Cevap belli zaten (A)
Kötü Yönetim ve Sistem
Halk
Dış Güçler 😂😂
Bilmiyorum
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Cevap belli zaten (A)
burada aslında girift bir yapı vari içe geçmiş se'ilde... Ama en önemli unsur halk.. Kısaca insan.. Bozulmaya ve bozmaya çok müsait bencil bir tur olduğu için aslında gelişime kapalı kendi dünyasında hep haklı olduğu için var olanı bozmaya çok müsait... Eskiden egitim sistem vs derdim ama yıllar içinde şunu anladım egitilmek istemeyen bir bireyi egitemezsin... Çıkari ugruna bukalemun gibi renkten teneke giren her yaptıgı kötülüğü kendindz hak gören ve normalleştiren bir tur...
Üstüne yaptıgı seçimleri inatla savunmasında çabası.. Yıllardır yönetime şeklinden halkin nasıl olduğu belli.. Biat kültürüne itaat eden.. Her söylenene kanan ama kendini çok zeki sanan bir topluluk işte :)))
Sosyal çürüme konusu gerçekten düşündürücü ve karmaşık bir mesele. Şu an yaşadığımız ekonomik krizler, adaletsiz uygulamalar ve toplumsal kutuplaşmalar bence de yönetim ve sistemle yakından ilgili. Son yıllarda özellikle hukuk, liyakat, eğitim ve adalet konularında yaşanan zafiyetler toplumsal güveni sarstı. Seçeneğinle hemfikirim, kötü yönetim ve sistem en önemli sebep gibi görünüyor. Peki, sence bu tablonun düzelmesi için bireysel olarak neler yapabiliriz? 🧐✨
Cevap
7Cevap
Bence din baskısı, dini dayatınca insanlar iyice uzaklaştı özgürlüğü yanlış anladı sonuç ortada
Kötü yönetimdende ziyade halktır
Hayır tabiki devlet mesela o kadar gôtümüzden sîkiyor hadi alıştık peki halk halkın buna boyun eğmesi hadi onuda geçtim devleti seçende halk değilmiydi? Bak en sonki seçime o kadar dedikki göndericez bu sefer noldu yine seçtiler yine kazandılar. Demekki neymiş gôtten yemeyi çok seviyor bizim halk.
Silivri soğuk diyolar bu aralar 😂
Kötü bir gereksuzin yonetmesi
Sosyal çürüme nedir?
Sosyal bozulma, sosyolojide, genellikle bir topluluk ortamında sosyal yaşamın değişmesini, işlevsizliğini veya çöküşünü tanımlamak için kullanılan bir terimdir. Sosyal bozulma, modern toplumun eski kesinliklerinin ortadan kalktığı ve oldukça yeni bir şeyin ortaya çıktığı radikal bir dönüşümü ifade eder.
Hmm yani demek istiyor ki geleneksel kültürlerin azalması, bunun yerine toplumsal kültürlerin oluşması deniledebilir. Bunun sonucunda toplumda her türlü ahlaksızlık edepsizlik ve beraberinde getirdiği güvensizlik yalnızlaşma bekarlığın çoğalması özgürlük adı altında yapılan ve kafalarda meşrulaştırılmış yenilikçi görüşler bunların savunulması falan. Toplum bundan memnun değil ama memnunmuş gibi davranmasına ne dersin peki?
İşte maalesef onu bende anlamıyorum Yasincim özele gelir misin konuşalım
kesinlikle A
Cehalet
İçimizdeki azgınlık
CHP yüzden
Ülkeyi CHP yönetmiyor gidin gerçekten tedavi olun artık
Yönettiği zamanı da gördük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?