Bir ulus sanattan ve sanatçıdan yoksunsa, tam bir hayata sahip olamaz.
En sevdiğiniz Atatürk sözlerini ekleyin sevgili Türkler?
Bir ulus sanattan ve sanatçıdan yoksunsa, tam bir hayata sahip olamaz.
Eğer bir gün benim sözlerim bilimle ters düşerse bilimi seçin
Gençler cesaretimizi takviye ve idame eden sizlersiniz. Siz, almakta olduğunuz terbiye ve irfan ile insanlık ve medeniyetin, vatan sevgisinin, fikir hürriyetinin en kıymetli timsali olacaksınız. Yükselen yeni nesil, istikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.
Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.
Biz cahil dediğimiz zaman, mektepte okumamış olanları kastetmiyoruz. Kastettiğimiz ilim, hakikati bilmektir. Yoksa okumuş olanlardan en büyük cahiller çıktığı gibi, hiç okumak bilmeyenlerden de hakikati gören gerçek alimler çıkabilir.
Hürriyet olmayan bir memlekette ölüm ve çöküş vardır. Her ilerleyişin ve kurtuluşun anası hürriyettir.
Yeminle insanlar uyuyor
Bir taraf insanlar Atatürk ten bir taraf dinden soğuttu
İki tarafında bu kesimlerden kurtulmadigi sürece daha çok becerirler bizleri z😂😂
İki tarafında taaa ammk 😂 ikisi de aynı yere hizmet ediyor
Çünkü öyle bir ülkeyiz ki ş. saİT çiler olsun çeşitli bahanelerle bölücülük faaliyetleriyle ülkesini kurtarmış kahraman askere zamanında kurşun sıkanlar Atatürk e laf atabilmek için bekliyor bunun olmaması için de sonuna kadar Atatürk ü savunmamız hiç bir şekilde taviz vermememiz gerekiyor
Mustafa Kemal Atatürk'ün her sözü ayrı bir ilham ama benim favorilerimden biri: "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir." 🖼🎨 Aklıma geldikçe sanatla dolmaya çalışıyorum çünkü kültürümüzü, kimliğimizi sanatla yaşatmak bizim geleceğimize kattığımız bir miras bence. 🦋
Cevap
3Cevap
Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demekti
Sözlerini ezberlemek her yerde soylemek yazmak okumak mantık dışı geliyor bana bu sözlerin anlamini bilip uygulamak daha mantıklı
Zaten bende ezberlemedim ne alaka bilin okuyun anlam çıkarın diye sordum ne sizi bu kadar rahatsız etti?
İşte beni rahatsız eden bir şey yok rahatsız olan sensin bu tür sorular paylaşımlar genelde populeeizm için yapılıyor
Yok gayet içten gelen bir soruydu niye kullaniyim bilen biliyor zaten sözleri ve Atatürk'ü
Gençliğe Hitabe komple
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?