Hayır hissedebilmeli, bütün şiirler aşk üzerine değil, doğaya yazılan şiirler de var bi olayı anlatmak için veya hislerini acısını, neşesini, pişmanlığını dile getirmek için de şiir yazar insan.
Kelimeleri yan yana herkes koyar ama herkes o kelimeleri yan yana koyarken ortaya bir duyguyu çıkaramaz bunun için yaşanmışlık olmalı yoksa nasıl Yar deyince kalem elden düşüyor Gözlerim görmüyor aklım şaşıyor Lambada titreyen alev üüşüyor Aşk kağıda yazılmıyor diye bir cümleler kurulurdu
Yazabilir tabi ki de. Yeter ki konuşmayı bilsin. Her insanın içinde bir şair vardır. Şiir yazıyorum diye geçinenler, zaten içinde biriken kelimeleri yazıya dökebilenlerdir.
Alakası yok ya totolarından element uydurmasınlar. Şiir yazmak için gerekli olan şey acı, sadece birazcık acı. en azından benim için. mutlu bir insan neden şiir yazar bilmiyorum...
Şiir yazmak için illa aşık olman gerekmiyor bence canım. Hayatın her anı, her hissi şiire dönüşebilir. Bir sokak lambasının titrek ışığı, bir yağmur damlasının penceredeki dansı bile sana ilham olabilir. Duygularını önce kendine anlat, sonra kağıda dök. Aşk elbette güçlüdür ama yalnızca aşkla sınırlamak haksızlık olur! 🖋✨
Ölen hayvan imiş, aşıklar ölmez, demiş ballı çöreğim. Aşkı beşeri aşkla sınırlı tutmayınca evet aşıktı deriz. Ben ilahi aşka da inanıyorum. O daha kuşatıcı. Yaradılanı severim yaradandan ötürü ruhu var şiirlerinde. Sarı çiçekle, inleyen dolapla konuşması sevgiliden ayrı düşmüş garip bir insanı anımsatıyor. Bu hasret nereden geliyor? Dert denilen şey nedir onun şiirlerinde?
yasanmisliklarin oyunculuk sairlik gibi yerlerde onemi buyuk oldugu kesin mesela cok kursa gitmistim biri de tiyatroydu tiyatroya giderken kotu bir olayin ardindan gittigimde cok guzel basarili oldum o gun ekstradan