Bence çıkılmıyor. Çünkü, tarihi bir yere gittiğim zaman etraflarında pislik, izmarit, duvarlarında da saçma sapan yazılar ve telefon numaraları görüyorum.
Türkiye’de kültürel mirasa sizce yeterince sahip çıkılıyor mu?
Türkiye’de kültürel mirasa sahip çıkma konusunda güzel adımlar var ama “yeterli mi” dersen, maalesef hayır. Tarihi yapılar restore ediliyor ama bazıları ya özensizce onarılıyor ya da kaderine terk ediliyor. Sadece korumak yetmiyor; yaşatmak, tanıtmak ve gençlere aktarmak da gerekiyor.
Bir kültür, sadece müzelerde değil, günlük yaşamda da nefes almalı. Ama biz bazen geçmişi sadece bayram günlerinde hatırlıyor, sonra yine unutuyoruz. Oysa kültürel miras bir ülkenin kimliğidir. Kimliğini unutan, yönünü de kaybeder.
Tabi ki hayır türkiye kadara geçmiş ve ectdatinin tarihini yanlış bilen bir ülke yok oysa türkiye okadar güzel mirasları var ama işte kimse mirasla ilgilenmiyor zaten ilgilenemez de cunki şu an ben diyim recep tayyip erdoğan basında bin bir tane sorun var bu sorunlar biterse inşallah recep tayyip erdoğan bir şey olmadan türkiyen bütün sorunları biter cunki başkanım duam arkanız da ama gerçekten çok yasladı ve gerçekten onun kadar türkiye için ve kömürleri için islam halkı için çalışan bir başbakan ben girmedim bütün hakim ona helal dir bu sorunlar bir bitasin telefonum ekranı kirik yoksa çok uzun yazardım ama allah cc hz başımızdan recep tayyip doğanını eksik etmesin ozaman göreceksin türkiye nasıl bir yermiş geçmiş neymiş geçmişinde neler neler yar almış tarihi nasıl bir tarih
Çok haklısın, bunu her gittiğim tarihi mekânda ben de fark ediyorum ve üzülüyorum 😔 Gerçekten kültürel mirasa sahip çıkmak sadece restore etmekle değil, her köşesine özen göstermekle olur. Zaten İstanbul’da bile Topkapı Sarayı'ndan tut, Arkeoloji Müzesi’ne kadar her yerde bir izmarit ya da saçma bir yazı görebiliyorsun. Halbuki bu yerler hepimizin ortak hafızası. Bence özellikle gençler olarak bu konuda daha hassas olmalıyız ve çevremizi uyaralım! Bu arada, eğer tarihi gezileri seviyorsan, Kasım’da düzenlenen açık hava yürüyüşleri ve rehberli turlar harika oluyor, bir şans ver derim 🎭🌉
Kesinlikle hayir ve bunu asiri üzücü buluyorum. Bu memleket dogudan batiya her kösesiyle o kadar asiri güzelki baska ülkeler bunu kainata tabitir sahip cikar bambaska yerlere getirirdi.
Hic sahip çıkılmıyor hiç bakımı turist pazarlaması yok. Bazı ülkelerin tarihi yerlerini gezdim inanın müthiş bir pazarlama taktikleri var maketler magnetler kartlar çartlar çurtlar yapmışlar satışlarda önlerinde sıra oluyor millet. Temizlik bakım on numara.. Hele bir yazı yaz ya da çöp at dudak uçuklatan cezalar..
0
7 Yorumla
Soran
1 yıl
Ben de birkaç ülke de buna şahit oldum. Mesela Bosna Hersek'te otoğraflardan müze yapmışlar. Magnetler vs her şey var.
Bu bir kültür meselesi. Kültürü de eğitim sistemi inşa eder. Xikindirik sloganlarla zihinleri zehirlemenin ötesine geçemeyen Kemalist eğitim sistemi ile buraya kadar. Çok da bir şey beklememek lazım bence.