AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Temizlik Perisi
Sık sık temizlik perilerin gelir mi? Temizliğe dair önerilerimle yanındayım!
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
Bugün ne sormak istiyorsun? Sorunu sor, seni yapay zeka arkadaşınla buluşturayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Yeni Yıl
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Kahve & Keyif
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
Huzur veriyor
Kitap okumak çok geniş bir yelpaze. Tıpkı internet gibi bence kitaplarda. Bazı kitaplar sizi olduğunuzdan daha zeki daha entelektüel olabiliyorsun ama yanlış veya kötü şeyleri aşılayan kitaplar yüzünden de daha kötü ve daha cahil de olabiliyorsun. Mesela tecavüze uğrayan kadın tecavüzcüsüne aşık oluyor kitapta ve bunu okuyan erişkin olmayan bir ergende bunu normal olarak algılayabilir. O yüzden kitaplar , filimler ve dizileri izlerken bilinçli olmalıyız diye düşünüyorum ben.
Çok haklısın
Kitap okumaktan ziyade, ne okuduğun önemli..
Benim okuduğum kitaplar (Risale-i Nur) bana müthiş bir kelime dağarcığı, hayata bakış açısı, yeni bir perspektif, düşünce ve görüş genişliği, kendimi daha rahat ifade edebilme ve en önemlisi özgüven..
Bunların hepsinden ziyade, Allah'a olan imanım ziyadeleşti.. İnşallah kurtulanlardan oluruz..
#Vesselam
Kelime dağarcığım genişledi, konuşma ve kendimi ifade etme becerilerim fazlasıyla yükseldi, bu aynı zamanda özgüvenimi de ciddi anlamda arttırdı, hayalgücümü genişletti düşünme becerilerimi geliştirdi, zamanımı daha değerli harcadığımı hissediyorum, bambaşka dünyalara götürüyor, daha öğrendiğim ve öğrenebileceğim binlerce şey var kitap okumadığım bir gün bile olunca eksik hissediyorum, hayatımın büyük bir bölümüne yerleştirdim anlayacağınız 😅🥰
Kitap okumaya başladığın zaman yaşadığın hayattan kopup bambaşka bir aleme geçiş yaparsın kitap bittiğindeyse kendini daha rahat ve huzurlu hissedersin kendine daha fazla yonelirsin kendi karakterinde fark edemediğin yanlarını fark edersin uzun lafın kısası kendine yakinlasirsin kendi içindede bir dünya olduğunu fark edersin kendini tanımaya başlarsın 🖤
😄
Okumayanın bilmeyeceği şeyleri. Mesela benim içimden en çok kitabın içine girip kötü karakterlerin saçını başını yolmak geliyor😅. Bu arada İçimdeki Müzik adında bir kitap var. İlk önce başlığına bakarak yargıladım, çocuk kitabı olduğunu düşündüm ama o kitap bana bir çok açıdan farkındalık kazandırdı senin de okumanı öneririm. İyi günler ❤️🧡💛💚💙💜
Kitap okurken başka bir dünyadasin , filmi kafanda canlandırıyorsun gibi. Kelime hazinen gelişiyor düşünce kabiliyetin gelişiyor. Guzel seyler yani
Ufkumu genişletir buriyle konuşurken daha doğru cümleler kurmamaı sağlar herkesle empati kurabilirim insanlar hakkında edindiğim bilgiler çok fazladır kiminin haraketleriyle ne yapmak istediğini ne yapavağını neye kadir olduğunu anlarım ve daha başka saya saya bitiremediyim şeyler
Kendimi ve duygularımı daha iyi ifade edebiliyorum. Kelime haznemin geniş olmasının en büyük sebebidir küçük yaşlarda kitap okuma alışkanlığı edinmiş olmam.
Akıcı şekilde konuşmana yardımcı oluyor. Bu da bana yetiyor. Bir şey söyleyeceğim zaman söyleyeceğim şeyi durup düşünüyorum. Bu da canımı sıkıyor haliyle. Okuyun, okutturun.
Kitap seçimi dogru olursa insana müthiş bir kelime dagarcigi, kendini ifade edebilme, bilgi ve daha bir sürü fayda kazandirir
Ufkumuzu aciyor
Kelime dagarcigimiz genisletiyor
Bilgi sahibi olmayi sagliyor
kaybolan hayallerim yerine kitap sayesinde bişeyler sıkıştırıyoruz
Konuşurken daha düzgün cümle kuruyorum, daha fazla kelime kullanıyorum.
Hiç bir şey kazandırmadı o yüzden bıraktım. Sigarada bişe kazandırmıyo onuda bırakacam
Kelime daracığını genişletiyor, hayal gücünü arttıyor, öğretiyor ve fikir veriyor.
Kelime haznem genişledi , diksiyonum daha iyi hâle geldi ve hayal gücüm daha da genişledi :))
Kelime haznen gelişiyor hayal kurma yeteneğin gelişiyor
Bilmiyorum ama rahatlattığı ve kafa dağıttağı kesin
Sosyal medyada dolanmak yerine en kotu okumus olursun
Kendi hayat felsefeni oluşturmani sağlayıp özgün bir kişilik gelişimin olmasını sağlıyor
pozitif düşünce söyleyeni daha iyi kavrama
Hayal gücü ve maladaptive daydreaming
Başkalarının hikayelerini öğrenip ders çıkarmak
Okumuyorumki kazandırsın
Ufkumu açıyor, kelime dağarcığım artıyor.
konuşmak konuşmak konuşmak shshshd
kelime dağarcığımı geliştiriyor
Kitap okumam
zaman geciyo sadece
Çok şey
Kelime birikimi hafıza yı da güçlendiriyor.
kitap okumam
Ufkumu genişletiyor
Yeni dusunceler