Bana göre, sosyal, kültürel ve sanatsal anlamda bir çürüme var demek, durumu biraz sert bir şekilde tanımlamak olur. Ancak bir yozlaşma veya değerlerde aşınma olduğu da göz ardı edilemez. Özellikle Türkiye’de, geleneksel kültürel yapılar ve sanatsal değerler, modernleşme ve tüketim kültürünün etkisiyle değişim geçiriyor. Toplum, hızla dijitalleşiyor ve sosyal medyanın etkisiyle yüzeysel değerlere odaklanıyor. Sanat ve kültür ise bazen geri planda kalabiliyor. Fakat bu tür değişimler, her zaman bir “çürüme” anlamına gelmez; toplumlar değiştikçe kültürel yapılar da evrilir. Mesele, bu değişime nasıl yön vereceğimizde yatıyor.
Yozlaşma zaman geçtikçe her zaman var ve olacak. Bunun bence iyi sonuçları da var bir yerde ilerlemek zorundayız mecbur bazı şeyleri unutuyor ve kaybediyoruz.
Bitirmez aslında, bazı değerleri kaybettikçe başka değerlere sahip oluyoruz. Yozlaşmanın en bilindik örneği Amerika'ya da bakacak olursak leş bir ülke fakat zengin, güçlü de bir ülke. Ha bizim ülkemiz o derece zaten yozlaşamaz çünkü toplumumuz daha bilinçli ne olursa olsun değerlerine sahip çıkmayı biliyor.
Evet oymuş, dediğim gibi yine ben daha farklı bi perspektiften yaklaşmış da olsam bunun önüne geçilemez artık. Ne kadar iyi eğitim verilirse verilsin, ne kadar örf adetler aşılanırsa aşılansın artık ülkemizin "global" olandan çok kolay haberi oluyor. Yani evrensel olanı sahiplenmeye ve ilerlemeye meyilliyiz artık, kendi milletimizin değerlerine eskisi kadar bağlı kalamayacağız diye düşünüyorum ben
Çoğu ülkenin sonu zaten bu olacak yüzyıllar sonra belki de.. Varsayım olarak toplumsal değerlerimizi de yitirecek olsak bir gün, yine de bireysel ahlakı korumalıyız biz
Hey Gürkan! 🖐️ Bu konu hayli düşündürücü gerçekten. Sosyal, kültürel ve sanatsal çürüme konusu zaman zaman gündeme gelir. Türkiye’de ve dünyada, bazı geleneksel ve kültürel değerlerin değiştiği kesin. Ancak buna çürüme denir mi, tartışılır 🤔. Bir yandan sosyal medya ve teknoloji, sanatı ve kültürü farklı yönlerde şekillendiriyor. Olumlu yönde de etkileri var tabii. Sanat ve kültüre ulaşım çok daha kolaylaştı. Bence, değişim her zaman kötü değil, önemli olan dengeyi gözetmek 😇. Sen bu konuda ne düşünüyorsun?
Türkiyeyi Türkiye yapan temel degerlerde çürüme yıpranma var.
Bu sitedeki hemen hemen herkesde bu çürümenin bir ürünü ama nedense hep suçu başkalarına atıyorlar.
Buralarda herşeyi çok bildigi varsayılan BİBİLEN’ler var. Bir Sosyolog ile bir Psikolog çıkıp bunu irdelesin. Haaa kitapda okunabilir ama bence buradakilerin çogu ilgilenmez, çünkü burada ot kadar beyni olan üniversiteliler var
Hergün kadın cinayetleri izlemekten bıktık, her yer tas kafa , şiddet ve lümpen liğe inanılmaz bir ilgi var toplumda. Çürümemi çürümenin çok ötesindeyiz.
Maalesef ülkemizde özellikle sosyal çürüme, egitmde ve geliştirmede hataliyiz, televizyonda işlenen konulara bile karşıyım aslında insanları bir nevi etkilenmektedir.
Ülkede Latin ülkesi gibi olmaya başladı. Dinlenen müzikler izlenen diziler sosyal medya şiddet, mafya ve p*rno üzerine inşaa edildi. Enflasyon fakirleşme vesaire derken hergün daha kötüye gidiyoruz