İçinde büyüdüğüm evin kültürel durumu zaten ne Türk ne de Batılı, hem Türk hem Batılı olunca, üstüne feminist bir anne ve bir o kadar feminist bir babaya sahip olunca maalesef bu ülkedeki hiçbir toplumsal cinsiyet rolüne dahil olunamıyor. Küçükken bir nebze yakındım veya en azından hoşgörüye değer bulunuyordum, ama son 20 yıldır giderek daha da uzak hissediyorum bu topluma... Ama bana kalırsa son 20 yıldır yaşadığımız da gerçek değil, bir garabet ve kimsenin mutlu olduğunu sanmıyorum biçilmiş rollerinden. Avantajlı erkekler bile bu çarpıklığın kendilerine de zarar verdiğini hissediyor ama kimse çıkıp konuşamıyor, zira sürü kafasının kuvvetli oluşu da bu coğrafyanın bir gerçeği. Bu da garabet ama maalesef aynı oranda da gerçek. Farklı olana saldır, değişik düşüneni yok et. Mutlu mu, kesin ahlaksızdır, kahkaha mı attı, ya yolludur ya o biçim... Başarılı mı, kesin ya hileyle oraya gelmiştir, ya arkası sağlamdır... Çok çalışmak enayiliktir, hata yapmaksa değersiz olmakla eşdeğerdir... Zaten hata ben yapmam, yapılmışsa ya dış güçlerdir ya başkasıdır ama zinhar ben hata yapmam... Kültür mü? O da ne, kadınlarımızı iffetsiz kılmak için uydurulan bir batı tuzağı... Batının iphoneundan Batı’nın ‘tek dişi kalmış canavar’ olduğunu Twitter’dan haykırmak bizim kültürel faziletimizdir vs vs...
2
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Türkiyede büyüdüm Türk kültürünü taşıyorum derim ama ilginç bir şekilde benim dediğim Türk kültürü ile çoğu insanın dediği Türk kültürü aynı değil. Kim gerçek Türk bilmiyorum.
Benim ailemde akraba evliliği olamaz, benim aile de (annaannelerim filanda) kadınlarda çalışır, baskı görmedim, kafama göre haber verdiğim sürece başka şehirlerde giderim, daha iletişimin bile olmadığı zamanlarda teyzelerim okumak için trakya'dan ta Kars'a, Erzurum'a kadar gönderilmiş bizde herkez eğitimini tam alır, erkek kardeşime sünnet düğünü yapılmadı, kız çocuğuyum diye elime tek barbie verilmedi istediğimi seçme hakkım vardı, erkek kardeşimle ya da erkek kuzenlerimle aramda bir fark olcak şekilde yetiştirilmedim bizde çocuğa bağlı olarak tavır alınır hatta erkek kardeşim aklı beş karış havada olduğu için ve daha saf olduğu için daha bir koruma, baskı altında kalarak yetiştirildi, elime hiç temizlik bezi verilmedi, yemek yapmam, misafire hizmet etmem istenmedi; misafir geldiğinde bizzat babamın yanında otururum...
Hiç değilim evet insanlara saygı duyuyor eleştirmiyor herkes dilediği gibi yaşamakta özgür tenzih etmek bana kalmamış diyen biriyim ama toplumumuzda bu yok ne yazık ki , kendi gibi olmayan birini gördükleri zaman acımasızca gömerler sanki cennetin en güzel bahçesinde yaşıyormuş gibi ahlak bekçisi kesilirler çok geri kafalıyız en üzücüsü de bunu aşamıyor olmamız çocuklara bebeklere yapılan koruyucu aşılara bile öcü gözüyle bakılıyor ilim bilim bunlar en üstte tutmamız gereken değerler ama nerde sağlıkçılara şiddet , hizmet sektöründekiler köle bu kafayla daha çok yerimizde sayarız🤔 Benim düşünceme batılı düşünce yapısı deniyor ise sonuna kadar batılıyım👍🏻
Kısmen uyumlu denebilir. Tabiki yetiştiğim kültürel yapıya uygun çok noktam olsa da, git gide gelişen dünyanın Türkiye kültürünü de etkilediğini göz önünde bulundurarak artık yabancı şarkılarla, yabancı film ve dizilerle çocukluk geçirmiş bir kız olarak illaki batı kültürünü de benimsemiş olduğumu söyleyebilirim. Sanırım karma bir kültürüm var.
Hiçbir şekilde uyuşmuyor. İslam yok olmadığı sürece uyuşmayacak da. Yaya yollarında müslüman şoförlerin durmaması. Üniversitelerdeki eksiklikler, ülkede doğru düzgün kütüphane olmaması, plajların haremlik selamlık olması, erkek ve bayan tuvaletlerini aynı kata koymak yerine farklı katlara koyacak kadar gerici olmaları, spor salonlarında erkek-kız ayrı saatlerde hizmet veriyor olması vs. Bunların hepsi ancak yobaz geri kafalı ülkelerde böyle olur. İngiltere de duşlar bile ortak. Erkek ve kızı ne kadar ayırırsanız sapıklık o oranda artar. Ben müslümanları ve islamı sevmiyorum. Müslümanları, kürtleri ve feministleri Türk kültür yapısına uygun görmüyorum. Müslümanlar Türk değiller. İlk Türkler müslüman değildi. İslam arap kültürüdür ve arapların dinidir.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Türkiyede her konu da bişeyi kalıplaştırmışlar. Evet ülkemin insanı çok samimi ama düşünce yapısı olarak geride olduğumuzu düşünüyorum çoğu konuda. İnternette bi olay patlayınca millet düşüncelerini yazıyor tepkilerini yazıyor ve o tepkileri gerçekte kimse görmüyor sadece sosyal medyada görülüyor. Ben bu yazıları okuyunca ne kadar bana benziyor diye düşünüyorum. Annemin babamın veya başkasının bu yazılardan haberi yok neden bilmem. Bende o yazılarla uyuşuyorum. Yani kısacası pek uyuştuğumu düşünmüyorum.
Kesinlikle uyuşmuyor. Ülkemizdeki insanlar maalesef birçok konuda oldukça duyarsız ve gamsız. Bunu yaşanmakta olan pandemi sürecinde çok daha net gördük zaten. Ben ise oldukça duyarlı ve duygusal bir bireyim. İnce düşünceliyim, empati yapmayı önemserim. Kitap okumayı severim. Araştırma ve geliştirme konularında iyiyim.
Kısmen uyuyor diyelim. Kültür tabi ki önemli bir kavram ama bunun kişisel özellikler üzerinde bir baskı yaratmasına ve insanı olduğundan farklı hale getirmesine karşıyım. Tabi ki hepimizin kökeni var adetleri var vesaire bunlar hoş şeyler. Fakat kişiliğim ve prensiplerim her zaman bana göre şekillendi kültüre göre değil. Keyifli akşamlar .
Merhaba Hayırlı Akşamlar Kültür bir toplumun uzun yıllar boyunca varlığını sürdürebilmesi için olmazsa olmaz bir parçasıdır. Fakat bazen yaşadığımız kültürün bazı değerleri her zaman doğru gelmeyebiliyor. Bence kendi istediğimiz ve ahlaki olarak çok abartılmayacak şeylerden taviz vermek bana mantıklı gelebiliyor. Bazen kültürün değerlerine ayak uyduramayabiliyorsunuz.
bizim kültürümüz çok zengin ve güzel ama bu ülkenin sorunu kültür değil kültürsüzlük töre adı altında cinayet işleyen namus adı altında cana kıyan 11 ay her haltı yiyip 1 ay mümin kesilen mal alırken ucuza satarken pahalıya satan kısacası kültürsüz cahil çıkarcı insan dolu ülkede. türk kültürü misafirperverlik dayanışma yardımlaşma saygı hoşgörü içerir bizde tam tersi
Türkiye'nin kültürel yapısı ile kişisel yapısı uymayanlar sosyal medyada gördükleri olmasa böyle der miydi? Çoğunluğu Türkiye'den baska kültür görmemiş, herşeyi Instagram, Tiktok, YouTube ile ogrenen, yani kendisine gösterilene uyumlu oldugunu dusunen gencler.. ya zaten sosyal medya size beğeneceğiniz sekilde gösteriyor herşeyi, çoğunuz kişisel yapiniz sanıyorsunuz maalesef, halbuki sizlere zerk edilen bu..
Ben kimsenin işine gücüne karışmam , kişini aklı hür vicdanı hür irfanı hür yaşanmasını desteklerim , dil , din , ırk , mezhep ayrımı yapmam insan mı diye bakarım. Bence oldukça Türkiye kültürel yapısı ile uyumluyum !!
Düşünce yapısı ve geleneksellik açısından Avrupaiyim. Kendi kültürünü koruyup yeniliğe açık olan bir yapıp vardır ama yeniliğe kapanmış haldeyiz bu da bana ters.
Hayır aşırı özgür ruhlu ve kendi kafama eseni yapmak istediğim birisi olduğum için uyuşmuyor mecburiyetten ve baskıdan bazen uymak zorunda kalıyorum ama imkanım olsa basıp giderim ülkeden zaten
Über aşırı uyumsuz Bi kere her türlü gelenek adet vs beni tiksindirir kız isteme söz nişan düğün vsvs iğrenirim Türk dizileri izleyemem Sözde mizah ustalarımıza gülmem. kadınlarımızı Allah affetsin beğenmem. Her türlü yobazlığa bağnazlığa cehalete karşı muhalifim
Kişisel yapım Türkiye'nin kültürü ile uyuşmuyor. @IceQueenn
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Türkler barbar bir toplum , cahil geri kalmış afgnistan ve sudan ksrisimi bir yer , hala kılıçla savaş yapilan devirde sanıyorlar kendini , kızları ve erkekleri gösteriş meraklısı , aptllar kısaca