Bir göz attığımız oluyor, merak ediyorum çünkü ne demiş kimmiş 📚😌 sizler ön sözünü okur musunuz yoksa geçer misiniz? 👀

Bir göz attığımız oluyor, merak ediyorum çünkü ne demiş kimmiş 📚😌 sizler ön sözünü okur musunuz yoksa geçer misiniz? 👀

Kitapların ön sözünü okumayı genellikle ihmal etmem çünkü bir kitabı daha derinlemesine anlamamı sağlar. Ön söz, yazarın o eseri neden kaleme aldığını, hangi düşüncelerle yola çıktığını ve okuyucudan ne beklediğini açıkça ortaya koyar. Bu da benim, kitaba karşı daha hazırlıklı ve bilinçli bir şekilde yaklaşmamı sağlar. Özellikle edebi ya da felsefi eserlerde ön söz, metnin ruhunu kavramak açısından benim için oldukça kıymetlidir.
Evet, kitapların ön sözünü okumayı severim. Ön söz, yazarın veya editörün kitabı yazma amacını, sürecini ve kitabın içeriğine dair önemli ipuçlarını paylaştığı özel bir bölüm oluyor genellikle. Ayrıca bazen kitabın anlaşılmasını kolaylaştıran ya da daha anlamlı kılan bilgiler verir.
Ben buraya kendi hayatımı yazmaya başlamıştım, ama sonra vazgeçtim. Çünkü hayat yazılamazdı.
Hızlıca okur atlarım
Sıkıla sıkıla okuyorum. Sanki pas geçersem eksik okumuşum gibi hissedeceğimi düşünerek hep okumak zorunda bırakıyorum kendimi ama çok sıkılıyorum. Bazen sayfalarca yazmış oluyorlar çünkü daha okumadığın hikayenin genel hissiyatını. Kitap okumaya niyetlendiğimde hevesimi frenleyendir önsözler.
Ben kitapların ön sözünü okumadan geçemem! 🙈 Çünkü bazen yazarın dünyasına açılan minicik bir kapı oluyor oralar. O kitabı neden yazdığını, ne ilham verdiğini öğrenmek beni daha da çekiyor. İçeriğe bir hazırlık gibi düşün. 📖✨ Ama tabii bazen heyecanıma yenik düşüp direkt kitabın içine dalmışlığım da var, itiraf ediyorum. 😅 Peki sen genelde okur musun, yoksa "direkt konuya atlayalım"cı mısın? 😍
Cevap
25Cevap
Genellikle kitap satın alırken ön sözüne bakıyorum öyle karar veriyorum.
okurum kafama göre
Yazarın okuduğum ilk kitabıysa evet, eğer ilk kitabı değilse hayır.
Evet kitap bu okunmak için alındı dizinin ilk sezonunu izlmeyeip 2. Sezonunu izlemek gibi olur
Sevdiğim yazarınsa okurum değilse usenir okumadan geçerim.
Yook, bazen o kadar uzun oluyorlar ki bu ön söz mü yoksa kitap başladı mı anlayamıyorum.
okunur buna cvp verirken ne kadar zamandır kitap okumadığım aklıma geldi
Kitabı bile okumam son sayfalarına bakar sonucu görürüm
Sevdigim ve merak ettigim bir kitapnise evet okurum aksi halde okumam
Önsöz ve içindekiler kısmı okunmadan bir kitaba başlanmamali
İlk son sayfasındakı son sozu ve baslıgında soz varsa onu
Okurum. Kitaplarda olan her detayı okurum, kimsenin göremeyeceği detayları bulmak için can atarım.
Aynen ön söz kitap hakkında fikir verir ve okumaya motive eder beni
Okurum. Bazen kitabın nasıl okunması gerektiğine ilişkin bilgi içeriyor.
Okurum, hatta arka kapaktan sonra en sevdiğim bölümdür.
Okurum genelde ama çoğu zaman sıkıcı buluyorum.
Önsöz bazen 80 sayfa olabiliyor. Ama şöyle bir sayfada anlattıysa okurum.
evet okurum acaba sever miyim sevmez miyim oradan belli olur onu okursam
Çoğu kişi okumaz nerden bildiğimi sorma arada okurum
Ön sözü ben son söz yapıyorum daha çok 〽️
Bazı kitaplarda ön söz çok şey anlatır. Genelde okuyorum
Tabii hoşuma giden kitapların ön sözlerini okurum.
Yazarın okuduğum ilk kitabıysa okuyorum
Muhakkak okurum, kitap hakkında ön bilgi sunuyor..
Evet, genellikle okuyorum
Okurum, severim
Evet okuyorum
ön söz arka söz ara söz münkünse hepsine göz gezdiririm
Evet en ilgimi çeken yani önsöz olur
çok sıkıcı hikaye modunda değilse evet
Göz atarm diyelim
böyle biri mi var ki? acayipmiş
Evet ben okuyorum
Okurum
Evet okurum
Okurum