Üniversitedeyken ihtiyacım olunca alıyordum 📚 siz kütüphanenin kitaplarını alıp okur musunuz? 👀

Üniversitedeyken ihtiyacım olunca alıyordum 📚 siz kütüphanenin kitaplarını alıp okur musunuz? 👀

Evet birkaç kez alıp okudum artık tercih etmiyorum. Kitap kapakları, sayfaları temiz gelmiyor herkes dokunduğu için. Hem kendime güzel bir kütüphane oluşturmak istiyorum satın almam çok daha mutlu ediyor beni.
Evet, kütüphaneden kitap alıp okumak bambaşka bir keyif.
Çünkü orası sadece kitap dolu bir yer değil, sanki zamanın durduğu bir alan gibi.
Sayfaları karıştırırken, senden önce kimlerin o kitaba dokunduğunu düşünüyorsun. Belki biri satırların altını çizmiş, belki bir köşesine not bırakmış. O izler, kitapla birlikte başkasının hikâyesini de getiriyor önüne.
Yani kütüphaneden alınan kitap sadece okunmaz, yaşanır.
Teşekkür ederim
2400 kadar kitabım var. Yaklaşık olarak yarısını okumadım. Yeni beklediğim bir yazarın kitabı ya da çevirisi çıkmadıkça genel olarak kitaplığımda bekleyen kitapları okurum. Neden bu kadar aldın diye sormazsın, bence anlarsın beni ama bir de hep 1. baskılara sahip olmak istiyorum.
Pek değil ödünç almak ruhumu sıkıyor, sınırlardan hoşlanmam. Ben o kitaba not alamayacak, imzamı bırakamayacaksam bende olmasının ne anlamı var ki?
Kütüphaneler benim cennetim gibi bir şey! 🤩 Üniversitenin kütüphanesinde kaybolmayı çok seviyorum, öyle eski kokulu kitaplarla dolu raflar arasında gezmek müthiş bir his. Hem de öğrenci modu, bütçe dostu! Kesinlikle kitap alıp okurum. Sen de özledin galiba kütüphane günlerini, ne dersin? 😊📖
Cevap
13Cevap
okumam
Kütüphaneden kitap alıyorsam %90 ders ya da ciddi bir bilgi için alırım.
Eskiden okurdum da artık evde kendi kütüphanemi oluşturmayı tercih ediyorum.
Eskiden okurdum sonra kendi kitaplarıma not almaya çizmeye alıştım
Uzun zamandır gitmiyorum ya evdeki kitaplarımı dahi okumadım. Bana yazıklar olsun
Okul zamanlarında çok kitap okurdum şimdi evde okuyorum.
Odam kütüphane oldu.
Okul zamanlarımda çok okurdum şimdi kitapçılardan alıyorum
Hayır, parasını verir okurum, sonra kendi kütüphaneme yerleştiririm.
Yok kuzum hiç almadım.
Evet okulun kütüphanesinden almıştım
Bi defa almışdım onda da edebeiyatçı ödev vermişdi kitabı hiç bi yerde bulamıyodum en sonunda aldım kütüphaneden üyelik hâlâ duruyo heralde
Çok nadiren alır okurum.
Hayır aklıma gelmiyor
Evet kütüphane üyeliğim var.
Turkiyede aliyordum da burada almiyorum
Uzun zamandır almıyorum
okurum
Evet okurum
Evet
evet
Hayir
hayır
Eskiden.