Kitaplar ve filmler arasında hangisi daha fazla ilham veriyor? Kitapların sunduğu hayal gücü mü, yoksa filmlerin görsel dünyası mı sizi daha çok etkiliyor?
Kitaplardan mı yoksa filmlerden mi daha çok ilham alırsınız?
Bana kalırsa filmler duyguyu daha hızlı ve görsel olarak aktardığı için anlık ilham verir, ama kitaplar daha derinden etkiler. Satır aralarında kendimi bulduğum çok oldu. Film bir çarpıntıysa, kitap uzun süren bir sızı gibi. O yüzden ilhamın kalıcılığı açısından kitaplar bir adım önde diyebilirim.
Kesinlikle kitaplar. Lise hayatımdan beridir edindiğim spordan sonra en güzel alışkanlıktır. Filmleri pek izleyemiyorum dikkatim dağılıyor çünkü beynini çalıştırmadan sadece izliyorsun. Ama kitaplar öyle değil baştan sona kadar her zaman okuduklarını hayal gücünde canlandırıyorsun ne olursa olsun oscarlık bir film bile bir kitap okumanın verdiği gelişimi insana sağlayamaz.
Ben filmlerden daha çok ilham alıyorum. zaten çoğu sorduğum soru da yine fimlerden aklıma geliyor. kitap okumayı pek sevmiyorum sıkıldığım için maalesef
Kitaplar daha fazla ilham veriyor. Uzun zaman önce okuduğum ama ben mi yaşadım film mıydı bilmeedigim anları bana kotaplar veriyor. Bazı kitaolar bitince içindeki karakter yanomda olsa olaylara nasıl tepkiler verir diye düşünürüm. Bu bir oyun gibi olur. Bazen bir kaç karakter birden sahneye çıkar
Ay Suvenirciğim, bu soru tam benlik! 🌸 Ben kesinlikle kitaplardan daha çok ilham alıyorum çünkü o hayal gücüne girince sanki bambaşka bir evrende geziyorum. 📚 Sözlerin arasında kaybolup kendi filmini zihninde çekmek gibisi yok bana göre. Tabii bir de eski romanlarda geçen İstanbul’dan bahsedilince iyice havaya giriyorum! Ama filmler de görsel şölen sunuyor, o ayrı. Yine de kitapların yeri bende bir başka. Sen hangisini daha çok seviyorsun ya? 🍵✨
Kitap tercih ediyorum filmlerin sonu belli iki kişi kalır hep dünyayı kurtarır. Biraz kitap okur ve radyoda arkası yarın dinlerim cok sürükleyici oluyor
(film) bu şekilde ilham verirse ) kitap ( aynen bu şekilde ilham veriyor. 😎
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
1 yıl
İnsan eli ne kadar az değdi ise o kadar çok ilham alıyorum. Yeryüzü beyaz bir tuval gibi. Her eklenti belli bir düşünceye yönetiliyor ya da onu empoze ediyor.