İnsanları Memleketlerine göre sınıflandıra bilir misiniz?

İnsanları Memleketlerine göre sınıflandıra bilir misiniz?

Sınıflandırmak yanlış olur lakin memleketlerin insanlar üzerindeki etkisi de çok güçlü olabiliyor
Trakya insanı çok neşeli umursamaz iken
Karadeniz insanı fazlaca açık sözlü ve inatçı
Marmara Ege insanı sıcakkanlı daha yenilikçi
Doğu insanı daha sert daha bakış açısı sınırlı
Güneydoğu insanı konuşkan misafirperver kendine özgü alışkanlıkları olan
Akdeniz insanı hareketli cıvıl cıvıl
İç Anadolu insanı daha mütevazi sakin yapılı
Olabiliyorlar 😁
Asla sevmem herhangi birşeye karşı sınıflandırmayı insanız insan karakterimizi şekillendiren birçok şey var aile yapısı , arkadaş ortamı , çevre , kişilik , okul ortamı , imkanlar vs vs. O yüzden her memlekkette farklı karakterler vardır haksızlık olur sınıflandırmak.
Bana kalırsa insanları memleketlere göre sınıflandırmak hoş bir şey değil. Her memleketin ayrı bir havası, kültürü ve güzelliği var ama bu kimsenin karakterini ya da değerini belirlemez. İnsanlar bireysel olarak değerlendirilmeliler, yani herkesi kendi davranışlarıyla tanımak en güzeli. 🫶 Her memleketin sofrasını denemek, kültürünü anlamak çok daha güzel değil mi zaten? 😌 Ortaya güzel bir sohbet çıkar! 🌍✨
Cevap
4Cevap
32 yaşındayım 10 senedir doğuluların içindeyim kimisi çok çok iyi kimisi lağım kadar pis insanlar Trakya Batı tarafı özür dilerim ama hiç sevemedim çok merhametsiz kendi keyiflerine düşkünler cimriler Ege tarafına bir kere gittim insanları hakkında fikrim yok iç Anadolu candır gerisi heycandır cömertlik desen var iyilik saflık insanlık desen hepsi var özellikle Ankara Kastamonu Çankırı Kırşehir Sivas
Memlekete göre insan değerlendirmeyi sevmiyorum ama karadeniz insanına ne kadar çabalasamda gerçekten içim ısınmıyor.. Davranışları dengesiz ve delice geliyor.. Eserekli insanlar..
Hayır, çok yanıltıcı. Böyle abuk subuk genellemeler yaptığımda eninde sonunda beni utandıracak biriyle karşılaşıyorum. Her memleketin iyisi de kötüsü de vardır
Memleketine göre degil de insanlığına göre sınıflandırdığım doğrudur...
Adana, Trabzon, Konya, Diyarbakır sevmediğim şehirlerdir. İnsanının kendine özgü tabiatı vardır.
Herkes için demiyorum ama kabile milliyetçiliği çok hakim orada. Trabzon da öyledir, kendilerini çok ayrıcalıklı sanırlar bazı Yahudilerin kendisini seçilmiş ırk sanması gibi. Türkiye'deki önemli holding patronları ve siyasetçiler de hep Trabzonlu. Bunu bir Karadenizli olarak objektif şekilde söylüyorum.
Diyarbakır Nokta atışı
Bir de Konyalılar Mevlana ile övünürler, Mevlana'ya saygı duyarlar ama neredeyse hiçbiri Mevlana'nın fikir dünyasına dair bilgi sahibi değil. Konya'ya gittim, birçok insana sordum Mevlana'nın kitaplarını da okumamışlar. Adana derseniz orası da birçok suça meyilli insanı barındırır, çete kültürünü ve kriminal hayatı yüceltirler. Sıfır Bir adlı dizideki vurdu kırdıcılığı bir yaşam felsefesi haline getiren Adanalı genç sayısı az değil. Daha bugün haberlerde gördüm, Adana'da iki komşu balkondan balkona makinalı tüfeklerle birbirleriyle çatışıyordu.
Adana konusunda kesinlikle katılıyorum
Adana çok gerici bir kültüre sahip maalesef. İyi insanlarını tanısam da hala kültürel olarak iyi bir durumda değiller.
Genelleme yapmayı sevmem ama saydığın dört şehir de sıkıntılı gerçekten
Öyle. Mesela ben Orduluyum, bir Ordulu birbirini başka şehirde görse birbirlerini umursamaz. Herhangi bir T. C. vatandaşı muamalesi yapar. Ama Trabzon Trabzonluyu her yerde aynı Yahudiler gibi kayırır. Mesela bir Trabzonlu bir Trabzonlunun Trabzonlu olduğunu öğrenince sanki Brezilya gibi bir ülkede yaşarken ilk defa Türk görmüş gibi muamele yapıyor, bir Trabzon insanı Tanrı tarafından seçilmiş uyanıklikta şeytanı bile yenmiş gibi halk menkıbeleri uydururlar. İsmail Türüt'ün Oflu ile Şeytan şarkısına bakın dediğimi anlarsınız. İşin komik yanı Trabzonlular hep birbirlerini kayırdıkları için bize her yer Trabzon derler ama şunu unuttular ki artım Trabzon'un bizzat kendisi Trabzon olmaktan çıkıp Arapzon'a dönüşmüştür. 😄
Vallahi yazdıklarının her kelimesi doğru
Sınıflandırmayım sonra ırkçı oluyorum
Hayır nereli olursa olsun insan olsun yeter
Memleketim köyü yeşil
Hayır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?