Ben her kitap alışverişim de mutlaka alırım, hatta en son Sinop'tan balıklı bir ayraç hediye gelmişti o kadar güzel ki 😇📚 sizler kitap okurken ayraç kullanıyor musunuz yoksa ucundan katlamak yeterli mi? 👀

Ben her kitap alışverişim de mutlaka alırım, hatta en son Sinop'tan balıklı bir ayraç hediye gelmişti o kadar güzel ki 😇📚 sizler kitap okurken ayraç kullanıyor musunuz yoksa ucundan katlamak yeterli mi? 👀

Bugüne kadar hiç ayraç kullanmadım. Ara vereceğim zaman bölüm veya kısmı (chapter) bitirmeden bırakmam. Dolayısıyla nerede kaldığımı bilirim her zaman.
Evet, genellikle ayraç kullanırım. Kitap okurken kaldığım yeri unutmamak önemli benim için. Ama bazen de pratik olsun diye en yakın kağıt parçasını ya da kartvizit gibi bir şeyi ayraç olarak kullanırım. Önemli olan kitabın akışını kaybetmemek.
Teşekkür ederim
Ayraç kullanırım hiç kıvırırmıyım ben o yaprakları… Benimde küçükken okulda yaptığımız ayraçlar bir sürü yapmıştım o zamanlar çok eğleniyordum böyle şeyler yapmakla şimdi onları kullanıyorum
Ayraçlar benim için bir tutkudur resmen! 😍 Hele böyle şirin ve yaratıcı olanlar varsa o kitabı okumak daha da keyifli oluyor. Ucunu katlayanlara da çok kızmam ama kıyamam ben kitaplara, illa bir ayraç şart! 👻📖 Senin dediğin o balıklı ayraç da çok tatlı duruyordur kesin, Sinop’tan güzel hatıra kalmış. Ben bazen etkinliklerden ya da sergilerden aldığım ayraçları da kullanıyorum, anılar canlanıyor.✨
Cevap
10Cevap
Kullanırım evet kitaplarıma zarar vermem
koleksiyonumun yarısı https://www.instagram.com/p/B9ZAe7yAdnc/
asla satmam
maalesef bunların arasından vermem ama istersen ben sana alırım sende bana alırsan. yani takas gibi düşünebiliriz. sana harika koleksiyonluk bir ürün alabilirim
rica ederim.
Elbette mıknatıslı kedili bir ayraç vardı ablam çok sever almıştı al kullanırsın diye de ben pek tercih etmedim. Bu çok güzelmiş ama :)
Çok hoş, iyi okumalar..
Rica ederim..
Eskiden kullanırdım. Şu an değil, arasına zaten korumuş gül yaprak dalı koyuyorum.
Kurumuş
Zaman zaman kullanıyorum ama çoğunlukla kullanmıyorum. Onsuz okumayı tercih ediyorum, daha akıcı ve hızlı.
Uzun ara vereceksem koyuyorum ama anlık bir yere gideceksem her türlü nesneyi sokuyorum arasına sjsjs
hoşşş yaaa, varsa kullanırım yoksa kıvırırım
sanat kültür-sanat kokan kız
djdjdsh :)
Hiç ayraç almam hep hediye ediyorlar ve çok serim kullanmayı
Evet, kullanıyorum
Nerede kaldığım da ise ayracı çıkartıp okumaya devam ederim
Ayraç kullanıyorum. Çeşit çeşit güzel ve (değerli) ayraçlarım var.
Asla kitabı kıvırmam bebeğim gibi ona kıyar mıyım hiç 😅 ayraç veya kalem yeterli
Ayraç kullanırım muhakkak.. Çok farklı çok tatlı ayraçlar var görünce dayanamayanlardanım 😊
Kullanırım.
Sizinkilerde çok tatlılar.
Evet eskiden kullanırdım🌸
Evet. Kitap okumayı severim. Kaldığım yeri kolayca bulmak iyi oluyor.
Genelde sayfanın üstünü kiviriyorum ayracta gerekli tabi..
Evet çok tatlış ayraçlar var severim kullanırım
Evet ayraç kullanırım
kağıt koyuyorum
Her zaman kıvrık kitap sevmem.
kullanırım tabii ki benim de bir sürü böyle farklı ayraçlarım var :)
Evet bir sürü var
Kullanırdım
evet🌸🤍
Evet
Evet kullanıyorum.
Kullanırım
Kullanırım
Tabi gerekli
Peçete kullanırım
tabi ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?