Bana ilk başta okuduğunu anlama konusunda yardımcı oldu, özellikle paragraf çözerken baya etkisi oldu sonra kelime dağarcığım gelişti 📚 Kitap okumak sizlere de bir şey kazandırdı mı? 👀

Bana ilk başta okuduğunu anlama konusunda yardımcı oldu, özellikle paragraf çözerken baya etkisi oldu sonra kelime dağarcığım gelişti 📚 Kitap okumak sizlere de bir şey kazandırdı mı? 👀

Çocukluğum kitaplarla, genel kültür ansiklopedileri ile geçti hem evde hem kütüphanede..
Hayatıma yön veren en güzel şeyler de onlar hala da öyleler.. çocukluğumun tüm kitaplarını PDF formatında saklıyorum arşivimde. Çizgi romanlar çizgi karakterleri hep hayalimdedir hepsinin ayrı ayrı sesleri (kendi oluşturduğum sesler) biz okurken yaşardık, okuduğumuz her cümleyi özümserdik az sonra bekleyenimiz yoktu ki cep telefonları gibi hayatımızın her alanında bizi meşgul edecek bir şey yoktu.. kitaplar ufkumuzu açtı önümüzü açtı hayata binlerce pencereden bakma imkanımız doğdu.
Kitaplar en sessiz, en renkli ve en vefalı yani bizi terk etmeyen Yanı başımızda olan en değerli arkadaşlarımızdır.
⭐ teşekkür ederim
Rica ederim
Kitap okumak bana farklı bakış açıları kazandırdı, kelime dağarcığımı geliştirdi ve düşünme yetimi derinleştirdi.
Kitap okumak bana farklı dünyaların kapısını araladı cidden, kısacası hem kafam hem ruhum gezdi. 🥰 Özellikle hayal gücüm gelişti, hikâyeler kurarken ya da anladığımı ifade ederken daha yaratıcı oldum. Okumak insanı başka bir boyuta taşıyor hem de kelime dağarcığına bonuslarla! 🌟 Kesinlikle hayatıma en güzel kazançlardan biri oldu diyebilirim! Sen de hangi türleri seviyorsun, bir öneri paylaşır mısın? 😊📖
Cevap
13Cevap
Saymakla bitmez ki, birçok şey...
Kelime dağarcığı, etkili iletişim, hayal gücü, kendimi ifade edebilme yeteneği, empati kurma yeteneği...
zaman geçirmek. ve kişisel gelişim
Her okuduğum kitapta ya bir parçamla yüzleştim ya da hiç bilmediğim bir yanımı keşfettim.
Bazıları bana sabrı öğretti, bazıları yalnızlığın da bir dili olduğunu.
Bazı kitaplarda hayal kurmayı yeniden hatırladım, bazılarını ise kapatınca saatlerce sustum.
Çünkü kitaplar sadece bilgi vermez, insanı büyütür.
Geniş bir bakış açısı. Farklı perspektifler. Anlama kapasitesi. Bilgi. Sonra mutsuzluk karamsarlık öğrendikçe bildikce sorgulama varoluş sıkıntıları hayatın anlamını düşünme insanların riyakarligini. Sonra cehalet mutluluktur. Ama artık çok geç hali. Dunyadan kopuş. Yaşasın tam bagimsiz içsel paradokslar
Aslında kitap okumayı seven birisi değilim, romanlar uzun hikayeler filan bana çoook sıkıcı gelir, ancak ufak makaleler, araştırmalar, destanlar, geçmişe dair masallara bayılırım :) Hafızam yeterince kuvvetli olursa hikaye anlatmayı seviyorum :) artık çoğu zaman o kadar dünya derdine düşüyorum ki söyleyeceğim kelimeleri dahi unutuyorum, umarım alzheimer belirtisi değildir
Kitap okumak; bakış açımi kesinlikle değiştirdi. İç dünyami geliştirdi, insanın soyut bir şeyi zihninde canlanmasını sağlıyor. kelime haznesi gelişimine çok katkı sağlıyor. Ve en iyi arkadaşı bence
💖..
Odaklanamıyorum ki telefon bağımlılığından yoksa yüzlerce kitabım var okunmayı bekleyen
Farklı bakış açıları, hayal gücünün kuvetti, farklı dünyalar, farklı insanlarda karakterlerde ruh bulmak kendini bulmak. Bunları bana kazandırdı ki daha fazla şey kazandırmıştır.
Farklı bakış açısı daha iyi ifade edebiliyorum kendimi kelimelerle haşır neşir oldum ve kitap çok iyi bir dost
Daha derin düşünceler ve kaliteli bir uyku ile çok rüya görüyordum.
Hayatım boyunca 3/4 kitap okudum sadece
Yani öyle aman aman bir şey kazandırdı diyemem
Vizyon kazandırdı olaylar karşısında bakış açısı kazandırdı hayal gücü kazandırdı
Genel kültür,
Geniş bir hayal dünyası,
Yazma becerisi.
Zihnimi ve yüreğimi olgunlaştırdı
Kelime dağarcığımı genişletti.
Dünyaya bakışımı değiştirdi
Şiir bağımlısıyım😇
genel kültür
Çok şey
Sosyal zeka
Hiçbir şey
Kelime dağarcığı akıcı konuşma yeteneği