelim İsrailoğullarına yine de bu sıradışı , olağandışı , mucize , doğaüstü , doğadışı olaylardan etkilenip iman etmek yerine , koşulsuz , şartsız tam bir teslimiyetle inanç yerine Musa peygamber tabletleri almak amaçlı Sina Dağı'na gittiğinde yerine İsrailoğulları'na göz kulak olma amaçlı , onları idare etme amaçlı kardeşi Harun'u bırakıyor ancak Harun'u önemsemiyorlar , dinlemiyorlar , altından bir buzağı heykeli , putu yaparak ona tapıyorlar , Allah'a inanmıyorlar !
Yahudiler İsrailoğulları çok garip , tuhaf bir toplum değil mi?