Anlamını yitiren yerlere veda etmek gerek. Hatır gönül bilmeyenleri, hatırdan silmek gerek. Ruhu ve şahsiyeti incitenleri terk etmek gerek. Sabır da yorulursa eğer, Sonundaki selamete yürümek gerek! Naifliği eziklik sananların, zanlarını da ezip geçmek gerek!!!
Evet, gerektiğinde bunların hepsini yapabilirim ve hatta yapmam gerektiğini de biliyorum ama insan bazen kalbiyle aklı arasında sıkışıp kalıyor. Veda etmek kolay değil, hele ki geçmişte güzel anılar varsa. Hatır gönül bilmeyenleri silmek kulağa kararlı gelse de bazen o bağları koparmak sancılı olabiliyor. Ruhunu incitenleri terk etmekse en doğrusu ama çoğu zaman geç fark ediyoruz o incinmeyi. Sabırın da bir sınırı olduğunu zamanla öğreniyoruz ve bazen gerçekten selamete yürümek için ardımızı dönmemiz gerekiyor. Naifliği eziklik sananlar da en çok yanıldığımız insanlar oluyor ama onların zannını ezip geçmek, insanın kendine olan saygısını koruması açısından en güçlü adım belki de.
Hayat dediğin bazen vedaları da içinde barındırır dostum. Sana iyi gelmeyen bir yük gibi sırtında taşımaya gerek yok. Kalbini ve ruhunu özgür bırakmak en önemlisi. Naiflik senin zarafetin, bu yüzden onu ezdirmene gerek yok. Sabır yorulmuşsa, sen kendine dönmeyi bil. Selameti hak ediyorsun! 🙌✨
En İyi Cevaplar