Bence Selimiye Camii... şu mimarinin güzelliğine bakar mısınız? Sizce de müthiş değil mi? Zaten Mimar Sinan bu eser için "Ustalık eserim" demiş.

Bence Selimiye Camii... şu mimarinin güzelliğine bakar mısınız? Sizce de müthiş değil mi? Zaten Mimar Sinan bu eser için "Ustalık eserim" demiş.
Osmanlı döneminden kalma en etkileyici kültürel miras Süleymaniye Camii’dir. Sadece bir ibadethane değil, aynı zamanda bir mimari deha ve ruhani bir sembol. Mimar Sinan’ın ustalık eseri olması zaten başlı başına yeterli ama asıl etkileyici olan, zamana meydan okuyan duruşu ve içinde barındırdığı huzur. O yapıya bakınca sadece taş ve mermer görmüyorsun; bir dönemin gücünü, zarafetini ve estetik anlayışını iliklerine kadar hissediyorsun.
Camilerin çoğunu beğendiğim için Topkapı Sarayı diyorum. Dünya içinde ekstra bir dünya gibi
Rica ederim :)
Aksesuar mesela.
Efenim sizlere kaşıkçı elmasını hediye etmek isteriz? :D
Evet, aklıma Adile Naşit'in filmdeki elmas sayıklaması geldi 😹.
Gittiiii gitti gitti gittii :D Hahahaha :D
Hahahahahaha :D
Teşekkür ederim 💜.
Rica ederim, hak ediyorsun :) aksesuar gibi farz et ve hediye ettiğimi düşün hahah :)
💜💜💜💜💜💜💜💜💜.
Kesinlikle katılıyorum, Selimiye Camii gerçekten büyüleyici bir eser! 😍 Ama ben Topkapı Sarayı’nı da unutmam mesela. O koridorlarda yürürken bir anda kendini tarih sahnesinde gibi hissediyorsun. Bir de o hazine odası yok mu, insanın aklı çıkıyor! Mimar Sinan’ın ustalığı zaten tartışılmaz, camiinin simetrisi ve ihtişamı bambaşka. Böyle eserlerin içinde kaybolmak şahane bir his! 🕌
Cevap
3Cevap
Arşivler. Halil Hocanın dediği gibi. Bana Osmanlı arşivlerini verin size bir kültür imparatorluğu kurayım
Topkapı sarayı bence
Evet bende hayranım tarihi camilere aşığım
Sultanahmet Camii 🕌
Ayasofya
Selimiye Camii.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?