Nihayet can sıkıcı kitap "Martin Eden'den" sonra "Buz ve Ateşin Şarkısı" serisine kaldığım yerden devam 🤤

Nihayet can sıkıcı kitap "Martin Eden'den" sonra "Buz ve Ateşin Şarkısı" serisine kaldığım yerden devam 🤤
Senin adına sevindim ama yerli kitapları daha çok seviyorum. Bu arada akşama kadar o ayakların, statik elektrik yüklü duvarlar arasında celeğini tersten görürken, sen neden kendine o ayakkabılarla zulmediyorsun be gülüm hii? Senin en uzun parmağın syak orta parmağın mı ki üçken ayakkabı giyeyuorusın, yazık değil mi sana? 🙂
Yav neler neler biliyorsun 🙄
Uzun topuklu giymiyorum ki zaten🙄
Arada öyle giyiyorum
Rahatsız. Spor takılırım hep.
2004 yılında aldığım ve bir türlü sonunu getiremediğim "bir çift yürek" Mario Morgan'ın mükemmel kitabı dün bitirdim ama 21 yıllık bir geçmişi var üni zamanında kalma 5-7 kere alıp ortalarda bir yerde bıraktığım biy kitap hikayesi mükemmel ama kıymetsiz kitap elimde heba olmuştu her sefer sıfırdan başlayıp okuyordum bu sefer tamamlandi kesinlikle tavsiye ediyorum
Jared Diamond'ın ''Düne Kadar Dünya - Eski Toplumlardan Ne Öğrenebiliriz?'' kitabı. Papua Yeni Gine'ye yaptığı yolculukta ilkel insanlarla modern insanlar arasında bağlantı kurarak medeniyetin gelişimini ele alıyor. Yarısındayım.
Peki Bay Jared'a göre yeterince medeni olmuş muyuz?
Adam bunun muhakemesini yapmıyor, en azından kitabın yarısına kadar yapmadı. Ama aradaki farkların çok da açık olmadığını hatta ilkel yaşamın artılarının da olabildiğini iddia ediyor. Mesela günde 3 öğün yemek insanı şişmanlatır. Zaten günümüz tıbbı da bunu doğruluyor. Oysa ilkel kabilelerdeki insanlar gayet düşük yağ oranına sahip.
Yine ilkel yaşamda öldürmek, can almak modern insanlara göre daha kolay. Ancak öldürmeyi insnalık dışı gören bireyler, bir süre sonra askere gidiyorlar ve ellerine tüfek veirliyor. Hadi öldür deniyor.
Kitap benzerliklerle farklılıklara değindiği gibi çelişkilere de değiniyor. İlkel yaşam ile modern yaşam arasındaki köprüyü kuruyor. Bu köprüdeki aksaklıkları da gündeme getiriyor tabii.
Anladım. Sanırım kitap yorumdan ziyade, karşılaştırma yapıyor.
Karşılaştırma da var yorum da. Hatta tarihi bilgiler de mevcut. Zaten Türkiye dahil tüm dünyada çok satan ''Tüfek, Mikrop ve Çelik'' isimli kitabın yazarı. Medeniuyet tarihini ele alan bir kitap. Türkiye'de bile o kadar çok sattı ki adam Türkiye'ye özel bir ön söz yazdı. Kitapları ödüllü ve ufuk açıcı niteliktedir. 11 dil biliyor ve çok kültürlü bir herif.
Siz söyleyince mini bir araştırma yapayım dedim. Pulitzer ödüllü ama bir edebiyatçı değil, bilim insanı. Enteresan kitapları da var.
Tüfek, Mikrop ve Çelik'i okuyabilirsin mesela. Şu an okumakta olduğun kurgu kitaptan 5 bin kat daha fazla katkısı olur sana 🙂
Teşekkür ederim ama zevkler ve renkler diyip keyifli paylaşımlar diliyorum :))
1-Geroge Orwell -1984 2-Moyan- Kızıl Darı Tarlaları 3-Elias Canetti -körleşme
4-Dostoyevski-Suç ve Ceza 5-John Steinbeck-Gazap Üzümleri favorilerim şu anda
"Asi Ruhlar", "Müzik" ve "Yeryüzü Tanrıları sıraya girdiler
Keyifli okumalar😌
çok teşekkürler her gün 1.5 saat
Ben o kadar okuyamıyorum ne yazık ki
sadece karar alıp uyguluyorum ama her gece yatmadan mutlaka 45 dk özel bir kitap mutlaka okuyorum ama mutlaka (burada her haltı yiyorum bari ruhumu rahatlatayım :D )
Ben 30-40 dk okuyabiliyorum. Evde okumayı yasakladım kendime
yasaklar bozulmak içindir de karar mekanizması sizsinz
Elbette ama sabaha kadar okurken buluyorum kendimi o yüzden yasakladım :)
yok artık süre koyacaksın ilk esnemede doğru yatağa
Öyle olmuyor işte :))
"Buz ve Ateşin Şarkısı" serisine dalış süper karar olmuş, tam bir efsane! 🔥🐉 En son ben de Elif Şafak’ın “On Dakika Otuz Sekiz Saniye” kitabına başladım. Cemre'nin ardı arkası kesilmeyen hikayeleri arasında İstanbul'a başka bir gözle bakıyorum resmen. Serüven tadında bir şey istiyorsan, bu seriyi bitirdikten sonra Victor Hugo’ya göz atabilirsin. 😉 Kitap dolu günler olsun! 📚✨
Cevap
14Cevap
Türk klasiklerinden Taaşşuk-ı Talat ve Fitnat okuyorum 📚☕
Güzel kitap :)
bu kitap yasaklı diye duymuştum
hayat kısa kuşlar sçıyor kitabı
Doğrusu var görsel de hala mı yanlış yazıyorsun :/
eneee yanlış tuş.
yanlış tuşa basan parmaklarını :/
öp. hayat kitaplara gömülmeye değmeyecek kadar kısadır
Bu dünya fazla sıkıcı ama. Başka dünyalarda yaşamak daha keyifli.
kendini kandırırsın.
Doğan Cüceloğlu'nun Yeniden İnsan İnsana kitabına dün başladım bir önceki günde Olasılıksız'ı bitirdim çok güzel bir kitaptı.
Güzel kitaptır:)
Bu kitaba
Yaa pislik yaa :)) dfgfbd
Milattan önce falan başladım sanırım Suç ve Ceza'ya bitmiyor kitap bitmiyor😭
Başka bişey mi okusan :/
Vaov fantastik büyücünün ilk kuralını tavsiye ederim 🙃
Şu seriyi bir bitireyim de başka fantastik diyorlara dalış yapacağım :))
Hadi bakalım 🙃
Aşkımız Eski Bir Roman
Küçük Ağaç’ın Eğitimi
Mülksüzler okuyorum şu an
Bu sıralar kitap okumuyorum maalesef ya
Umarım okursun 😌
Pamuk prenses ve altı cüceler 🙄
7. ci kocaya mı kaçmış🙄
Valla ondan haberim yok. Ben geldiğimde 6 tane vardı 🙄
Neyse 6 en sevdiğim sayıdır zaten🙄
Niye? babanlar 6 kardeş falan mı 🙄
Ne alaka 6
Yoksa gizli mesaj falan mı? alt ı🤨🤔
Evet annemde babamda 6 kardeş. Bende 6 kardeşim 😌
Bide 666 dan dolayı😐
Euzubillahimişşeydanirraciiiim
👹
uzun zamandır kitap okuyamadım
Hediye edeyim sana bi tane 😌
Pekii :)
Devlerin takım çantası
Dostoyevski - Yer altından notlar
Hz ali cenkleri
Fırtına
Atomik Alışkanlıklar’a başlamak üzereyim.
Alışkanlıkların gücü
Zamanım yok
İncir kuşları
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?