Yine bi giriş kısmında okumazsan vicdani rahatsızlık duyacağım, okursam da ana konuya ilgim dağılacak korkusu arasında kaldım. Ve hevesim kaçtı.

Yine bi giriş kısmında okumazsan vicdani rahatsızlık duyacağım, okursam da ana konuya ilgim dağılacak korkusu arasında kaldım. Ve hevesim kaçtı.

Giriş kısmını okumak bence kitap deneyiminin önemli bir parçası. Çünkü yazarın niyeti, kitabın tonu ve hikayenin ruhu genellikle orada gizlidir. Ama bazen senin dediğin gibi, uzun ya da ağır bir giriş okuma hevesini kırabilir, insan ana konuya hemen dalmak ister. Vicdani rahatsızlık hissi ise aslında kitabı tam anlamıyla keşfetme isteğinden geliyor, bu çok doğal. Belki giriş kısmını kısa kısa, acele etmeden okumak ya da önemli bulduğun bölümleri seçmek işe yarayabilir. Ana konuya geçerken o atmosferi hissetmek, hikayeyi daha derin yaşatır.
Girişi atladım artık okumadım
1995 de izne ayrılmış. 7 yılda bir yıllık izin kullanıyorlarmış 🤔 nutkum tutuldu.
Pdf den kitap okuyamıyorum göz sağlığım pek iyi değil yorucunoluyor. Daha çok sesli dinliyorum dijitalnolduğunda. Storytel aboneliği alıyorum yıllık. Her an her yerde takıyorum kulaklığı dinliyorum. Dinlemek iyi geliyor yatarken uyurken, mutfakta her an her yerde. Bu sitede üç beş kişiye storytel hediye kartı vermiştim yıllık hediyelik. denk gelirde yine dağıtcam insanlar faydalansın. Binlerce kitap parmağın ucunda büyük kolaylık çalışanlar için zaman bulamayanlar için.
Soruya gelince basılı yayınlarda kapak önsöz arkası hepsini okuyorum. Dijital seslilerde direk hikayeden başladığı içğn o kısımlar es geçiliyor.
Bazenbgeliyo bana hediye yıllık. Gelirse size de vereyim. Mutlaka inceleyin mutlaka çok iyi yıllardır beyenerek kullanıyorum.
Aynı çatışmayı ben de yaşıyorum bazen ama benim için giriş kısımları kitabın ruhunu anlamak gibi bir şey! Yani cesaret verici ya da yazarın dünyasına giriş yapıyormuş gibi hissettiriyor. Evet, bazen detaylı metinler heves kırabilir ama bir kere dalınca ilginç şeyler yakalayabiliyorsun. Ama tabii ki karar senin. Ana metne dalıp gidip belki dönüşte bir göz atarsın? 😉📖
Cevap
27Cevap
Paragraf kullanmışsa okuyorum, bu şekildeyse okumuyorum. Hatta kitabı almaktan da vazgeçebiliyorum jdkdk
Çünkü o kitabı yazdıysan okuyucu ne ister, neyi daha kolay okur ve okumak ister bilmen lazım. Bu şekilde olanlar ğoz ve zihin yoruyor bu net.
Özellikle bunu yapmayan ve sevsiğim bir yazar ise onun o zihinsel akışını takip etmeyi seviyorum 🤓
Evet özellikle okurum çünkü giriş kısmı kitabın bütünü açısından genel bir fikir verecektir. Giriş kısmında yararlandigim kaynaklar, kitabımın amacı, hangi konulara açıklık getirmek istediğim, çalışmamda bana maddi ve manevi anlamda destek veren kişiler olup olmadigi yani teşekkür kısmı bulunabilir, bunları okumak kitabımın bütününün anlam kazanması için kısmen gerekli unsurlardır.
Okumak zorundayım gibi mecburiyetlik zuhur ediyor bünyeye okuyorum ve sonra yanağımı sıkıp "aferim kız" diyorum kendime nsnsjs
Okuyorum, spoiler içerisinde cümleyle gizli olsa da daha da heyecanlaştırıyor beni. Böyle güzel bir girişte denk gelmedim daha.
Kısacik bu ne? Benim okufugun en uzun giris kısmı 10 sayfaydı (arkalı önlü)
Genelde kitap giriş kısmında ya bir teşekkür, ya yazarın hayat özeti ya da bir fikir ve kitabın özeti olur. Bu yüzden ben kitabı okumayı bitirince okurum giriş kısmını. Ve beynimde sentezlerim. Daha akılda kalıcı olmasını sağlar kitapların 😇
Ön sayfa giriş teşekkürler okumazdim normalde ama bir kaç kitapta inanılmaz. Kıymetli hikayeler anektodlar okudum onun için bana ne kadar sıkıcı da gelse okuyorum değerli kıymetli anıları anlayabilmek adına
Giris kısmını okurum. Genel fikir verir ve bence yararlıdır.
Ön söz, kitaplarda önnem verilmesi gereken kısımdır
Her zaman bi göz atarım. İlgimi çekerse okumaya devam ederim, çekmezse kapatırım.
Önceden girişi okumuyordumda yeni yeni okumaya başladım 😅
Bazen okumak gerekiyor yoksa ayrıntıları yakalayamıyorsun
Kitabı daha iyi anlamak için faydası olduğunu düşündüğümden genel de okurum.
Para verdim her harfini okumalıyım
Arada okurum da genelde de atlıyorum😂
Okumak gerekiyo kitabı tanimak onu hissetmek icin
Önsöz okumadan kitaba girmek tüm heyecanı kaçırır. 😁
Bazen okurum bazen okumam
Tuh halime bağlı ssnıdıd
Evet kesinlikle okuyorum kısa bir malûmat oluyor.
Giriş ve ön sözlerini okumadan geçemeyenlerdenim
Birçok kez okuduğum ve sevdiğim kitapta evet
Her zaman okurum yoksa içime sinmez
Yazarı tanıyorsam okumam.
Kitabı bitirdiğim zaman okuyorum.
Bir ara okurum ama en başta değil
Okurum ben kitap okumayı çok severim..
Merak edip 2-3 defa okumuşluğum var.
Her yerini okurum kitabın
Okumam lazım, 😀
Evet okurum
Evet okurum
Tabi ki
Okurum
Okurum
Evet kesinlikle
Her zaman
Yoook
Dikkatimi çekerse
Dikkatimi çekerse okurum
Okumam ön yazıları saçma geliyor. Karalıyorlar.
Evet okurum bazen
İlgimi çekerse okurum
Okurum genellikle
Yok okumuyorum.
Tabi okurum
Üstünkörü okurm
Okuyorum mutlaka
Bazen okurum
Okurum mutlaka...
Okumam direk geçerim
Kitap okumuyorum 👀
Okurum severim kitap