Mecburi dügünler törenler işkence ayıp olur gelmezsen sözünden bıktım😂

Mecburi dügünler törenler işkence ayıp olur gelmezsen sözünden bıktım😂

Aslında bir çok geleneğin altında yatan güzel nedenler vardır ama biz çoğunu unuttuk ya da unutturulduk mesela ailecek kabir ziyaretleri? Bunun insana kattığı şeyleri unuttuk sanılıyor ki oradaki ölene faydası ve asıl faydanın Kendine olduğunu idrak edecek beyin bırakmadılar, ya da bayramlarda düğünlerde bir ara geldiğimiz, büyüklü küçüklü o kalabalıklardan edinilecek bilgi ve deneyimler..
Saymakla bitmez ama nefse ağır geliyor bazıları bazılarını da insanların art niyetleri yüzünden unutmak zorunda kaldık
İç Anadolu'da tuhaf bir adet var Ben de Ankara 'da doğup büyüdüğüm için Normalde büyüğe gidilir bayramda elini öpmeye veya da bayramlaşmaya bizim binada biz Bizden büyüklere gidiyoruz Bir bakıyorsun tak 15-20 dakika sonra onlar bize geliyor benim çok tuhafıma gidiyor Hala daha alışamadım
Daha yeni görüştük bi öZleseydik dicek insan 😂
@sarıdilber Vallahi öyle özlemeye bile fırsat bırakmıyorlar 😂 iyi geceler
Ben olsam herşeyimi orada bırakırım nasıl olsa yine 20 dakika sonra buluşucaz diye iyi geceler 😂
@sarıdilber 😂 Aman aman bıraktığım şey de orada kalsın. Komşular da güzel bir bakış açısı bu tarz bir şeyi yaşamadan nasıl bir ızdırap olduğunu anla en son bombayı patlatıyorum gittiğimiz yaşlı teyze ve amca bize geri gelir 5-10 dakika önce beni gören bu insanlar oğlanı göremedim nerede yok mu diye bir cümle kurar Allah'ım diyorum kimin bedduasını aldım ki beni böyle sanıyorsun diye kendi kendime söylenirim🤣
Düğünlere gitme mecburiyeti kesinlikle
Ayyy bıktım ya hemen suratlar degişiyor gitmeyince sanki bensiz o dügün olmaz 😂
Arıyorlar bir de geleceksin demi diye
Ooo tabi bide baban soruyor olur emir büyük yerden diye kitlenirsin hemen
Sıkıcı meseleler
Hemde nasıl sıkıcı
Benimde gitmez zorla katılmak.
Mecbur
Cevap
23Cevap
hiç bir geleneği sevmem
Büyükler bazen gerçekten haksız ve saçma hareketler sergileyip isteklerde buluna biliyor ama büyüğün olduğu için ses çıkaramıyorsun. Ne yalan söyleyeyim suçsuz yere çok yedim saçıma sakalıma rağmen tokat bende artık çocuk olmama ma rağmen. Ama olsun küstahlık yapmadım saygısızlık etmedim büyüktür akrabadır ailedir dedim eğdim başımı. Karakterimde yok zaten büyüğe yaşlıya karşılık vermek. Ama üzdü mü evet üzdü yani. Zaman zaman hepimiz sevmesek de göz ardı etmek durumunda kalıyoruz bazı şeyleri. Evren bir karşılığını verecektir elbet bir gün bizede.
Açıkçası kız isteme olayına sinir oluyorum.
Bir de " Yaa işte biz böyle kız alırız" 'diyen tipler yok mu ağzına kürekle vurasım geliyor.
En son ablamı istemeye geldiklerinde biri telaffuz etme gafletinde bulundu bu cümleleri. Annem araya girmese bilirdim diyeceğimi.
Tam benim kafalar bayıldım yorumuna 😂🤣👏👏👏👏🥳 ağzına sağlık
Benim ailede olan şehir olarak asırı altın isteme Kürt bir aileden geliyorum burada daha ayrı bir sevgi var altınlara ama biz aşiret falan değiliz ablam evlenirken afedersiniz ama enişteme mehir borcu girdi yani😔bana da aynısını yapıcaklar utançtan yerin dibine gırerım herhalde.
Üzülme o senin ailen gerçegin yapacak bişey yok hasta etme kendini
Afrika'da bir kabile de duymuştum evlenecek kız önce kendini sırtlan diye birine bozduyor muş iyi ki biz de böyle bir gelenek yok yoksa o sırtlarını slkerdim
Bu nasıl yorum yaa😂🤭
Öyle ama gerçek bu
En başta erkeklerin yan gelip yatıp her işi kadinalrin yapması kısmı... sana bana savana da antilop avlamislar yorulmuslar... ya da madende çalışmışlar her zaman hizmet bekliyorlar
Düğün sevmiyorum ama işte biz gitmesek onlar da gelmiyor sonuçta Bizim de ihtiyaç duyduğumuz zaman oluyornve olacak
aile büyüklerinin yengeliğe gelmesi kadar saçma aşağılayıcı bir davranış olamaz
iğrenç ötesi durum
Ben de sıtkım sıyrıldı hele "yarın şanada kşimşe gemej" diyollağ mı hiyüff gelmesinle.
Aile gelenekleri sıkıcı dahi olsa 10 dakika katılmam gerek çünkü ayıplanmak, arkamdan konuşulmasını istemem
Kız kısmı susar niye içinizdeki çöp kamyonunu ferahlık bosaltabilesiniz diye mi
Bazen mecburi gidiyorum düğüne felan mutlu gibi davranırım
Geleneklere pek takılmam sevdiğim bişeyse yaparım sevmiyosam yapmam
Düğünleri bende hiç sevmiyorum hiç evlenmeyince moralim bozuluyo 😂😂
Sürekli kına nişan düğünlere gitme geleneği.
Birlik beraberlik içerisinde yaşından genellikle
Evet sıkıcı oluyor bazı ortamlar
Sıkıcı olmuyor Tam tersi ben ailecek bir şeyler yapılması taraftarıyım
Doğulusun o zaman sen yorumu karşık okudum kusura bakma tabiki aileyle güzel ama arada bi nefes almalı
İzmirliyim
Aaaa resmin öyle demiyor maşallah
Olsun ya dogulu batılı ne farkeder beni herkes doğulu sanıyor ama ben bundan rahatsız olmam bu arada
Rahatsız ol diye demedim bende yarı doguluyum ayvalıktayım şuanda çok güzel bi duruşun var Rabbim sahibine ailene bagışlasın ondan dedim
Teşekkürler o senin güzel bakışın iyki varsın 🙏
Rica ederim hayırlı günler
Teşekkürler
Gelenek görenek sevmireemm sarııımmm 🥲💜
Bende sevmiyorum de mecbur güneşim 😂
Düğünlere zorla gidip mutluymuş gibi davranmak.
göbek atmalar :D
Aile geleneği mi oo😂🤭
kız kısmı çıkarıyor işte :D
Kız kısmı vayyy ne güzel bi bahsetme bu 😂
Erkeğe kalsa düğün mu yapar 🤣 nikah töreni yap geç
Biz baylırız değmezlere vereceğimizi ilan etmeyi çalgılı çengili haklısın😂
şimdi kızlar hava atmayı sever benim düğünüm şöyle oldu şu gelinliği giyidim diye erkeklerin umrunda değil :D
Ben genel olarak gelenek sevmiyorum
evlilik öncesi yapılan tüm etkinlikler
Toreler adetler, çogunlugu sacmalik :)
Benim genel olarak hiçbiri gitmiyor
düğün özellikle sünnet düğünü
canım gelenekler
Düğünleri hiç sevmiyorum
Hiç bir geleneği sevmiyorum benlik değil
Yaşın kaç oldu evlenmen lazım adeti bitmez
Gelenekler genel olarak hoşuma gitmez..
Düğünler akraba buluşmaları
İstemediğim hiçbir şeyi sevmiyorum