bi tane padişah boğularak öldürülmüştü galiba
bi de bi tanesi yıllarca bi yere kapatilmisti ama adlarını hatırlayamadım su an
bi tane padişah boğularak öldürülmüştü galiba
bi de bi tanesi yıllarca bi yere kapatilmisti ama adlarını hatırlayamadım su an
Boğularak öldürülen Yedikule de iple boğularak öldürüldü Genç Osman. Rehin alınıp hapsolduktan sonra işlence edilip bilekleri k*silerek öldürülen padişah Abdülmecit Han. 2. Abdülhamit in abisi var Murat. Aklında noksanlık vardı çok kısa bir süre tahtta kaldıktan sonra tahttan indirildi yerine kardeşi 2. Abdülhamit getirildi. Ondan sonra yanlış hatırlamıyorsam Dolmabahçe sarayı olması lazım orada bir nevi hapis hayatı yaşadı, kandırılıp da tahta geçme hırsına kapılmasın diye. Yıldırım Beyazıt var, Ankara savaşında Timur’a esir düşüp onun elinde öldü diye hatırlıyorum. Birde çelebi Mehmet vardı o da Balkanlar’da kazanılan bir savaş sonrası savaş alanında gezerken yaralı bir sıra askeri tarafından arkasından hançerlenerek öldürülmüştü. Geri kalanı kendi eveliyle ölmüştü diye hatırlıyorum
ben suda boğuldu sanıyordum...
hayır o celebi değilmiş,
" 1382 yılından itibaren “Murad Hüdavendigâr” diye anılan Sultan Birinci Murad, Birinci Kosova Savaşı’ndan sonra savaş alanını gezerken, Sırp Asilzâdesi Milos Obraviç (Sırp Kralı Lazar’ın damadı) tarafından hançerlenerek şehit oldu (1389). "
Evet doğru hüdavendigar Fatih Sultan Mehmetin babası 2. Murattı sırtından vurulan 1. Mura hüdavendigar doğru diyorsun. Öldüren için hep normal asker demişlerdi. Şimdi onlar asilzadeler kendilerine bi kahramanlık uydurmak için öyle değiştirmiş olabilirler tabi 🙂
İkinci Viyana Kuşatması başarısız olunca padişah Dördüncü Mehmet'in fermanıyla sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa idam edilir. Kesik başı İstanbul'a gidene kadar kokmasın ve bozulmasın diye bal küpünün içine konur, gövdesi ise Viyana yakınlarına defnedilir..
Cevap
3Cevap
Dünyada ilk savaş uçağı düşüren ordu Osmanlı Ordusudur. 😎😎
Timur, Beyazıt'ın gözü önünde karısına kaydı deniyor
Genç Osman ile Mustafa mı
olabilir bi bakmak lazım
evet baktım boğularak ölen genç osmanmış ve çok da gençmiş :/
Mustafa padişah değil şehzade idi
Soruda padişah dediğin için burada dikkatimi çekti, o yüzden padişah değildi dedim. Kanuninin oğluydu
Yanlış anlamış olabilirim sorun değil 🙂
İzlemedim bilmiyorum. Adamın ömrü savaşlarda geçmiş orada saraydan çıkmadı. Tarihle bir alakası yoktu o dizinin, gerçek olaylar olsa da şehzadelerin boğulması gibi genel olarak yalan yanlış şeyler doluydu
Biz toprakları değil gonulleri fethediyoruz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?