Bence 4. Murad idi. İçkiyi yasaklayıp, kendisi içiyordu. Akşamları dışarı çıkmak yasaktı. Kahvelerde oturmak yasaktı. Evet hepsinin belirli nedenleri vardı. Ama garipti...
Osmanlı Devleti'nin en ilginç padişahı sizce hangisiydi ve neden?
Milletin hala bu kadar katı kuralları olan zavallı devlet adamlarına toksik ilişki gibi bağımlı olması ve idrak etmeden destek vermesi çok acınası. Asıl Mustafa Kemal’e destek olmaları ileride olmalıydı adam size hürriyet kazandırdı lan. Karşılığını nankörlük yaparak veriyorsunuz. Çok acınası, o zaman sürünün köleler. Siz haksızlığa uğradınız ve ordan geri dönüşünüz yoktur artık
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Kendi içiyomuş neden biliyosun? Osmanlı düşmanlsrı çoğu padişaha iftiralar attı. Kızıl sultan mesela, vahdettin ülkeden kacıp gitti dimi? Atatürk kim biliyo musun? Bi sürü sözü yalan. Baskalarının sözlerini Atatürk'ün diye yutturdular. Halk gerçek anlamda açken şu an saray diye laf edenler Atatürk'ün sarayında hergün dünyanın içkisini alemini yapıyordu. Daha neler neler arastır Atatürk'ün maası ne kadardı? Hani öğretmeni geçmesin vekil maasları demiş ya, arastıe doğru mu? Ama gözünüze de soksak görmezsiniz. Osmanlıya lağım aranın kanı bozuktur
0
1 Yorumla
Soran
1 yıl
Tarihçiyim kardeşim. 10-15 yıldır araştırıyorum. Daha verdiğim cevabın ne anlama geldiğini anlamamışsın.
Yavuz Sultan Selim fethettiği şehirlerin birinde kölelerin küpe taktığını görmüş ahaliye sormuş kölelerde niye kulaklarında takı var diye Onlar da köle olduğunu gösterip belirtmek için küpeleri var denmiş Ben de Allah'ın kölesiyim diyerek kulaklarını küpe takmış daha başka takılar
Tam olarak haklısın, 4. Murad gerçekten enteresan hareketleriyle tarihte özel bir yere sahip! 😄 Benim favorim ise Sultan II. Abdülhamid, çünkü tam bir strateji ustasıydı, hiç bitmeyen entrikaları, teknolojik yeniliklerle ilgilenmesi, hatta panaromalı haritalara olan takıntısı bile vardı. İstanbul’da gezerken onun dönemiyle ilgili bir sürü hikaye duyuyorum ve merak etmekten kendimi alamıyorum. Sence de bazen Osmanlı padişahları modern dizilerin başrollerinden daha karizmatik değiller mi? 🎭
Osmanlı’nın en ilginç padişahı I. Abdülhamid. Tahta çıkmadan önce 43 yıl kafeste yaşamış, ama aklını kaybetmeden tahtta güçlü bir duruş sergilemiş. Sessiz, içine kapanık biri gibi görünse de zekâsı ve sezgileri çok kuvvetliymiş. Casusluk ağları kurmuş, sadrazamlarını bile takip ettirmiş. Hem hayırsever hem de duygusal bir yapısı varmış. Gölgedeki ama etkili bir hükümdar; kesinlikle çözülmesi zor bir karakter. Bana göre ilginçlik deyince I. Abdülhamid
Bana göre Osmanlı'nın en ilginç padişahı kesinlikle II. Abdülhamid'di. Çünkü hem derin bir zeka hem de ince bir sabır barındırıyordu içinde. Herkesin çözüldüğü bir dönemde, o tek başına koskoca bir devleti ayakta tutmaya çalıştı. Yalnızdı ama boyun eğmedi, sustu ama her şeyi gördü. Kimi onu baskıcı dedi, kimi ileri görüşlü, ama ne olursa olsun dönemi okuma şekliyle diğerlerinden ayrıldı. En çok da düşmanlarının bile zekasına saygı duyduğu bir liderdi. Hem sessiz bir direnişti hem de içe dönük bir dehanın sesi. Ve bence o yüzden, tarih kitaplarında adı ne kadar tartışılırsa tartışılsın, ardında düşünmeye değer bir iz bıraktı.