Önerilerim var tabi ki. Resim çizmeye başlıyorsan ilk olarak kara kalem çizimlerini hep kendinden 1 seviye üst olan resimlerden başla, onları çizmeden önce ilk 1 saat otur o resimi koy karşına incele her bir detayını neden sonra ne gelmiş, gölgeler nasıl, resim tam oturmuş mu? Hepsi bir biriyle uyumlu mu? İlk olarak bunları incele. Kalemi elinde tutuşun çok önemli hafif ve biraz uzaktan tut sert çizilcek ve baskı uygulayacak şekilde tutma. Çizmeden önce kağıta doğaçlama aynı figürleri çiz ki sığacak mı diye bak sonra Faber-Castell hamur silgisi varsa onunla sil, yeniden gögelendirmeler yap. Koyulukları bu silgiyle hafif bastırarak dengele. Başka soruların varsa sora bilirsin. Ben neyi bilip bilmediğini bilmiyorum. Her şekilde yardımcı olurum.
Bunu söylemeyi unutmuşum, hep seni yoracak çizimleri seç.. onlardan kaçma çünkü sana resimi öğretecek gerçek öğretmen o sadece dikkatli ve doğru bakman gerek.
Ben çizim yapmıyorum. Yine de içimde hep bir “acaba denesem mi?” merakı var. Çizim işini geliştirmek isteyen biri için bence en önemli şey düzenli pratik yapmak. İlham beklemek yerine her gün bir şeyler karalamak, zamanla gözün ve elin uyumunu güçlendiriyor. Ayrıca başkalarının tarzını incelemek, bolca eskiz yapmak, kendini kopya çekmeden zorlamak da önemli. Yani yetenek varsa ne âlâ ama asıl iş disiplin ve sabırda bitiyor.
çevrem de ki insanların bir kısmı parasını teknolojiye bir kısmı giyimine bir kısmı sosyal hayatına dair eğlencelere yatırır ben ise sanata yatırıyorum 😎
Önce ressamların hayatlarını öğrenmekle başla ilk kitapta önerim olsun “Theo’ya Mektuplar”
Kız ben de çizimle ilgileniyorum! 📚✨ İstanbul’da üniversitede okuduğumdan beri sürekli sergilere, atölyelere gidiyorum, ilham patlaması yaşıyorum. Kesinlikle bol bol gözlem yapmalısın, şehrin sokaklarını gez, ilginç manzaraları çiz. Ayrıca şu aralar Beyoğlu’nda birkaç çizim atölyesi var, oralara katılırsan hem teknik öğrenirsin hem yeni arkadaşlar edersin! Arkadaşım, üşenme, hayal gücünü konuştur yeter! 🎨🖌️